Het laatste weekend maakte we er nog even een feestje van, we gingen samen een pannenkoek eten in een restaurant en bezochten de bioscoop. Maar we probeerde ook weer in het ritme van de ‘normale’ dagen te komen, eerder naar bed en er op tijd weer uit. Dat was best wel lastig aangezien we allemaal nog helemaal geen zin hadden in het ‘gewone’ ritme, we wilde eigenlijk gewoon nog een week of twee vakantie!

In eens was het einde van de schoolvakantie daar, het voelde als hooguit drie weken! Helemaal geen zes weken, of ze moeten er stiekem dagen tussenuit gehaald hebben. Maar natuurlijk het moet, de kinderen moeten naar school en ook onze werkgevers vinden het wel zo prettig als we weer het aantal contracturen gaan werken in plaats van vrij te nemen.

Afgelopen zaterdag haalde ik nog even snel gymschoenen met de jongste aangezien die voeten van haar groeien als kool. De oudste had het over “een map of zo”, geen idee wat voor een map ze bedoelde dus dat stelde we uit. De bekers, flesjes, fruitbakjes, broodtrommels en tassen werden geïnspecteerd en nog goed genoeg bevonden. Al moet ik bekennen, de tas van de jongste ziet er niet zo fris meer uit maar is nog heel en aangezien ze niet erg zuinig is mag ze het er nog even mee doen.

Het op tijd naar bed gaan is gelukt, het op tijd uit bed is wat lastiger maar uiteindelijk lukte dat ook! Het wat snellere ritme dat we op school/werkdagen moeten hebben was nog even wennen, maar ook dat is gelukt. Maandag hebben de meiden zichzelf aangekleed en klaar gemaakt, de man in huis maakte ontbijt en na het ontbijt kamde ze zelf hun haren. Ondertussen maakte ik al het eten en drinken klaar voor de schooldag, voor mezelf smeerde ik ook nog even snel een boterham om mee te nemen.

Echt veel tijd voor de haren doen had ik de eerste dagen niet, ik kom duidelijk nog wat snelheid te kort dus maakte we snel een staart en nam ik een glas drinkontbijt. Om acht uur stonden ze maandag op, ging de tv uit en kwamen ze me melden dat we naar school moesten. Het was wat op tijd, maar kennelijk kregen ze inmiddels zin in school!

We brachten eerst de tas leesboeken terug, waarvan we tot onze schande misschien de helft hebben gelezen… sorry juf, we hebben andere dingen aan ons hoofd gehad deze (te korte) zomervakantie! Daarna door naar de nieuwe meester van de oudste om de (reserve)pillen achter te laten en even kort door te spreken. De oudste stoof even door de klas om te kijken waar ze mocht gaan zitten straks en we vertrokken weer naar buiten waar het inmiddels wemelde van de ouders met kinderen.

Feestelijke opening van het schooljaar, de leerkrachten deelde fruit uit en vroegen ouders en kinderen hoe de vakantie was. De ouders mochten een bekertje koffie of thee pakken en rond 08.45 uur mocht iedereen naar binnen, de oudste in de rij voor groep 5 en de jongste naar groep 2 de tijd vliegt!

Toen ik de dames maandag om 14.00 uur op ging halen waren ze beide blij, gelukkig! De oudste moe maar ze hadden het beide fijn gehad op school. Onze jongste had een ‘grote’ stoel in de klas toegeëigend, ze is er eigenlijk nog te klein voor… maar daar heeft ze maling aan, ze is nu eenmaal groot nu ze in groep 2 zit. Thuis nog even over gehad, maar ze is werkelijk niet van plan die grotere stoel in te leveren.

Ow ja… die “een map of zo” moest een map zijn met 23 ringen, die hebben we maandag ook nog maar even gekocht, volgens mij zijn we nu echt klaar voor dit schooljaar!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge