Babylab universiteit LeidenBabylab van Universiteit Leiden zijn op zoek naar (aanstaande) moeders die roken of hebben gerookt tijdens de zwangerschap. In het Babylab van de Universiteit Leiden doen ze onderzoek naar de manier waarop jonge baby’s omgaan met hun sociale omgeving.

De onderzoekers zijn voor dit onderzoek op zoek naar (aanstaande) moeders die zwanger zijn van hun kindje of een baby hebben tot ongeveer 7 maanden oud en die tijdens de zwangerschap roken of hebben gerookt.

Het onderzoek

In dit onderzoek bestuderen ze hoe het babybrein reageert op sociale stimuli, zoals een persoon die ‘kiekeboe’ speelt of een blokkentoren bouwt en op geluiden zoals stemmen of het geluid van een vrachtauto.

Dit wordt onderzocht door middel van van de NIRS-methode, waarmee kan worden gekeken hoe actief de hersenen van de baby zijn. Jouw baby heeft tijdens het onderzoek een soort badmutsje op, waarbij door middel van infrarood licht de activiteit van de hersenen gemeten kan worden. Bij deze techniek is er geen enkel gezondheidsrisico.

Alle studies die in het babylab uitgevoerd worden zijn goedgekeurd door de Ethische Commissie voor onderzoek bij de afdeling psychologie van de universiteit, en vormen absoluut geen gevaar voor de gezondheid of het welbevinden van uw baby.

Uw deelname

Uw deelname aan het onderzoek is vrijwillig, en kan op ieder moment, zonder opgaaf van reden, afgebroken worden.

Als dank voor je deelname aan het onderzoek krijgt u van het Babtlab van Universiteit Leiden € 50,–, een cadeautje voor uw kindje en de reiskosten naar de universiteit vergoed.

Je kunt je aanmelden via de mail (leiden.babylab@gmail.com) of via de telefoon (06 24 760 724).

Als moeder heb ik er voor gekozen om mee te werken aan onderzoeken met onze dochters, één van de onderzoeken waar wij aan meewerken is het STAP project van Universiteit Utrecht. De reden dat wij deelnemen is dat we hopen dat het onderzoek meer informatie en kennis oplevert waardoor andere ouders en kinderen wellicht beter geholpen kunnen worden. Daarom plaats ik deze oproep van het Babylab van Universiteit Leiden op mijn blog, hopend op meer deelnemers voor het onderzoek.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

    1. Met dit onderzoek heb ik niet meegedaan, stap project wel maar een andere doelgroep.

      Denk dat dergelijke onderzoeken nuttig kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge