Vanaf maandag 12 tm vrijdag 18 oktober is het donorweek, diverse organisaties zoals het ministerie van VWS en patiëntenverenigingen vragen in deze week nog eens extra aandacht voor het tekort aan donoren. Ze proberen mensen te stimuleren hun keuze vast te leggen in het Donorregister, natuurlijk hopen ze op een Ja!

Vorig jaar tijdens de donorweek registreerde zo’n 27.500 inwoners van Nederland hun keuze in het Donorregister. Toch een heel behoorlijk aantal mensen die zich tijdens een soort van ‘zichtbaarheidsactie’ gaat beseffen dat het wellicht wel van belang is de keuze duidelijk te maken.

Volgens de site van de transplantatiestichting staan er op dit moment ruim 5,8 miljoen mensen geregistreerd in het donorregister, meer als 60% van de registraties geeft een Ja bij de aanmelding.

Zelf ben ik al vanaf mijn tienerjaren donor, eerst heb ik zo’n mooi rood/wit papiertje ingevuld en bij me gedragen in mijn portemonnee en later in mijn agenda. Sinds augustus 2013 heb ik me geregistreerd via het internet, ze mogen alles van me hebben (dat heb ik zojuist maar eens nagekeken, ik wist echt niet meer wat ik nu had gekozen).

Ben jij donor? Zo ja, heb je een uitzondering opgegeven? Zo nee, ben ik benieuwd naar je verhaal….

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge