Pastasalade spek champignonNog altijd ben ik bezig met de #30DayBlogChallengeNL, inmiddels bij ‘opdracht’ nummer 18 aangekomen! De ene vraag is makkelijker als de ander. Soms denk ik wel eens ‘o, jeeh’ wat moet ik hier nu op antwoorden? Het blijft leuk om dit soort dingen zo nu en dan op te pakken en er over te schrijven. Op deze manier komen er ook onderwerpen aan bod die niet direct in mij op zouden komen.

Dit keer dus mijn vijf favorieten gerechten, maar gaat het dan om gerechten in een restaurant? Thuis? Of de kookkunsten van andere? Soort gerechten of specifieke gerechten? Voor mij gaat het echt van alles door elkaar worden…. hou je vast!

Mijn vijf favoriete gerechten

Eigenlijk zijn het er iets meer…. ik kon niet kiezen!1

♥ Stamppotten

Het is dat de meiden het gewoon echt niet eten…. anders zouden we denk ik wel twee keer in de week stamppot eten! Van Andijvie of spruitenstamppot tot zuurkool of hutspot, heerlijk! Misschien binnenkort maar eens gewoon maken en dan aardappels apart houden en er een potje groenten voor de dames bij doen.

♥ Pasta met groene saus

Zo lekker… pasta met groene saus van spinazie! Eerst even spekjes bakken, uit en champignons erbij, goed bakken en vervolgens de spinazie ala crème erbij. Als het allemaal gebakken, warm en klaar is gaat er behoorlijk wat peper in, Boursin en kaas om het wat te binden! Ondertussen heb ik de pasta gekookt en hebben we een heerlijke maaltijd, zo lekker!

♥ Toetje van Oma Lia!

De oudste tante van de man hier in huis maakt (al dan niet met hulp) toetjes voor de feestdagen! Heerlijke toetjes van onder andere kwark en vruchten… te lekker! Vult als een gek, met het ‘gewone’ eten houden de man en ik dan ook altijd rekening met het feit dat er nog een superlekker toetje achteraan komt.

♥ Uit de oven

Als we ‘uitgebreid’ bij mijn ouders eten wordt er vaak van alles klaar gemaakt. Maar in negen van de tien gevallen eten we met bijzonder gelegenheden veel groenten uit de oven. Bijvoorbeeld witlof met ham en kaas en sperziebonen met spek, heerlijk!

♥ Chinees…

En soms kiezen we voor makkelijk en halen we Chinees! Kip Chinese muur met nasi, heerlijk! De meiden zijn gek op bami en de mini loempia’s. Maar ook de Foe yung hai gaat het bij de dames goed in! Lekker om zo nu en dan eens lekker makkelijk en snel chinees te halen.

♥ Homemade Pizza

Een kant en klare bodem en dan erop doen waar we zelf zin in hebben, heerlijk! Zo eten we alle vier wat we zelf graag willen eten. Het gaat van shoarma tot gerookte kip of spek met alle soorten groenten en soms fruit. Altijd weer genieten!

♥ Pasta Salade

Vooral in de zomer, koude pasta salade. Bijvoorbeeld de pasta met spek, champignons en pesto. Makkelijk te maken, vult goed en is ook gewoon lekker!

 

Wat vindt jij nu echt lekker om te eten? Laat weten wat jou favoriete gerechten zijn!

 

Dit is een artikel naar aanleiding van de #30DayBlogChallengeNL die HareMaristeit lanceerde. 

#30dayblogchallengeNL

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge