Gedoe met photobucket... blogGisteravond kwam het 700ste bericht online, niet echt een origineel bericht… de winnaar van de set Dragons maakte ik bekend. Toen ik begon met mijn blog Veusteveul heb ik een aantal berichten van mijn oude blog meegenomen, maar het meeste is nieuw en voor Veusteveul geschreven.

Het is best bijzonder wat een blog kan doen, de bezoekers aantallen lopen rustig aan op. Naast bloggen doe ik inmiddels ook wat andere leuke dingen die voortkomen uit Veusteveul. Nu 700 berichten verder is het wel tijd om een (tussentijdse) balans op te maken.

Het begin…

Veusteveul is een voortvloeisel uit mijn toenmalige (te) persoonlijke blog, een blog die vol stond met foto’s van de kinderen. Niet alleen de foto’s waren voor mij inmiddels een probleem geworden maar ook alle te gedetailleerde details. Het waren niet meer die tien vaste lezers maar het werden er steeds meer, daarnaast waren de meiden volop op google te vinden.

Dat wilde ik niet meer en haalde alles offline… om vervolgens een periode niet te  bloggen. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik maakte een nieuwe blog aan.

Ik begon toch maar weer op een gratis site veusteveul.wordpress.com maar al snel wilde ik meer en ging pas ‘echt’ bloggen toen ik Veusteveul.nl liet registeren en me ging verdiepen in wat wel en niet mogelijk was en hoe ik het nu eigenlijk graag wilde! Op 17 november 2015 plaatste ik voor het eerst een bericht op Veusteveul.nl!

In de tussentijd

Bloggen - 700 berichtenEcht pas een aantal maanden nadat ik was gestart op mijn eigen domein kwam ik er achter dat statistieken en bezoekersaantallen echt een ‘bloggersding’ is en dat je daar zo af en toe even na zou moeten kijken. Dat was het advies… dus ging ik dat ergens vorig jaar eens bekijken.

Nou, had ik dat maar nooit gedaan! Die unieke bezoekersaantallen moesten omhoog… hup en snel, zakte de statistieken een maand kon ik daar echt chagrijnig van worden.

Om me heen hoorde ik statistieken waarvan ik dacht, kan dat echt? Zoveel mensen op een persoonlijke blog? Nee toch? De verbazing overheerste, wat dat betreft. Op mijn ‘oude’ plekje keken er misschien een tiental mensen mee, dergelijke aantallen nee, dat was vast niet voor mijn blog weggelegd!

Ik begon met schrijven over dat wat mij bezig houd, van zakgeld voor de kinderen tot berichten in het nieuws of een product dat we kochten of kregen en bleef vooral trouw aan mezelf. Al was dat zoeken… wat is nu de juiste verhouding?

Nu!

Op het moment dat ik begon op Veusteveul.nl had ik nooit kunnen bedenken dat we door mijn blog leuke dingen ondernemen. Producten mogen ontvangen maar ook dat ik leuke producten mag weggeven en er andere leuke klusjes aan over zou houden.

Geen moment heb ik er aan gedacht dat dit soort dingen zouden kunnen! Dat soort dingen zijn alleen voor ‘grote’ bloggers weggelegd toch? Misschien ook omdat het niet mijn doel is om van bloggen mijn werk te maken en ik er nog veel dingen naast doe.

Maar als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik voor mijn blog een aantal dagen naar Duitsland zou gaan had ik je echt voor gek verklaard! Laat staan dat er nog altijd bedrijven zijn die me benaderen om wat voor ze te doen… niet alleen bedrijven die vaak via bloggers werken, maar ook gewoon lokale bedrijven hier in Wageningen die me weten te vinden.

Nee, ik verdien geen bakken met geld door mijn blog! Althans nog niet, ik durf inmiddels niet te zeggen dat ik er geen geld mee zal gaan verdienen als ik zie hoe het is verlopen de afgelopen anderhalf jaar. Het is geen doel, maar kennelijk komen er soms dingen op je pad en dan is het zo.

Ik hou van mijn (uit de hand gelopen) hobby! En ga nog met liefde een poosje door, op naar de 1000 berichten!

Statistieken

Als mensen nu denken, wat is veel voor bezoekers? Sommige mensen vinden dat je minimaal 5000 unieke bezoekers per maand moet hebben, er zijn genoeg bloggers die deze aantallen per dag krijgen. Sterker nog er zijn er ook die nog veel meer als dat krijgen per dag!

Mijn statistieken? Die zijn van zo’n 400 unieke bezoekers eind 2015 tot momenteel zo’n 3300 unieke bezoekers, dus echt geen belachelijk hoge aantallen! Maar genoeg om samen te werken en interessant genoeg te zijn voor bedrijven.

Mocht je zelf bloggen… staar je dus niet blind op de cijfers en laat je niet gek maken zoals het mij wat overkwam medio 2016. Als je, je best doet, bij jezelf blijft en achter je blog en je artikelen staat komt het wel goed. Belangrijkste is bij jezelf blijven en zorgen dat je er plezier in hebt.

Eerst gaan de meiden nog even naar de zwemtraining vanmorgen, daarna gaan we op pad! Samen met de meisjes ga ik richting Duitsland, als ik goed wifi heb in het hotel ben ik gewoon online te vinden deze dagen! En anders ben ik dinsdag weer thuis en vertel ik alles over ons uitje naar Duitsland!

Hoe ben jij op Veusteveul terecht gekomen? 
Blog jij ook? Zo ja, wat is jou drijfveer om te blijven schrijven?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

  1. Leuk om te lezen hoe jouw weg hierin geweest is! Ik merk ook dat nu na een jaar ‘serieus’ bloggen er steeds meer leuke dingen op mijn pad komen, wat ook voor meer diversiteit op mijn blog zorgt. Niet dat dat oer se mijn drijfveer is, dat is meer het iets kunnen betekenen voor een ander, met name lotgenoten.
    Ik ben via de 30+ bloggersfacebookgroep bij Veusteveul terechtgekomen.
    Jacqueline onlangs geplaatst…Diversiteit: 4 visies vanuit pedagogisch perspectiefMy Profile

    1. Bijzonder toch dat er mooie dingen op je pad komen? Ben telkens opnieuw weer zo verrast door alles wat er kan gebeuren. Die leuke dingen hoeven geen drijfveer te zijn, maar wel een leuke bijkomstigheid!

      Leuk dat je op die manier bij Veusteveul bent gekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge