• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Samenwerken
  • Copyright/Disclaimer
  • Privacy

Veusteveul.nl

Bloggen, schrijven en bezig zijn... heerlijjk!

  • Home
  • Blog
    • Aankopen
    • Aandacht voor…
    • Cadeau
    • Creatief
    • Eten & Drinken
    • Er op uit!
    • Film, Serie, Boek & Podcast
    • Fun
    • Gedachten
    • Gezondheid & Lifestyle
    • Huisdieren
    • Ik!
    • In en om ‘t huis
    • In het nieuws
    • Informatie
    • Kids
    • Like & Love
    • Over bloggen
    • Review
    • Traktatie
    • Zo denk ik erover!
  • Over
    • Nathalie
    • Veusteveul.nl
  • Contact
  • Samenwerken

Appeltaart loempia, een heerlijk toetje!

17 april 2020 - Maureen

Appeltaart loempia, een heerlijk toetje

Eigenlijk ben ik niet zo’n toetjes eter. Dit in tegenstelling tot de rest van de familie Eising, die elke vorm van toetjes lekker vinden. Of het nu ijsjes zijn, chocolade toetjes op vanille yoghurt, alles gaat erin. Ik eet tegen heug en meug een bakje yoghurt op, omdat dat wordt geadviseerd bij vitamine D tekort, maar blij word ik er niet van. Waar ik wel heel erg blij van word is onze bij toeval ontdekte appeltaart loempia’s, die aten wij vandaag. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Een overvloed aan groente

Eindelijk is onze eerste online bestelling binnen. Waar onze buren en vrienden twee weken onze boodschappen deden, konden we nu dan eindelijk onze bestelling verwelkomen.

Nu ben ik al niet zo’n ster in uitzoeken wat we wanneer gaan eten en dus bestel en koop ik structureel te veel. Zo had ik van de week nog twee groentepakketten over. Ideaal voor één van onze favoriete recepten, de loempia taart van Chickslovesfood. Heerlijk met filobladen, heel veel groente, kip, ei en nootjes. Gezond en vullend.

Geregeld wanneer we dit eten blijft er filodeeg over en wist ik nooit wat ik er mee moest tot nu. We vulden hem met een appeltaart vulling alleen dan op de gezonde manier.

Benodigdheden

Voor 8 appeltaart loempia’s heb je nodig:

  • 2 middelgrote appels
  • 2 eetlepels kaneel
  • 8 bladen filodeeg
  • half glas rozijnen

Hup, aan het werk…

Verwarm de oven voor op 175 graden. Wel de rozijnen in lauw water gedurende 10 minuten. Schil de appel en snij die in kleine blokjes. Laat ondertussen je bladen filodeeg ontdooien in een theedoek. (wanneer je haast hebt leg ze dan op de verwarming in de doek gewikkeld) om de één of andere reden vergeet ik altijd die bladen erop tijd uit te halen.

Appeltaart loempia, toetje

Bestrooi de appelblokjes met kaneel en dep de rozijnen droog en meng ze door je appelmengsel. Wij hebben het zo gezond mogelijk gehouden zonder suiker maar optioneel kun je altijd wat suiker of honing toevoegen.

Wanneer je filovellen ontdooid zijn kun je ze voorzichtig van elkaar aftrekken. Let wel op, voorzichtigheid is geboden want de bladen scheuren onmeunig snel. Leg het vel zo voor je dat de punt naar je buik wijst. Vul het vel met het appelmengsel op ongeveer 1/3 van de kant af en voor ongeveer 2 centimeter dik.

Vervolgens vouw je de flap over het appelmengsel en rolt hem voor een groot deel op. Hou alleen een punt over aan het eind. Vouw de zij flapjes naar binnen en rol de loempia verder op. Plak de randjes vast met water en leg de appeltaart loempia op een bakplaat met bakpapier. Begrijp je nu niets van mijn vouwtechniek (wat ik begrijp hihi)? Zoek dan op YouTube een filmpje over loempia’s vouwen.

De loempia’s hebben hier ongeveer 20 minuten in de oven gezeten en toen kon het test panel proeven. En we kunnen jullie mededelen, het is een blijvertje!

Dus heb je een keer filodeeg over of krijg je visite en zoek je nog een lekker toetje of iets lekkers bij de koffie? En dan ook nog liever iets dat redelijk verantwoord is? Denk dan eens terug aan deze blog!

Total
6
Shares
Share 2
Tweet 0
Pin it 4
Share 0
Maureen
Maureen

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

Ook leuk om te lezen!

  • Heerlijk simpel en snel pasta gerecht

    Soms heb je van die dagen dat je maar niet kan bedenken wat je zal gaan eten, maar in eens herinnerde me in ene het berichtje met foto van een nichtje! Een foto van een zak kant-en-klaar iets van Iglo, ik denk dat kunnen we beter!…

  • Oreo Fudge
    Twee heerlijk fudge, om je vingers bij op te eten.

    Sinds Pasen hebben wij een nieuwe guilty pleasure in huize Eising. Fudge. De eerste die ik maakte was een Paas fudge, maar sinds kort hebben wij twee nieuwe favorieten ontdekt. De Oreo fudge en mijn favoriet de Rolo. Het is makkelijk te maken onmeunig simpel…

  • Oreo Fudge
    Twee heerlijk fudge, om je vingers bij op te eten.

    Sinds Pasen hebben wij een nieuwe guilty pleasure in huize Eising. Fudge. De eerste die ik maakte was een Paas fudge, maar sinds kort hebben wij twee nieuwe favorieten ontdekt. De Oreo fudge en mijn favoriet de Rolo. Het is makkelijk te maken onmeunig simpel…

Reader Interactions

Comments

  1. Patricia says

    17 april 2020 at 08:21

    Wat een goed idee zeg! Ook eens proberen.
    Patricia onlangs geplaatst…Undercover seizoen 3 binnenkort op Netflix?My Profile

    Beantwoorden
    • Maureen says

      23 april 2020 at 13:25

      je gaat er vast ook heel blij van worden

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primary Sidebar

Instagram

nathalie.en.co
* Fijn dat de week voorbij is *
* Dag lieve (oma) Lia *
* Het is slechts een deel(tje).... *
* Update... Nathalie 3.0 *
* Grote stappen vooruit *
* Wat een regen.... *
Follow

Archieven

Footer

Alle artikelen lezen?

Kies in het menu voor blog of klik HIER, dan zie je alle artikelen onder elkaar en kan je doorklikken naar de volgende pagina.

Zoeken

Samenwerken?

Wil je samenwerken? Check onze informatie pagina en stuur een mail naar info@veusteveul.nl

Copyright © 2004 - 2022 Veusteveul.nl ~ All rights reserved | KvK nummer: 70396876 | nathalie@veusteveul.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Akkoord Niet akkoord
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN