Kerst op Veusteveul
Foto: Shutterstock

Deze TAG kwam ik op een aantal sites tegen en na wat zoeken bleek themommydiaries.nl de bedenker te zijn. Omdat de feestdagen inmiddels in zicht zijn lijkt het me leuk om deze vragenlijst in te vullen. Benieuwd wat ik vind van Kerst en wat erbij hoort? Lees snel mee!

Het is een fijne tijd omdat we dan met het gezin wat meer uren samen hebben, gewoon genieten van elkaar zonder dag er al te veel moet. De ‘tradities’ hebben we naast ons neergelegd, maar in de week van kerst tot nieuwjaar leggen we wel wat bezoekjes af aan familie en vrienden!

♥ Is het al bijna kerst? Hoeveel dagen nog tot het kerst is?

Na het opzoeken van een datum calculator op internet ben ik tot de conclusie gekomen dat het nog 57 dagen tot kerst is! De kerstdagen zijn leuk, maar ik tel (nog) geen dagen af!

♥ Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Het grootste voordeel van kerst vind ik dat we vrij zijn, samen zijn zonder dat er van alles moet. Al moet ik bekennen… de dagen zitten altijd vol.

♥ Wanneer zet jij de kerstboom op?

Als we een kerstboom opzetten is dat vaak een weekje na sinterklaas. Als ik terug kijk over de laatste jaren hebben we vaker niet als wel de kerstboom gezet. Maar we hebben dan genoeg andere spulletjes om de kerstsfeer in huis te halen.

♥  Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Groen… zonder uitvallende naaldjes, zelfs onze kunstkerstboom verliest zijn ‘naalden’!
Maar er zal denk ik bedoeld worden wat we doen met de aankleding van de kerstboom? Nou, we hebben een aantal jaren echt allerlei felle kleurtjes gehad. Toen er echter een gebrek aan ballen was op school zijn ze daar heen gegaan en hebben we zelf wit met zilver gekocht.

♥ Wat is je favoriete kerstliedje?

Favoriet? Geen idee…. een aantal nogal traditionele liedjes, zeg standaard top 20 liedjes vind ik wel leuk om zo nu en dan te horen. Bijvoorbeeld Santa Clause is Coming to Town (Bruce Springsteen), Last Christmas (Wham) en White Christmas (Bing Crosby).

♥ Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Geen idee, iedereen moet doen wat hij of zij wil… hoe ze het willen of wat ze willen! Er zijn genoeg mensen die geen idee hebben waarom we kerst vieren en mensen die het niet willen vieren. Wat mij betreft allemaal prima!

♥ Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Euh, de laatste gang bij de tantes van Peter, daar krijgen we altijd een heerlijk toetje!

♥ Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Dat kan een spijkerbroek zijn maar ook een rok of jurk, net waar ik zin in heb. Ik koop geen kleding speciaal voor kerst!

♥ Hoe ziet de kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Hopelijk kunnen we dan kerst vieren met de kinderen en kleinkinderen… dat zou wel mooi zijn!

♥ En tot slot: wat geeft jou nou echt hét kerstgevoel? Heb je een traditie?

Lastig… ik denk niet dat ik het ‘echte’ kerstgevoel heb. Wij hebben geen kerkelijke tradities, geen vaste routine of echt bijzondere dingen met en rond kerst.

Waar ik overigens wel altijd blij van word is de koren die hier in het centrum staan te zingen rond kerst, ondanks dat ik normaal niet zo van de koren en het gezang ben blijft het een bepaalde sfeer bevatten die veel mensen toch bijzonder vinden, inclusief ik!

Dus hét echte kerstgevoel? Ik zou het niet precies weten…

En verrassend? Of precies wat je dacht? Neem deze tag gerust over, vergeet niet themommydiaries.nl te vermelden en laat me het weten dan kom ik jou antwoorden lezen.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge