Wageningen, het is weer voorbij!We zijn er weer! Ik heb toch echt wat meer tijd nodig gehad dit jaar… na een week met weinig uurtjes slaap en veel bezig zijn! Vrijdag heb ik wat bijgeslapen, feestje gevierd, zaterdag inkopen gedaan en zondag boodschappen wezen doen. Maar tjonge wat was het weer druk, veel maar vooral leuk! Volgens mij een geslaagd feestje in Wageningen!

Met een leuke groep vrijwilligers zijn we elk jaar druk dit jaar was het niet anders!

De voorbereiding

Al maanden zijn we er druk mee bezig, 4 & 5 mei in Wageningen. Maar eerlijk is eerlijk de week voor het feest is het erg druk en altijd flink door pezen! Dan moet alles zo goed mogelijk neergezet worden als dat we het bedacht en gepland hebben.

Beveiliging met honden op De Dreijen
Beveiliging met honden op De Dreijen in Wageningen

Op terrein “de Dreijen” worden tenten gezet, water en stroomvoorzieningen klaar gemaakt. Op 3 mei was dit klaar, dan komt de volgende stap! De inrichting, in de VIP tent komt een tapijtvloer, klassieke bar en we kleden het aan, in de veteranentent komen rijen tafels en stoelen samen met een podium, tappunten, koffiebar en een flink aantal kliko’s! Ook de bars voor de verkoop van drank worden gebouwd en op 4 mei volgen de betaalsystemen.

In de tussentijd is het wiskundegebouw schoongemaakt, worden de materialen geleverd en word het wat verpauperde gebouw, omgebouwd tot museum. Ook het scheikundegebouw moet er aan geloven.. we bereiden alles voor om daar een vrijwiligerspunt van te maken! Er komen koffie apparaten en waterkoker zodat de vrijwilligers op dit punt koffie en thee kunnen maken.

We zetten alles klaar in Wageningen op De DreijenOok kunnen we in de loop van de dag drinken voor de vrijwilligers ophalen en klaar zetten samen met de koelkast die inmiddels aanwezig is en de ruimte zo maken dat er een balie ontstaat waar het drinken ‘besteld’ kan worden!

Ondertussen komen de horeca ondernemers hun materiaal plaatsen en staan er wat klaar om naar andere plaatsen in Wageningen neergezet te worden, eind van de dag is alles zo goed als klaar en zijn de betaalsystemen getest. Later op de avond lopen we alles nog even langs, het ziet er goed uit!

Bevrijdingsdag Wageningen!

Na het herdenken op 4 mei tussen de bedrijven door vieren we op 5 mei Bevrijdingsdag. Om 06.00 uur begint mijn ‘werkdag’, ik los de bewaking af en ruim wat spullen op die zijn blijven liggen van de avond ervoor. Vervolgens zet ik de laatste dingen in de auto die richting het vrijwilligerspunt moeten, om 7.00 uur pak ik de auto en rij ik een stukje door. We maken het vrijwilligerspunt in orde en hebben een briefing.

Het blijkt met het porto’s niet helemaal gelukt te zijn, we moeten wachten. Dit zorgt voor vertraging! Daarnaast is het wachten op de koelwagens en het personeel en vrijwilligers. Ondertussen praat ik de vrijwilligers bij en leg ik uit wat de bedoeling is. De lunch komt alvast aan in koelwagens en de overdracht daarvan wordt gedaan door de cateraar aan de vrijwilligers op die post.

Start van het Defilé vanaf de Dreijen in WageningenInmiddels druppelt het horecapersoneel binnen, zij krijgen de benodigde spullen en wachten op de koelaanhangers met drank om de tappunten klaar te maken. Helaas is het allemaal wat vertraagd, maar we gaan spoedig operationeel! Om 10.00 uur stroomt het eerste biertje uit de tap en zijn er al heel wat veteranen aanwezig!

Het weer is mooi en wordt gedurende de dag alleen maar mooier! Er is extra water geleverd en de drank, zowel bier, wijn, water als fris gaat als warme broodjes over de toonbank. Er moeten extra leveringen komen van drank, rosé, cola, water en appelsap zijn niet aan te slepen dit jaar!

Ondertussen is de lunchverstrekking begonnen en ook dat loopt als een trein, gaat goed! We hebben voldoende voorraad om nog wat langer door te gaan met de uitgifte van de lunchpakketten. Rond half van de middag maak ik een rondje langs de vrijwilligers, volgens mij gaat het goed!

Er is nog even wat hectiek, maar ook dat wordt opgelost! De eerste bar, die normaal rond 17.00 uur wel sluit draait wat langer door, rond 18.00 uur wordt het daar rustig en besluit ik die bar alvast af te (laten) sluiten. We maken de balans op en alles wordt afgesloten, geteld en afgebroken. Twee uur laten zijn alle bars afgesloten, rond 21.00 uur is het klaar! Zoveel mogelijk is opgeruimd, morgen volgt de rest!

Op 6 mei ruimen we met een wat selectere groep het meest op, banken en tafels worden opgeruimd, ‘zwerfafval’ wordt opgeruimd en de gebouwen worden verder opgeruimd en gecontroleerd. Daarna lunch! Het is weer voorbij, Wageningen is weer ‘opgeruimd’ … op naar volgend jaar!

Heb jij herdacht en Bevrijdingsdag gevierd?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge