Afvallen - You can have results or excuses... not bothEindelijk is de knop weer om, afgelopen zaterdag was ik er in eens weer zo ongelooflijk klaar mee. Er moeten gewoon nog meer kilo’s af, afvallen dus! Vorig jaar sinds de teller op -12 kg, helaas was er één kilo die (te) graag terug wilde komen… de teller staat vandaag de dag dus op -11 kg.

Dit jaar opnieuw tien kilo verliezen is het streven! Dus op 31.12.2016 zou ik graag de teller op – 22 kg hebben staan. Geen idee of ik het kan en of het me lukt, maar ik ga ervoor!

Afvallen, waarom?

Al zolang ik me kan herinneren ben ik “fors” en tja, dat zal zo zijn… niet iedereen is fijn en heeft maat 36 of 38. Mijn doel is ook niet om maat 36 te gaan passen in de toekomst, dat is niet realistisch. Maar ik wil gewoon slanker zijn, me beter voelen en meer tevreden worden over hoe ik eruit zie. Een betere versie van de huidige ik zeg maar.

Afvallen, hoeveel?

Vorig jaar lukt het me om tussen maart en augustus 10 kg af te vallen, richting december gingen er nog twee kilo af. Mijn laatste weegmomentje in december was stond de stand op -12 kg.

Nu in januari blijkt dat er een kilo bij is gekomen tussen het laatste weegmoment in 2015 en nu…. de stand is dus eigenlijk -11!

Het gewicht dat ik nog wil verliezen is toch wel 12 tot 14 kg, maar ik verwacht niet dat het nu nog net zo “makkelijk” gaat als afgelopen jaar. Om die reden heb ik besloten mijn streven op 10 kg voor 2016 te zetten, ik hoop dat het me gaat lukken!

Dan heb ik voor 2017 ook nog een doel als het om afvallen gaat, daarna natuurlijk nog zo houden, ook een hele sport!

Hoe ga ik afvallen?

De kilo’s ga ik te lijf op dezelfde manier als in 2008 en 2009, toen raakte ik 14 kg kwijt via de Sonja Bakker methode. Ook afgelopen jaar, 2015 ben ik met deze methode de kilo’s kwijt geraakt!

Vorig jaar besloot ik menu’s te laten samenstellen zodat ik niet zelf creatief aan de gang moest met het wisselen van menu’s zoals die in de boeken staan. Er zijn namelijk best wel wat etenswaren waar ik niet dol op ben. Er staat best veel rauwkost op de menu’s, maar dat is voor knaagdieren… niet voor mij!

Deze menu’s heb ik weer uit mijn mailbox omhoog gehaald en ga ik weer gebruiken, met hier en daar mijn eigen invulling zodat het ook voor de man in huis en de meiden leuk blijft!

De knop ging (eindelijk) om, ik moet afvallen!

Vorige week bleef het maar in mijn hoofd zitten, het moet er toch echt weer eens van komen even verder waar ik ben gebleven! Maar het aan de slag gaan, tjonge daar gaat dan best wel weer even tijd overheen.

Vrijdag zei ik tegen de man in huis, “nu is het echt klaar, er moet wat gebeuren!”. Afgelopen zaterdag hadden we nog een dagje uit gepland met lekkere koffie, chocolade en pannenkoeken. Afgelopen zondag kreeg ik het op mijn heupen en heb alle kasten uitgemest waar eten en drinken stond, alles wat de meiden niet lusten en niet goed voor me is heb ik weggedaan!

Het verbaasd me dat er afgelopen maand niet meer dan één kilo is bijgekomen of heb ik me stiekem toch best aardig goed gedragen?

En afgelopen maandag ben ik gestart, ik ga proberen er regelmatig wat over te schrijven. Is voor mij ook een stok achter de deur!

 

Ben je ook aan het afvallen? Of heb je de strijd tegen de kilo’s al opgegeven of juist al gewonnen en de gewenste kilo’s verloren?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

7 comments

 1. Fijn dat je de knop weer om hebt kunnen zetten en vol goede moed en vastberadenheid bent. Ga je er ook meer bij bewegen? Bijvoorbeeld drie keer per week hardlopen gedurende 20 minuten? Dat helpt echt.

  1. Ik mag en kan niet hardlopen vanwege mijn rug. Sporten in bijvoorbeeld de sportschool zit er qua tijd en geld niet in.

   Ik doe zoveel mogelijk lopend en op de fiets…. op dit moment het beste alternatief.

  1. Goed op voeding letten is nooit slecht, net als bewegen.

   Helaas voor mij geen hard lopen, maar hoop dat het op deze manier ook weer lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge