Dingen die ik als moeder zegt, maar die misschien niet zo handig of pedagogisch zijn maar wel praktisch, gebruikelijk of grappig. Je weet het en toch is het zo, volgens mij voor iedere moeder (of vader) wel wat herkenning. Ook herhaal ik sommige uitspraken eindeloos… bijna op het vervelende af! In mei 2016 plaatste ik ook al eens tien dingen die ik wel eens zeg, maar waar over gediscussieerd kan worden.

 

Lees mee met welke tien dingen ik als moeder zeg, maar ondertussen…

♠ Ik zie een streep op je voorhoofd… 
Alleen papa’s, mama’s, opa’s en oma’s zien dat als je jokt! De jongste weet nog niet of ze het wel of niet moet geloven. De oudste roept als snel “Mam, dat is niet waar!”.

♠ Ik zou nog iets dichter bij de tv gaan zitten, dan krijg je vierkante oogjes.
Geen bal van waar, maar hé zo dicht bij de tv zitten is niet handig.

♠ Je hebt geen honger! Hooguit trek, stel je niet aan in arme landen hebben ze honger.
Onze jongste heeft er nogal een handje van om slecht te eten en dan ‘s avonds piept ze dat ze honger heeft… nou trek dus!

♠ Waar zijn je oren? Kwijt?
Als ze weer eens oost-indisch doof zijn en dus slecht luisteren!

♠ Heb je al een geldboom gevonden?
Als er weer eens ‘gezeur’ is over spullen die onze dochters niet hebben maar wel willen.

♠ Waarom? Gewoon omdat ik het zeg!
Kortom… mama heeft geen zin in discussie, niet erg pedagogisch maar soms heb ik er gewoon geen zin in.

♠ Weet je wat dat kost? Wacht maar tot je het zelf moet betalen…
Mam, mogen we een uur douchen? Mam, kunnen we niet weer eens gaan uit eten? Mam, wanneer koop je eindelijk eens…

♠ Je bent toch niet van suiker?
Als het regent beginnen ze altijd over het meenemen van een paraplu, niet altijd even handig zo’n ding mee.

♠ Haal die vingers uit je..
Neus, oren of mond! Op de één of andere manier zijn momenten waarop die vingers één van die zintuigen moeten opzoeken.

♠ Vraag maar aan papa!
Als ik het niet weet, geen zin heb of gewoon even klaar ben met het ‘ge-mama’.

Zit er iets herkenbaars tussen voor jou als moeder? Wat zijn zinnen, antwoorden of woorden die jij vaak gebruikt?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

  1. Haha wat heerlijk herkenbaar. Hier word op het moment vaak gevraag waarom? Dus ik zeg iets te vaak: omdat ik het zeg….. verder gebruik ik wel is als de jongens me slaan, dat hun handjes er dan afvallen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge