De laatste periode zijn wij regelmatig in het ziekenhuis te vinden voor allerlei onderzoeken, daar horen ook de nodige weeg en meet rondjes bij. Onlangs was er erg veel meten, van handen, oren en ogen tot de gehele lengte en spanwijdte… en niet alleen van onze oudste maar ook van de jongste en mijzelf.

Onze meiden schelen dik drie jaar (3 jaar, 3 maanden en 17 dagen ;)) en schelen 2,2 cm in lengte en zijn even zwaar. De oudste is 115 cm, de jongste 112,8. De jongste komt steeds dichter bij, zij groeit in een normaal en gemiddeld tempo. De jongste heeft een traag groeitempo en is klein van stuk. De oudste is vanaf begin dit jaar 0,7 cm gegroeid, de jongste 3,9 cm, langzaam aan gaat het ervan komen dat de jongste de grootste zal zijn.

Ter vergelijking in centimeters:
Leeftijd     Oudste          Jongste
1 jaar          72                     73
2 jaar          81,5                  86,5
3 jaar          91                     95,5
4 jaar          95                   103
5 jaar        102                   112,5

Zuur voor onze oudste, al hebben we het er al langere tijd met haar over… mama is ouder maar tante Mimi is groter. Als er mensen zijn waarbij een jonger kindje groter is halen we het ook aan en hebben we het er ook over. Het is dus vaker zo, maar zuur heel zuur voor een onzeker meisje. Veel mensen vragen of het een tweeling is, dat is confronterend voor ons als ouders maar ook voor onze dochters. Ik schrijf dochters omdat altijd de eerste die reageert onze jongste is, zodra mensen vragen ‘zijn jullie zusjes?’ roept zij ‘ja, maar geen tweeling hoor, zij is mijn grote zus!’

Kleding is trouwens ook wel een puntje, als je acht jaar bent vindt je gewoon de kleding in maat 116 kinderachtig en niet echt leuk meer. De kleding die je wel leuk vindt zit in de grotere maatseries (vaak vanaf maat 134), die je normaal bij acht jaar aan kan. De jongste vindt het wel allemaal prachtig. We horen dan ook vaak, Mama waarom kan zij wel vinden wat ze leuk vindt en ik niet? Ja schat… het is soms lastig, nog ‘even’ groeien gooien we het dan maar op.

Kennen of herkent iemand van jullie dat je kind(eren) in verlegenheid word of worden gebracht?
Mocht iemand tips hebben voor leuke maar vooral stoere (en liefst betaalbare) kleding vanaf maat 116, laat het weten!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

    1. Dit zijn de winkels waar we nu komen inderdaad, alleen is de oudste van de stoere kleding bij Hema maar ook H&M is het allemaal wat te “lief” naar haar zin.

      Leuke benaming ‘fun-sized’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge