Eigenlijk ben ik niet zo’n toetjes eter. Dit in tegenstelling tot de rest van de familie Eising, die elke vorm van toetjes lekker vinden. Of het nu ijsjes zijn, chocolade toetjes op vanille yoghurt, alles gaat erin. Ik eet tegen heug en meug een bakje yoghurt op, omdat dat wordt geadviseerd bij vitamine D tekort, maar blij word ik er niet van. Waar ik wel heel erg blij van word is onze bij toeval ontdekte appeltaart loempia’s, die aten wij vandaag. Benieuwd? Lees dan snel verder.
Een overvloed aan groente
Eindelijk is onze eerste online bestelling binnen. Waar onze buren en vrienden twee weken onze boodschappen deden, konden we nu dan eindelijk onze bestelling verwelkomen.
Nu ben ik al niet zo’n ster in uitzoeken wat we wanneer gaan eten en dus bestel en koop ik structureel te veel. Zo had ik van de week nog twee groentepakketten over. Ideaal voor één van onze favoriete recepten, de loempia taart van Chickslovesfood. Heerlijk met filobladen, heel veel groente, kip, ei en nootjes. Gezond en vullend.
Geregeld wanneer we dit eten blijft er filodeeg over en wist ik nooit wat ik er mee moest tot nu. We vulden hem met een appeltaart vulling alleen dan op de gezonde manier.
Benodigdheden
Voor 8 appeltaart loempia’s heb je nodig:
- 2 middelgrote appels
- 2 eetlepels kaneel
- 8 bladen filodeeg
- half glas rozijnen
Hup, aan het werk…
Verwarm de oven voor op 175 graden. Wel de rozijnen in lauw water gedurende 10 minuten. Schil de appel en snij die in kleine blokjes. Laat ondertussen je bladen filodeeg ontdooien in een theedoek. (wanneer je haast hebt leg ze dan op de verwarming in de doek gewikkeld) om de één of andere reden vergeet ik altijd die bladen erop tijd uit te halen.
Bestrooi de appelblokjes met kaneel en dep de rozijnen droog en meng ze door je appelmengsel. Wij hebben het zo gezond mogelijk gehouden zonder suiker maar optioneel kun je altijd wat suiker of honing toevoegen.
Wanneer je filovellen ontdooid zijn kun je ze voorzichtig van elkaar aftrekken. Let wel op, voorzichtigheid is geboden want de bladen scheuren onmeunig snel. Leg het vel zo voor je dat de punt naar je buik wijst. Vul het vel met het appelmengsel op ongeveer 1/3 van de kant af en voor ongeveer 2 centimeter dik.
Vervolgens vouw je de flap over het appelmengsel en rolt hem voor een groot deel op. Hou alleen een punt over aan het eind. Vouw de zij flapjes naar binnen en rol de loempia verder op. Plak de randjes vast met water en leg de appeltaart loempia op een bakplaat met bakpapier. Begrijp je nu niets van mijn vouwtechniek (wat ik begrijp hihi)? Zoek dan op YouTube een filmpje over loempia’s vouwen.
De loempia’s hebben hier ongeveer 20 minuten in de oven gezeten en toen kon het test panel proeven. En we kunnen jullie mededelen, het is een blijvertje!
Dus heb je een keer filodeeg over of krijg je visite en zoek je nog een lekker toetje of iets lekkers bij de koffie? En dan ook nog liever iets dat redelijk verantwoord is? Denk dan eens terug aan deze blog!
Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).
Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.
Wat een goed idee zeg! Ook eens proberen.
Patricia onlangs geplaatst…Undercover seizoen 3 binnenkort op Netflix?
je gaat er vast ook heel blij van worden