Een beetje inspiratieloos keek ik wat rond op internet, juist dan zie ik teveel en weet ik het helemaal niet meer. Wat gaan we nu, zo aan het einde van het schooljaar geven aan de juffen? De jongste had afgelopen jaar drie juffen en de oudste twee. We hadden net de twee juffendagen al gehad, dus het moest wel iets anders worden… maar wat?? 

Internet voor ideeën

Een aantal dagen was ik aan het kijken, denken en vooral zoeken geweest maar helaas echt een leuk idee borrelde er niet op. Pinterest echt tientallen keren bekeken, instagram bekeken en Facebookgroepen, maar niets leverde een leuk en haalbaar plan op! Gelukkig kwam ik ruim optijd op het idee om alvast na te denken, zodat ik er de tijd voor had maar ook eventueel iets op AliExpress kon bestellen.

Ome Ali, AliExpress

Uiteindelijk leverde een AliExpress groep me een idee op, na wat zoek werk vond ik een sleutelhanger naar mijn zin en ook nog eens lekker betaalbaar.

Bedankje juffen einde schooljaar 2016-2017Maar alleen een sleutelhanger was een beetje ‘simpel’, met dat ik dat dacht zag ik een advertentie voorbij komen van BPA vrije drinkflesjes. Ik vroeg de meiden of ze dat leuk zouden vinden, al snel hadden we er acht in ons winkelwagentje liggen. Zo konden we tegen de tijd dat het einde schooljaar zou zijn nog kiezen wie welke kleur zou krijgen.

Bij een nichtje bestelde ik de namen van de juffen in stickers om die op de drinkflessen te plakken zodat het wat persoonlijker zou worden.

Het werd spannend!

Een week voor het einde van het schooljaar was er nog helemaal niets binnen! Ships, tijd om een alternatief plan op poten te zetten!

We bestelde gelukspoppetjes en we hadden nog letters, papa bracht sleutelringetjes mee en zo hadden we dan een alternatieve sleutelhanger! Mocht er niets binnenkomen zou ik daar nog drinkflesjes bij kopen bij een winkel in het centrum.

Ook kochten we minireepjes van Tony’s Zeezout caramel, om het echt een lekker, leuk en praktisch cadeautje te laten zijn.

Pfff, toch nog optijd!

Net nadat plan B in werking was getreden verschenen de graveerde sleutelhangers… maar dan die flesjes nog. De verkoper gaf aan dat het er echt moest zijn en gezien haar betrouwbaarheid dacht ik toch even PostNL checken. Ja, hoor het was volgens hun gegevens vorige week al bij ons bezorgd, zonder succes en het lag op een afhaalpunt! Er Bedankje juffen einde schooljaar 2016-2017moest echt een afwezigheids en afhaalbericht zijn geweest…

Nou helemaal niets van dat alles! Sterker nog, ik kon het niet zomaar ophalen! Er moesten eerst allerlei dingen omgezet worden en er moest iets geregeld worden vanuit PostNL met het afhaal depot. En dat op maandag, de dag voordat we de cadeautjes nodig hadden! Bah!

De flesjes waren er al met al, die avond maakte ik het cadeautje af. De zelfgemaakte sleutelhangers hebben we maar aan de graveerde gehangen en er een leuk cadeautje van gemaakt.

Het resultaat!

De juffen maar ook onze meiden waren enthousiast! Op het schoolplein kreeg ik reacties als ‘goh, waarom geef je zoveel geld uit’ en ‘Doe niet zo gek joh, is toch te gek voor de juffen?!’.

Als ik dan vertel dat ik nog geen € 5,– per leerkracht kwijt was kijken ze verbaasd, ja dat hadden ze niet verwacht! De plantjes, chocolade en thee pakketjes die andere meenamen waren vermoedelijk nog iets duurder. Ik hou ervan om op deze manier voor relatief weinig geld iets leuks te kunnen geven!

Daarnaast, leerkrachten hebben het best pittig! Klassen met 30 kinderen, soms kleiner maar dan nog hebben ze de zorg om deze kinderen te leren wat er geleerd moet worden, voor ze te zorgen en er voor ze te zijn. Daarnaast zou ouders, inclusief mezelf ook niet meer zo makkelijk als vroeger. Ouders stellen meer eisen en ook het hele systeem is zo ingericht dat leerkrachten meer moeten, ook andere dingen als voor de klas staan en er zijn voor onze kinderen.

Kortom, ze verdienen echt wel een paar keer per jaar een presentje voor al hun werk vinden wij. 

Geven jullie iets aan de leerkrachten op school aan het einde van het schooljaar? Zo, ja wat hebben of gaan jullie geven dit jaar?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Wow dat was even stressen! Maar het is goedgekomen. Superleuk! Heb je wat linkjes van je bestelde producten? ( Ben ook wel benieuwd naar de stickers van je nichtje. Heeft ze een site?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge