• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Samenwerken
  • Copyright/Disclaimer
  • Privacy

Veusteveul.nl

Bloggen, schrijven en bezig zijn... heerlijjk!

  • Home
  • Blog
    • Aankopen
    • Aandacht voor…
    • Cadeau
    • Creatief
    • Eten & Drinken
    • Er op uit!
    • Film, Serie, Boek & Podcast
    • Fun
    • Gedachten
    • Gezondheid & Lifestyle
    • Huisdieren
    • Ik!
    • In en om ‘t huis
    • In het nieuws
    • Informatie
    • Kids
    • Like & Love
    • Over bloggen
    • Review
    • Traktatie
    • Zo denk ik erover!
  • Over
    • Nathalie
    • Veusteveul.nl
  • Contact
  • Samenwerken

Bijna klaar koekjes – ingrediënten pot

22 juli 2013 - Nathalie

Het komt je vast bekend voor… juffen/meester dag, verjaardag of einde van het schooljaar en je wilt de juf bedanken voor het afgelopen schooljaar, wat ga je nu weer verzinnen??
Deze mama kroop achter de pc ipv achter de naaimachine zoals één van de vorige keren… en kwam 1001 leuke dingen tegen, maar ééntje sprong er uit voor ons (oudste dochter en mij) de Bijna klaar koekjes of terwijl ingrediënten pot voor koekjes!

 
Ingrediënten kleine groenten pot:
60gr tarwebloem
1/3 theelepel baking soda (zuiveringszout verkrijbaar bij oa Etos)
1/3 theelepel bakpoeder (bijv. Backin van Dr. Oetker)
Snufje zout
1/2 theelepel vanillesuiker
25gr havermout
45gr M&M’s
25gr pure chocolade
35gr donkerbruine basterd suiker
35gr bruine basterd suiker
20gr ongezouten noten/pinda’s
1/3 geklopt ei
40gr roomboter (moet zacht zijn)
 
Ingrediënten grote groentenpot:
80gr tarwebloem
1/2 theelepel baking soda (zuiveringszout verkrijbaar bij oa Etos)
1/2 theelepel bakpoeder (bijv. Backin van Dr. Oetker)
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanillesuiker
50gr havermout
65gr M&M’s
40gr pure chocolade
50gr donkerbruine basterd suiker
50gr bruine basterd suiker
30gr ongezouten noten/pinda’s
1/2 geklopt ei
50gr roomboter (moet zacht zijn)
 
Variaties
Geen noten, alleen M&M’s en pure chocolade
M&M’s, chocolade en noten vervangen voor rozijnen (wel even wellen voor gebruik)

Werkwijze
Alle droge ingrdiënten doe je in laagjes in de pot, het is verstandig de laagjes goed aan te drukken om te voorkomen dat alles door elkaar komt (ik heb dat gedaan met een koffielepeltje dat ik heb omgebogen).

Als laatste heb ik de nootjes en chocolade gedaan, omdat de potjes niet helemaal ‘afgevuld’ waren heb ik er een prop bakpapier in gedaan zodat alles netjes op de goede plek zou blijven zitten.

 
 Om het af te maken heb ik lapjes stof met een lintje om de dekseltjes gedaan en voor elk potje een etiket en en label met werkwijze erop gemaakt. Als het goed is kan je die hieronder downloaden.

In het ‘open’ gedeelte kan je zelf wat schrijven of je kindje wat laten tekenen/schrijven.

 
Etiket groot
Label met werkwijze
 
 
 
Als je ze gaat bakken… de droge ingrediënten door elkaar, ei en boter erbij… goed kneden en balletjes maken, die plat drukken (niet te plat) en dan 10 minuten in de oven op 160 graden. De rozijnen variant heb ik 11 minuten gebakken, die hadden wat mij betreft iets langer nodig!

Veel plezier!!

Total
63
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 63
Share 0
Nathalie
Nathalie

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Ook leuk om te lezen!

  • Bijna klaar koekjes ingrediënten pot.... ook bij Hema

    Al jaren zwerven er veel mogelijkheden over het internet voor het maken van ingrediënten potten voor koekjes en brownies, compleet met uitleg voor diverse maten conservenpotten. In 2013 maakte ik voor de juffen een 'Bijna klaar koekjes ingrediënten pot'. De Hema is er sinds kort ook achter dat het…

  • Deken van ons ukkie is bijna klaar... maar nog niet helemaal!

    De kleinste wilde een regenboog... zo gebeurde het... Na heel wat avondjes doorhaken is dit het resultaat... de eerste keer een ripple haken en best goed gelukt al zeg ik het zelf!Nu nog bedenken hoe het randje erom heen zal gaan worden.... 

  • Klaar voor de winter?

    Met bijna dertig graden vandaag en gister vraag je, je af waar ik mee bezig ben geweest... Ja dus... met kleding uitzoeken (zie ouder blogje... Kinderkleding uitzoeken) en nieuwe kleding en schoenen.Bizar dat je er mee bezig moet zijn nu al... maar met twee dames met…

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primary Sidebar

Instagram

avatar
nathalie.en.co
Nathalie
2K Followers
* Sweet Sixteen * 97 97
* Yes! Nieuwe baan! * 75 45
* Commando “schudden" * 33 4
* Dit is wat ik zoal doe * 25 2
* Ik mis... * 25 0
* Als alles anders loopt.... * 39 8
Follow

Archieven

Footer

Alle artikelen lezen?

Kies in het menu voor blog of klik HIER, dan zie je alle artikelen onder elkaar en kan je doorklikken naar de volgende pagina.

Zoeken

Samenwerken?

Wil je samenwerken? Check onze informatie pagina en stuur een mail naar info@veusteveul.nl

Copyright © 2004 - 2022 Veusteveul.nl ~ All rights reserved | KvK nummer: 70396876 | nathalie@veusteveul.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Akkoord Niet akkoord
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN