Vrij dag - ik tijd - mijn tijdDie vrije vrijdag van mij, sinds tijden had ik het gevoel even echt wat ‘mij’ tijd te hebben gehad afgelopen paar weken! De periode hiervoor was ik bezig met vrijwilligerswerk, maar ook van alles moeten. En eigenlijk is dat nog, ik moet nog van alles! Is het niet het huishouden, zijn het dingen voor de kinderen of voor één van de vrijwilligersbaantjes. Mijn eerste vrije vrijdag had ik ook afspraken, maar toch nam ik even de tijd om rustig te zitten!

 

Dé vrije dag

Op vrijdag ben ik vrij van mijn (betaalde) werk, mijn vrije dag dus! Net als de maandag en de woensdag vanaf 14.00 uur. Alleen op vrijdag gaan de kinderen wel gewoon naar school, dus geen kinderen om me heen. Twee weken geleden liep de vrijdag ondanks dat het best druk was, best fijn tot ongeveer half van de middag.

Eerste vrije vrijdag

Okay, het is inmiddels al weer twee weken geleden… maar het was zo’n fijne dag dat ik besluit er alsnog een artikel over te schrijven!

Als beide meiden op school zitten, de luis weer is bestreden en ik mijn afspraak ben nagekomen vertrek ik richting de stad. Er moeten even wat spullen gekocht worden die al weer een poosje op het lijstje staan, daarna ga ik bij de Hema zitten en drink een kop koffie… ik zit daar een dik uur mensen te kijken en te luisteren naar wat er allemaal is en voorbij komt. Ook raak ik, zoals gewoonlijk, met mensen aan de praat.. bekende maar ook voor mij onbekende mensen.

Om mij heen, twee dames

Ik luister naar twee dames, ik vermoed dat de jongste van de twee een maatje is van de oudere dame. Samen drinken ze koffie en ze praten over allerlei familie gerelateerde zaken. De oude vrouw is verdrietig maar verteld over haar leven en hoe het was toen zij jong was, hoe dingen gingen en hoe het was toen haar man overleed. Ik weet… je mag niet afluisteren, maar het verhaal van deze vrouw ging door merg en been en moest gehoord worden, ook door mij kennelijk.

Schrijven, lezen en shoppen

Terwijl ik daar zit schrijf ik nog wat kreten op in mijn agenda die ik wil onthouden ter inspiratie voor een artikel op de site. Later vrijdag heb ik een afspraak en ik lees het laatste verslag nog even door en bedenk wat ik nog wil vragen en overleggen. Ook app ik nog even met wat mensen waar ik nog iets van wil weten of waar ik nog iets aan moet doorgeven. Uiteraard doe ik ook een rondje instagram en facebook, heerlijk zo op mijn gemak!

Ook bestel ik nog een tablet, juist ja… ik zit aan de koffie bij de Hema en koop online een tablet. Eén van de in huis aanwezige exemplaren is ‘overleden’ en tja, die willen we toch wel graag vervangen, gelukkig zijn ze in de aanbieding! Het vakantiegeld komt er gelukkig aan en hebben we ook de mogelijkheid om het aan te schaffen.

Daarna loopt de druk even op

Als ik thuis kom heb ik nog een uurtje voor ik de meiden op moet halen, ik eet en drink wat en loop richting school. We gaan naar huis, de oudste gaat wat leren en ze maken zich klaar voor de breakdance les! De jongste breng ik om 15.00 uur weg en de man zou haar om 16.00 uur weer ophalen… helaas om 15.52 is de man nog niet thuis en moet ik alsnog zelf gaan. Balen! Aangezien het krap gaat worden om mijn afspraak iets later te halen.

Ik pluk de jongste uit de les voor die is afgelopen, niet leuk voor het meisje maar ik zie even geen andere optie! We gaan snel naar huis, inmiddels is Peter thuis en ik ga richting school voor mijn afspraak.

Als ik thuis kom is er niemand thuis de oudste is naar breakdance en de rest is de boodschappen voor het eten halen, wel even lekker thuiskomen en rust om op een rijtje te zetten wat we hebben besproken zojuist.

De avond!

Om 19.00 uur haal ik de oudste op, de man maakt eten en we eten wat! De meiden gaan hun bed in en ik ga lekker werken aan mijn blog! Ik wil ik per slot van rekening morgenochtend om zes uur gewoon weer een artikel online hebben. De avond wil ik in alle rust doorbrengen zonder al te veel gedoe en dat lukt!

‘Mijn tijd’

Dat dikke uur dat ik bij de Hema heb gezeten, helemaal alleen met een kop koffie was echt ‘ik tijd’. Geen laptop, geen werk, geen huishouden en alleen maar genieten van de koffie, social media en alles om me heen! Gewoon omdat het kan, ik zou dat vaker moeten doen!

Hoe creëer jij tijd voor jezelf? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge