Wat ik niet mis aan de babytijdIn blogland zie ik zo af en toe een artikel voorbij komen over ‘dingen’ die gemist worden uit de babytijd, maar ik ga het anders doen! In dit artikel lees je wat ik absoluut niet mis aan de babytijd, inmiddels ben ik al een jaar of zes uit de babytijd en daar ben ik erg blij mee. Het allereerste levensjaar mag wat mij betreft sneller voorbij gaan, zodra ze wat ouder werden kon ik meer gaan genieten!

Dat het eerste levensjaar niet mijn favoriet is wil niet zeggen dat ik niet van de meiden hield toen ze baby waren. Natuurlijk waren ze de mooist een liefste baby’s ondanks dat het soms lastig was en er altijd wel iets was. Maar toen ze groter werden kon ik meer ontspannen en genieten, dat maakt het allemaal een stuk makkelijker en leuker!

Maar wat zal ik absoluut niet missen aan de babytijd? Hier komt het!

Luiers & poep

Echt… iets wat ik met liefde achter me heb gelaten, luiers en de bijbehorende poep konten! Als het tenminste bij een vieze kont bleef en niet tot aan de nek zat.

Gebroken nachten

Nu was dat niet alleen in de babytijd, maar ook toen ze al wat groter waren. Die, voor mijn gevoel, eindeloze gebroken nachten! Een ritme waar je geen pijl op kan trekken, waardoor je op een gegeven moment toch echt slaap te kort komt en uit je ritme raakt.

Maxi Cosi & kinderwagen

Wat een onding! Vooral om te tillen als die eens mee de auto uit moest. Nu moet je weten ik ben niet zo groot en dan voelt zo’n Maxi Cosi echt mega! Ook de kinderwagen was niet mijn favoriet, een auto vullend geval en dan nog het opbouwen en weer afbreken van het ding.

Huilen, maar waarom?

In het ziekenhuis, de kraamhulp en het consultatiebureau leggen het uit en het word beschreven… het lijkt zo simpel, huilt je kind? Volg dan een soort ‘checklist’. Schone luier, honger, warm, koud en net een slaapje gehad… en dan toch weer huilen? Aandacht? Nee dat helpt ook niet. Shit wat is het nu weer? Echt soms uren met een huilend kind lopen, al zoekend naar het antwoord.

Die luiertas

Wat een onding! Je hebt ook zoveel nodig voor een kindje, voordat ik kinderen kreeg kon ik het me niet voorstellen. Maar of je nu wil of niet, een flinke tas heb je wel nodig als je meer gaat doen als alleen ‘even snel een boodschap’. Het gesjouw met een luiertas vond ik geen pretje!

Spenen en flessen

Uitkoken, schoonmaken een klein klusje, maar ondanks dat ik weinig flesvoeding gaf wel een ‘dingetje’! De jongste had echt een flinke zuigbehoefte en had een speen, ook dat ding moest met (grote) regelmaat uitgekookt. Geen favoriet klusje wat mij betreft.

Wat zijn dingen die jij niet mist uit de babytijd?

*Foto: Shutterstock.com

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge