Avonturenboerderij MolenwaardKen jij Avonturenboerderij Molenwaard al? Nee? Niet zo gek! Het is namelijk een spiksplinternieuw themapark! Vandaag, woensdag 28 maart is de officiële opening en vanaf vrijdag 30 maart 2018 kan je het Hollandse landleven beleven met Fien & Teun. Afgelopen weekend mochten wij alvast een bezoekje brengen aan Avonturenboerderij Molenwaard. 

In eerste instantie vroeg ik me oprecht af of onze meiden het nog wel leuk zouden vinden, de figuren Fien & Teun zijn onze meiden inmiddels ontgroeid. Na even met de meiden te hebben gekeken op de site en Facebook besloten we toch te gaan en we hebben er geen spijt van!

Avonturenboerderij Molenwaard

Avonturenboerderij MolenwaardDe avonturenboerderij is te vinden op het voormalig terrein van Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt in Groot-Ammers.

“Nog nergens in Nederland is er een park te vinden waar educatie, entertainment, spelen, kinderboerderij en shows op deze manier samenkomen. Ik ben er dan ook ongelofelijk trots op dat wij met Avonturenboerderij kinderen en hun familie mee kunnen nemen naar de oorsprong. Het is niet voor niets dat oorsprong, traditie en sentiment steeds meer onderdeel worden van vrije tijd. Wij proberen op een bijzonder gastvrije manier aan deze vraag te voldoen met ons nieuwe park”, aldus Michael van Hoorne, directeur van Avonturenboerderij Molenwaard.

Bijzondere bewoners

Avonturenboerderij MolenwaardOp Avonturenboerderij Molenwaard zijn veel dieren te vinden, van kippen, schapen, konijnen en een varken tot pony’s en hangbuikzwijntjes. Onlangs zijn er ook al een hoop nieuw dieren geboren!

Afgelopen weekend hebben we een veulentje, maar ook konijntjes, kuikentjes, biggetjes en jonge geitjes gezien.

De hangbuikzwijntjes zijn overgenomen van een opvang nadat ze in het najaar van 2017 waren gedumpt in Putten. Roos, het Husumervarken, is een uniek soort varken en naar zeggen erg zeldzaam. Roos kreeg begin maart maar liefst zeven biggetjes!

Wat te doen op de avonturenboerderij?

Er is genoeg te beleven, spelen, leren en te ontdekken! Het is educatief, er is van alles te leren, maar ook te doen en te bekijken. Wij genoten vooral van het wandelen en het rondkijken, de meiden van de dieren, het varen en andere activiteiten.

Avonturenboerderij Molenwaard

Varen en blote voeten

Je kan door de sloten varen met een schipper, de schipper brengt je naar de andere kant van het park en vertelt onderweg verhalen van vroeger! Een mini blotevoetenpad lopen? Ook dat kan! En geen zin om je schoenen uit te doen? Dan kan je ook bij het voelbord met je handen ontdekken hoe het voelt.

Avonturenboerderij Molenwaard

Korenmolen en polderwerken

Op de boerderij staat ook een oude korenmolen, je mag in de molen waar van alles te zien is. Je kan de molenaar uiteraard al je vragen stellen! Bij de molen zijn ook de polderspelen te vinden, lukt het jou om droog te blijven? Ga over het water door de stapstenen te gebruiken, blijf stevig op het trekvlot staan en hou je goed vast terwijl je de wiebelbrug over gaat!

Bijen, Vlindertuin en Kleindierentoren

Bij de bijen leer je het verhaal van de bij en de honing, leer wat een werkster en een dar is en neem een kijkje in een bijenkorf! Vanaf de bijen loop je zo de vlindertuin in, op dit moment trekt die nog geen vlinders alles moet nog goed gaan groeien en bloeien. Iets verderop staat de kleindierentoren, hier zitten konijnen, cavia’s en kuikens.

Manage, Varkensboerderij, Koeien en KaasAvonturenboerderij Molenwaard

In de manage zijn de pony’s te vinden en een ezel, ze hebben er een prachtig plekje waar ze geaaid en geknuffeld kunnen worden. Daarnaast mag je een rondje rijden op één van deze kanjers.

Leer alles over kaas, hoe wordt kaas gemaakt, wanneer heb je jonge kaas en hoe lang moet het liggen voor het oude kaas mag heten?

Maak op de varkensboerderij kennis met Roos en haar biggetjes! Als je geluk hebt geniet Roos met haar kleintjes van het zonnetje.

Wilgeneiland

De griendwerkster laat je graag een stukje ouder ambacht zien! Ontdek alles over wilgentakken, manden en ooievaarsnesten.

Verder is er een Ezel- & Schapenweide, Fien & Teun speelplein, Glijtrekker, Kippenweide, Groente- en Fruitkas, Koeienweide, Knuffelweide, Moestuin, Oma’s huisje, Trekkerbaan, Volgekijkhut, Wilgendoolhof en Zouweboezem. Wil je meer weten over al deze activiteiten? Kijk dan op de site van de Avonturenboerderij onder activiteiten.

Shows & Entertainment

Uiteraard geven Fien & Teun in hun eigen theater shows over het leven op de boerderij, na afloop kan je met het leuke boertje en boerinnetje op de foto. Daarnaast zijn er drie verschillende educatieve (boeren)theatervoorstellingen waar je van alles leert over het boeren leven. Hoe noem je iemand die bijen houdt? Hoe komen er gaten in kaas? En hoe werkt een molen?

Avonturenboerderij Molenwaard

Bezige Bijtjes

Tijdens deze korte voorstelling leer je op een interactieve, muzikale wijze van alles over het leven van de bij. Hoe noem je een mannetjes bij? Hoe ziet een angel eruit? En hoe maken bijen eigenlijk honing?

Kaasmakende Koeien

Tijdens deze korte voorstelling leer je op een interactieve, muzikale wijze van alles over het maken van kaas. Waarom smaakt oude kaas anders dan jonge kaas? Hoeveel melk heb je nodig om kaas te maken? En hoe komt kaas aan zijn kleur?

Avonturenboerderij Molenwaard

Machtige Molens

In deze educatieve boerentheatervoorstelling leer je op een interactieve, muzikale wijze van alles over de molen. Waar worden molens voor gebruikt? Hoe hard moet het waaien om een molen te laten draaien? En wat hebben de molen en de polder met elkaar te maken?

Deze korte, vrolijke voorstellingen beantwoorden alle vragen!
Na afloop van de mini-voorstelling kun je jouw vragen aan de imker, kaasboer of boerin en molenaar stellen. Uiteraard vinden ze het ook superleuk om met je op de foto te gaan.

Eten & Drinken

Avonturenboerderij MolenwaardEr zijn twee locaties om eten te kopen, dat is het Reizend Eetfestijn achter op het terrein en Eeterij Molenzicht die je direct bij de ingang kunt vinden.

Ook kan je kiezen om (vooraf) een picknick mand te bestellen welke je kan ophalen en afrekenen bij de kassa van het park en vervolgens op een plek naar keuze kan nuttigen.

Wat ik ook positief vind is dat je, je eigen eten en drinken mee mag nemen. Er zijn door het hele park zitplaatsen beschikbaar waar je, je eigen meegebrachte etenswaren kan nuttigen. Alleen bij de eetgelegenheden Molenzicht en Eetfestijn mag je geen eigen etenswaren nuttigen.

Wat vonden wij?

Leuk! We zouden ons er wel een dagje vermaken, lekker rustig rondwandelen, meedoen met activiteiten, kijken naar de entertainment en rustig wat eten.

Wel denk ik dat het enthousiasme van kinderen die een jaar of elf zijn wel afneemt, ze vermaken zich nog wel maar het is interessanter voor kinderen die jonger zijn. Wellicht komt dit ook een beetje door dat Fien & Teun de figuren die centraal staan op de avonturenboerderij.

Kaartjes zijn al te koop vanaf € 6,50 en het maximale bedrag per persoon is € 12,50. Een abonnement kan je al aanschaffen voor € 35,– per persoon (info maart 2018).

Meer informatie, ook over toegangsprijzen is te vinden op avonturenboerderij.nl!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge