Bang voor... de tandartsBang… doorgaans ben ik niet zo bang aangelegd. Uiteraard heb ik mijn grenzen en zijn er dingen waar ik wat tegenop zie, maar echt bang is iets anders. Maar echt bang ben ik wel… ik ben namelijk ongelooflijk bang voor de tandarts. Dat is iets dat er al van kleins af aan in zit en er volgens mij nooit meer uit zal gaan!

Het merendeel van de mensen gaat niet voor hun plezier naar de tandarts! Maar wat als je toch serieuze angst hebt voor de tandarts? Bij mij is het zover gekomen…

Angst voor de tandarts

Mijn angst is ontstaan in mijn kindertijd en heeft behoorlijk serieuze vormen aangekomen. Vorig jaar oktober ging ik voor het eerst weer alleen naar de tandarts! Dat was een hele grote stap in de goede richting, sinds dien ga ik dus weer alleen naar de tandarts als het nodig is.

Bron van de angst

Als kind ben ik een keer met een aantal mensen vastgehouden in de stoel bij de tandarts, ik kon nergens heen en ondertussen ging de tandarts zijn gang. Nog elke keer als ik naar de tandarts moet schieten die beelden in mijn hoofd, ze komen echt enkele dagen voor de afspraak en ze gaan niet weg voor het bezoek weer geweest is.

Naar de tandarts

Dagen voor die tijd is er al buikpijn, spierpijn en hoofdpijn en het stomme is ik schaam me er nog altijd voor. Sinds kort lopen de tranen niet meer over mijn wangen als ik bij de tandarts ben. Maar er is niet veel voor nodig om het wel te laten gebeuren, één opmerking over een mogelijk gaatje of iets en het loopt.

Het is een drama op zich… maar het gaat nu beter al de voorgaande jaren, gelukkig! Als ik naar de tandarts moet ga ik, ik zeg niet dat ik het vergeten ben, ik rij er niet langs maar ga echt naar binnen. We gaan zelfs als gezin naar de halfjaarlijkse controle!

Als er iets moet gebeuren ga ik alleen, dat lukt me nu ook! Maar als er iets met het gebit van de kinderen is gaat de man in huis mee, d at is me echt nog een stap te ver.

Meer lezen over mijn angst? Lees dan dit artikel over de tandarts en de angst die er voor mij bij hoort!

Waar ben jij bang voor? Net als ik voor de tandarts of voor hele andere dingen?

 

Dit is een artikel naar aanleiding van de #30DayBlogChallengeNL die HareMaristeit lanceerde. 

#30dayblogchallengeNL

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge