koningsdag“Het is koningsdag, de dag dat alles mag. De verjaardag van de koning, het is een mooie dag! Alleen feesten moet en bijna alles mag. Alles is oranje en wij zijn super blij.” Dit zijn een aantal zinnen uit het Wageningse Kinder-Koningsdag lied waar ik weer een aantal weken naar heb mogen luisteren! De meiden hebben dit lied eindeloos gezongen en het dansje weer eens opgefrist in het geval van de oudste de jongste leerde hem dit jaar.   

En nu? Nu willen we hem voorlopig even niet meer horen… het is weer even genoeg geweest!

Wij en onze Koningsdag!

Eerst even dansen!

Woensdag gingen beide meiden naar dans en musical school Bransz om te oefenen voor Koningsdag! We kregen afgelopen week mail dat ze meiden mee mochten doen met de openingsdans voor Koningsdag op de markt voor het gemeentehuis!

Gistermorgen om 07.50 uur waren we present op de markt, het duurde nog even voor alles klaar was en alle dansers er waren. Al snel was het gezellig, kinderen vrolijk, muziek stond aan en het plein was vrolijk versierd! Rond 08.20 uur zijn ze gestart met een doorloop, even het hele dansje met de dansdocent en alle andere dansers!

 Koningsdag
Om 09.00 uur zijn de dansers aan de beurt en gaan ze los op het Wageningse kinder-Koningsdaglied! Daarna gaan er nog wat kids van iLL SkiLL Squad @Bransz los op het podium!

Op naar de oranje tompoes…

Maar die vinden we nergens… helaas! Tot een aantal jaar geleden hadden we het zaakje Holle Bolle Gijs op de markt, daar was het steevast een oranje tompoes met koningsdag. Na een rondje te hebben gelopen zonder een oranje tompoes ergens op het menu te vinden hebben we besloten naar Brownies & downieS te gaan voor wat te drinken en dan maar een stukje appeltaart. Ook dat was lekker, uiteraard!

We zaten zelfs buiten in het zonnetje! Meiden aan de warme chocolademelk, neef(je) een cappuccino en ik een heerlijke latte macchiato.

Rondje markt

Na de koffie gingen we voor een rondje kleedjesmarkt! Maar eerlijk is eerlijk, ik vind dat dus helemaal niets. Hier schrijf ik misschien later nog wel eens over, maar nee het is niet mijn ding. Al die zooi, ongelooflijk! Daarnaast ken ik zoveel mensen en zoveel andere mensen mij, dat doorlopen er nauwelijks in zit.

 Koningsdag
Ondertussen veel klasgenootjes van de meiden gezien en uiteraard even rond gekeken, we kochten van een studentenproject nog wat sleutelhangers en toen door naar de doe-markt.

Doe-markt, eigenlijk de eerste hulp…

Kom we gaan snel naar de doe-markt bij Junushoff zei ik, al snel wilde de meiden eerst naar papa die op de eerste hulp post zat vlakbij Junushoff. Hij was daar aan het werk, en had het niet druk, dus ook wel even wat tijd voor de meisjes!

En daar zijn we eigenlijk niet meer heel ver uit de buurt geweest verder de rest van de dag. We dronken er even wat koffie en hebben even fijn bijgepraat met wat mensen, ook wel weer gezellig! Gelukkig geen rariteiten op die post… zou niet best zijn!

En verder?

Zelf ben ik nog een paar keer over de doe-markt gelopen, even naar wat muziek geluisterd, wat sport gekeken en wat bijgepraat! Ook nog even wat gedronken en nog meer gepraat met mensen, niet alleen serieus maar ook gewoon gezellig kletsen.

We bleven wat lang zitten, langer als gepland… de jongen van de bar vertelde dat ze zo gingen sluiten. Zoals onze oudste dochter zei: “Mam, die meneer zegt dat hij gaat sluiten dat betekend dat we weg moeten hoor!”. Kortom hup, schop onder de kont en richting huis!

Dat richting huis werd overigens eerst de McDonalds, Peter en ik hadden beide geen zin om nog eten klaar te maken. Ook hadden we niet al te veel trek, bij de vraag wat we wilde eten kwam de McDonalds uit de mond van de kids dus hup.. dan dat maar even!

Daarna thuis meiden naar bed en wij op standje moe en bank hangen!

Hoe was jullie Koningsdag? Beetje genoten? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge