Het komt je vast bekend voor… juffen/meester dag, verjaardag of einde van het schooljaar en je wilt de juf bedanken voor het afgelopen schooljaar, wat ga je nu weer verzinnen??
Deze mama kroop achter de pc ipv achter de naaimachine zoals één van de vorige keren… en kwam 1001 leuke dingen tegen, maar ééntje sprong er uit voor ons (oudste dochter en mij) de Bijna klaar koekjes of terwijl ingrediënten pot voor koekjes!

 
Ingrediënten kleine groenten pot:
60gr tarwebloem
1/3 theelepel baking soda (zuiveringszout verkrijbaar bij oa Etos)
1/3 theelepel bakpoeder (bijv. Backin van Dr. Oetker)
Snufje zout
1/2 theelepel vanillesuiker
25gr havermout
45gr M&M’s
25gr pure chocolade
35gr donkerbruine basterd suiker
35gr bruine basterd suiker
20gr ongezouten noten/pinda’s
1/3 geklopt ei
40gr roomboter (moet zacht zijn)
 
Ingrediënten grote groentenpot:
80gr tarwebloem
1/2 theelepel baking soda (zuiveringszout verkrijbaar bij oa Etos)
1/2 theelepel bakpoeder (bijv. Backin van Dr. Oetker)
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanillesuiker
50gr havermout
65gr M&M’s
40gr pure chocolade
50gr donkerbruine basterd suiker
50gr bruine basterd suiker
30gr ongezouten noten/pinda’s
1/2 geklopt ei
50gr roomboter (moet zacht zijn)
 
Variaties
Geen noten, alleen M&M’s en pure chocolade
M&M’s, chocolade en noten vervangen voor rozijnen (wel even wellen voor gebruik)

Werkwijze
Alle droge ingrdiënten doe je in laagjes in de pot, het is verstandig de laagjes goed aan te drukken om te voorkomen dat alles door elkaar komt (ik heb dat gedaan met een koffielepeltje dat ik heb omgebogen).

Als laatste heb ik de nootjes en chocolade gedaan, omdat de potjes niet helemaal ‘afgevuld’ waren heb ik er een prop bakpapier in gedaan zodat alles netjes op de goede plek zou blijven zitten.

 
 Om het af te maken heb ik lapjes stof met een lintje om de dekseltjes gedaan en voor elk potje een etiket en en label met werkwijze erop gemaakt. Als het goed is kan je die hieronder downloaden.

In het ‘open’ gedeelte kan je zelf wat schrijven of je kindje wat laten tekenen/schrijven.

 
 
 
 
Als je ze gaat bakken… de droge ingrediënten door elkaar, ei en boter erbij… goed kneden en balletjes maken, die plat drukken (niet te plat) en dan 10 minuten in de oven op 160 graden. De rozijnen variant heb ik 11 minuten gebakken, die hadden wat mij betreft iets langer nodig!

Veel plezier!!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge