2008 vs 2018 #2008vs2018Vorig jaar was het op een gegeven moment een veelgebruikte hashtag op sociale media en veelvuldig zag ik het voorbij komen op blogs, Instagram en Facebook! Toen wilde ik er al iets mee doen, maar het lukte me niet. Ik vond geen geschikte foto’s van mezelf, er kwamen weer 1001 andere ideeën om over te schrijven voorbij en uiteindelijk heb ik het concept weggegooid. Onlangs kwam ik de eerste 2008 vs 2018 tegen, ik zette toch maar weer een nieuw concept klaar en nu ga ik hem ook afmaken! Dus hierbij… toen 2008 en het nu in 2018! 

Tijdens de zoektocht naar een geschikte foto kwam ik te veel foto’s tegen, met mooie en soms verdrietige herinneringen. Onze uitjes, onze vakanties en die gekke bekken van onze oudste in haar eerst jaar. Heerlijk om eens doorheen te gaan, de meiden keken mee en hebben zich meer dan vermaakt!

Nu terug naar waar het over gaat in deze blog… 2008 vs 2018, ik vertel je meer over de jaren 2008 en 2018! Dus hoe was het in 2008 en hoe is het in 2018!

Toen… in 2008!

Ons gezin

2008 vs 2018 #2008vs2018Het jaar ervoor, in 2007 werden wij ouders van een dochter… in 2008 werd zij één jaar oud! Op deze foto is onze dochter een jaar en een maand oud. En ik? Ik ben vooral moe dat jaar, onze dochter heeft eindeloze gebroken nachten. Nu achteraf kan ik me echt niet herinneren of ze überhaupt de eerste jaren één nacht heeft doorgeslapen. 2008 is nog een redelijk zorgeloos jaar! We genoten vooral en wat ging het allemaal snel!

We hadden ook een hond, Diesel! Dat was vooral mijn steun en toeverlaat in de jaren voor 2008 en nu was het heerlijk om hem erbij te hebben. Hij was superlief met onze dochter en het waren een soort van ‘vier handen op één buik’.

Ik

Ik in 2008? Een onzekere, jonge moeder die overal wilde presteren en altijd het gevoel had om ergens te kort te schieten. Dat kon en mocht niet, ik ontdekte dat ik geen moeder uit een boekje was en soms geen idee had wat ik dan wel wilde en wat ik kon.

Behalve dat ik van nature onzeker was, droeg bijvoorbeeld het consultatiebureau maar ook ‘vrienden’ in die tijd een steentje bij aan mijn onzekerheid. Het zorgde er overigens wel voor dat ik vanaf 2008 ging lijnen, puur anders eten zorgde er destijds voor dat ik flink afviel… dat was ook hard nodig naar jarenlang hormoongebruik, vreetbuien en een zwangerschap.

Mijn persoonlijke ontwikkeling stond gevoelsmatig stil, ik was moeder en naast mijn werk ging daar al mijn tijd in zitten.

Werk

Ik werkte in 2008 als administratief medewerker, vooral crediteuren administratie. Het kantoor was, net als nu nog dicht bij huis en ik werkte drie hele dagen. Peter werkte voltijds en op de dagen dat we beide werkte ging onze dochter naar mijn moeder, zij was destijds gastouder.

Hobby’s

Hobby's paarden Werkelijk geen idee wat ik destijds allemaal precies deed… we hadden de paarden nog, dus daar waren we erg regelmatig. Ondanks dat ik niet meer mocht paardrijden, naar deze hobby ging ook veel geld. Echt veel andere hobby’s hadden we dan ook niet.

Wat ik wel leuk vond om te doen was kleding maken voor onze dochter, allemaal niet hoogstaand maar prima, degelijk en bruikbaar. Ook wandelde we erg veel en als we dan aan het wandelen waren dronken we ondertussen ergens wat, destijds ook wel een soort van hobby. Of het nu de Hema was of een café aan de markt, altijd was onze dochter mee en genoten we van ons uitje.

Wat ik sinds 2004 doe en in 2008 ook al als hobby had was bloggen! Het ging er toen heel anders aan toe dan nu, maar niet minder leuk! Destijds schreef ik ook al regelmatig voor andere sites en wat tijdschriften.

Er op uit!

2008vs2018 Ouwehands DierenparkWe doen in 2008 veel leuke dingen, we kregen voor de verjaardagen een abonnement voor Ouwehands Dierenpark en bezochten het park echt met grote regelmaat! Uren, ik denk al met al wel dagen lang hebben we er rondgelopen! Heerlijk!

Mijn ouders hadden in die tijd een stacaravan in Appeltern, net als vrienden van mijn ouders. Zo konden wij daar ook wel eens heen om een aantal dagen daar te verblijven. Daarnaast waren we er regelmatig wat dagen te vinden. Als we dan naar mijn schoonfamilie gingen reden we daarna door naar mijn ouders.

Ook gingen we op vakantie naar Gerolstein in Duitsland, wat was het leuk en wat hebben we genoten! Het was er prachtig weer en we hebben in een week tijd weer herinneringen opgehaald.

2008vs2018 Huisje in GerolsteinVerder mocht onze dochter voor het eerst mee naar een bruiloft, samen met Peter zijn familie gingen we naar de bruiloft van Peter zijn neef en zijn vrouw. Omdat het in Zierikzee was besloten we daar een heel weekend heen te gaan en zette we onze caravan op een boerencamping in de buurt.

Nu in 2018

Ons gezin

2008vs2018 ons gezinNu bestaat ons gezin uit twee dochters, in 2010 werd onze tweede dochter geboren! We zijn natuurlijk allemaal weer ouder geworden en de tijd vliegt voorbij! Die kleine dame van 2008 is inmiddels een tiener en is haar persoonlijkheid flink aan het ontwikkelen. De jongste groeit als kool en is lekker bij de hand, het is nu leuk en een stuk makkelijker als in 2008. De meiden doen hun eigen ding wel en ze geven vanzelf aan als ze iets willen of als er iets niet is zoals zij het hadden bedacht. Ik geniet van deze leeftijd… al zou ik ze af en toe wel eens, spreekwoordelijk, achter het behang willen plekken.

Daarnaast wonen er nog een grote bruine Labrador, Bono genaamd en een zwarte poes, Cooper bij ons. Bono is het maatje van onze dochters, zo trouw als ik weet niet wat en echt een schat. Cooper is een ander verhaal, momenteel is Cooper vier maanden en zijn we haar aan het opvoeden! Jeetje wat een eigenwijs beestje! Maar ook een schatje en een flinke knuffelkont!

Ik

2008 vs 2018 #2008vs2018Inmiddels ben ik een wat meer ervaren moeder, heb ik veel kennis op gedaan op bepaalde vlakken. Al is dat niet altijd geheel vrijwilligers geweest. Ook weet ik dat iedereen fouten mag maken, zonder fouten leer je namelijk niet. Wat niet zegt dat ik eigenlijk liever foutloos wil zijn! Ik ben en blijf perfectionistisch, tot soms het gekke toe.

Ondanks mijn onzekerheid heb ik mezelf in de loop van de tijd meer dingen eigen gemaakt, ik ben wat werk betreft iets opgeklommen en heb me vele facetten van het bloggen en online werken eigen gemaakt. Door mijn vrijwilligerswerk en mijn bereidheid andere te helpen heb ik ontdekt wat ik leuk vind en heb ik me zelfs durven inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Ook ben ik gezonder gaan leven het afgelopen jaar en werk ik aan een gezonder lijf en minder Nathalie. Op deze manier hoop ik een goed voorbeeld te kunnen zijn voor mijn meiden.

Werk

Mijn werkplek is ongewijzigd… nou ja ik ben van kamer gewisseld en mijn job is wat veranderd in de loop van de jaren. Inmiddels werk ik er ruim elf jaar, ben ik doorgegroeid en zijn mijn taken gewijzigd. Van administratief medewerker naar administrateur met andere werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Naast mijn reguliere werk help ik ook wel eens bij andere administraties en werk ik mensen in en help ik bij implementatie trajecten. Toch leuk om te zien als je terugkijkt dat het wel veranderd!

Hobby’s

Keek op de week, Yes de site Via-Nathalie.nl is klaar! Nou ja zo goed als!Veel hobby’s! Mijn bezigheden en hobby’s naast mijn werk en ons gezin zijn divers! We hebben de Speelgoedbank, ik help bij de zwemvereniging en dansschool. Ook bloggen en schrijven is een hobby, daarnaast sport ik zelf in de vorm van dansen en (hard)lopen. Wat ik ook nog leuk vind en fijn om te doen is haken en kleding maken.

Ook help ik graag met wat meer ‘zakelijke’ dingen, zo is ViA Nathalie nog niet zo lang geleden ontstaan. Het afgelopen jaar maakte ik onder andere aardig wat flyers, visitekaartjes en advertenties voor verschillende organisaties en bedrijven. Dat is ook leuk… dus tja, ik heb altijd genoeg te doen en stilzitten hoort er bij mij niet echt bij!

Er op uit!

2018 is natuurlijk nog geen maand oud, echt uitjes hebben we dan ook nog niet ondernomen! Nu zullen we in 2018 ook wat minder er op uit gaan als vorig jaar. Vorig jaar was het echt verschrikkelijk veel voor ons doen, het spaarpotje is nu even meer dan leeg!

We gaan dit jaar niet op vakantie, we proberen uiteraard wel veel erop uit te gaan! Dit jaar zijn we wat dat betreft al wel leuk begonnen ondanks dat het geen ‘grote’ uitjes waren. We hebben genoten van films kijken in de bioscoop en we hebben genoten van het hoge water waar we regelmatig zijn wezen kijken.

Op naar de volgende herinneringen! Er is nog genoeg tijd om herinneringen te maken dit jaar!

Hoe zag jouw leven eruit in 2008? Heel anders als nu in 2018?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

    1. Ik werd blij van het maken van dit artikel, deels door het terug kijken tussen de foto’s van toen en het ophalen van herinneringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge