All I want for Christmas is Scrooge_door MaureenIt’s the most wonderfull time of the year! Er is echt geen maand waar ik zo naar uit kijk als de maand december. Als klein meisje vond ik het al een magische tijd. Naast sinterklaas, kerst en oud en nieuw ben ik ook nog eens op 24 december jarig. Ik verbaas me nog steeds dat ik niet met vleugels op mijn rug en een aureool geboren ben, misschien waren ze er nog niet zeker van of ik nu een engeltje of bengeltje was.  En nu herhaalt het verleden zich. Onze tweeling is namelijk jarig op… 13 december. Overigens ook zonder vleugels, ik kan dan ook hartgrondig zeggen dat zij in de categorie bengeltjes vallen.

Afgelopen vrijdag was het zo ver! Hier heb ik me het hele jaar al op verheugd, het huis kerstproof maken. Elk jaar koop ik weer leuke hebbedingetjes erbij om elk jaar er ook weer achter te komen dat ik gewoon echt geen plek meer heb in huis. Het ergste is alleen dat ik getrouwd ben met Scrooge. Gelukkig is hij niet zon vrek, want eerlijk is eerlijk met een fetisj voor vintage jurken en petticoats zou Scrooge niet blij zijn. Gelukkig vindt mijn Scrooge dat wel leuk maar met kerst heeft hij echt niets.

Mijn Scrooge en kerst

All I want for Christmas is Scrooge_door MaureenAls ik hem de keus zou laten komt er geen kerstboom, geen gourmet met familie en al helemaal geen kerststal bezoek. Het is maar goed dat het kerstverhaal dit jaar nagespeeld wordt op school, zodat hij toch de kerstgedachte mee krijgt.  Gelukkig heb ik versterking gekregen en hebben onze kinderen mijn wanstaltige kerstliefde geërfd. En met een kinderkerst cd op de achtergrond zingen we uit volle borst mee en verandert ons huis in een kerstige variant van villa kakelbont. Vol lichtjes felle kleurtjes en gezelligheid.

Vrolijkheid maar ook…

En toch is kerst naast alle vrolijkheid ook een tijd waarin ik weer pijnlijk bewust word van die lege stoel. En ondanks dat die stoel niet meer leeg is voelt hij voor mij nog altijd leeg. Op die stoel had mijn moeder moeten zitten. Mijn moeder die overleed toen ik 17 was, die nooit mijn Scrooge en kinderen heeft leren kennen.  En ondanks dat herinneringen blijven en er prachtige nieuwe herinneringen gemaakt worden is kerst nooit meer hetzelfde.

Mijn fijnste kerstgedachte

Als je mij vraagt wat mijn fijnste kerstgedachte is, moeten we terug naar mijn ouderlijke huis. We woonden aan een pleintje en in onze straat woonden mensen die speelden bij het Leger des Heils. Elk jaar op 24 december kwamen ze kerstliederen spelen op ons plein. Zodra de eerste noten te horen waren maakte onze ouders mijn zus en mij wakker en mochten we op pantoffels en in onze rode ochtend jas naar buiten. Wanneer ik dit schrijf voel ik weer die tintelingen en warme gloed in mijn buik.

All I want for Christmas is Scrooge_door MaureenSamen met de buren zongen we kerstliedjes en elk jaar vertelde ik weer aan mijn ouders hoe fijn het was dat ze speciaal voor mijn verjaardag kwamen zingen. Nog steeds als ik het Leger des Heils hoor zingen in de stad komt dat nostalgische gevoel weer naar boven samen met de tranen en je raad het al Scrooge kijkt me aan met die blik van….

Maar ondanks dat Scrooge , Scrooge is, is hij wel mijn Scrooge. Mijn partner in crime als het gaat om het leven vieren. En ook al vindt hij kerst een verplichting, toch genieten we intens van de deze dagen samen. Van onze kleine dame en heer, die smachtend kijken naar de cadeautjes die onder de kerstboom liggen, maar vooral van die stralende oogjes van de kinderen wanneer we naar de levende kerststal gaan.

We genieten van het samen koken, van het samen eten, van onze lieve familie en vrienden. En dit jaar gaan we voor het eerst met kerst genieten van het theater. Maar bovenal zijn we ons er van bewust dat we weer een jaar samen hebben mogen vieren. En daar ben ik intens dankbaar voor.

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge