Een week voor de geplande Flashmob kregen we een mailtje van Bransz, de dansschool waar onze oudste dochter musical les volgt. De vraag was of de kinderen mee willen doen met de flashmob van Stichting de Vrolijkheid, een stichting extra aandacht geeft aan kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Onze dochter was erg enthousiast en wilde absoluut meedoen! De eerst volgende les begon met het aanleren dansje dat was voorbereid door de kinderen uit het AZC, thuis leerde onze oudste het dansje min of meer aan de jongste omdat ook zij graag mee wilde doen!


Wat doet stichting De Vrolijkheid?

Eén op de drie vluchtelingen die naar Nederland komen is jonger dan achttien. Deze jonge vluchtelingen zijn afkomstig uit landen waar geweld en onderdrukking tot het dagelijks leven horen. Ze hebben indringende ervaringen achter de rug. Ze hebben hun vertrouwde leven en omgeving achter zich moeten laten. Hun bestaan in Nederland blijft vaak nog jarenlang uiterst onzeker. Voor deze kinderen en jongeren organiseert de Vrolijkheid samen met bewoners in de azc’s creatieve activiteiten. Kunst is het instrument dat we ze geven. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om hun verhaal vorm te geven. Om zelfvertrouwen en talent te ontwikkelen en om even kind te kunnen zijn. Deze informatie en meer over het werk wat ze doen is te vinden op http://www.vrolijkheid.nl.


De Flashmob

De flashmob werd gedanst bij de kerk, op de Markt in Wageningen…. daar is een mooie verhoging waar alle dansers op konden staan. De kinderen hebben gezamenlijk gedanst, onze meiden vonden het prachtig! Hieronder een filmpje van één van de eerste keren dat het dansje werd gedaan, daarna volgde het nog een heel aantal keren en aan het eind danste onze meiden nog eventjes met de jongens uit het asielzoekerscentrum.

Al met al was het echt een feestje en goed georganiseerd! Via een aantal dansscholen en basisscholen werd de vraag uitgezet om dansende kinderen bij elkaar te krijgen. De deelnemers kregen een t-shirt van de organisatie maar ook een broodje en wat drinken van Food of Cultures en konden ze een cupcake ophalen bij Julia’s Cakes.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge