Vrij dag - ik tijd - mijn tijdBijna vakantie! Het is twee dik drie maanden geleden dat ik een persoonlijk artikel over mezelf schreef, sindsdien zijn er al weer zoveel dingen de revue gepasseerd! Het leven draait door als een gek en zo nu maak ik (en mijn hoofd) aardig wat overuren.

Ik kan genieten van het bezig zijn, maar de laatste tijd glippen er wel eens dingen door mijn handen heen!

Toe aan vakantie!

In alles merk ik dat we als gezin toe zijn aan vakantie, we hebben best een stevig en intensief jaar achter de rug. Afgelopen jaar hebben we verschrikkelijk veel gedaan, ondernomen, uitgevonden en beleefd. Maar nu… nu is het echt wel tijd voor vakantie voor ons allemaal! Even rust en minder ‘druk’ erop! De meiden zijn niet zo blij, die zouden liever blijven zwemmen en dansen maar ik kan er wel mee leven een paar weken niets.

Pas op de plaats

Een pas op de plaats, over een kleine drie weken is het vakantie van school. Naast school komt ook het zwemmen en dansen een aantal weken stil te liggen, dus even echt niets wat dat betreft! Geen zwemtrainingen op de (vroege) ochtend, geen zwemles rond etenstijd en even gaan en staan waar we willen zonder met alles rekening te houden.

De beren van toen

Beren op de weg 02De beren die ik in januari op mijn weg zag zijn inmiddels verdwenen, die hadden mede te maken met mijn werk. Op het moment van schrijven kon en mocht ik er niets over zeggen. Maar er was een, in eerste instantie, interessant aanbod waar ik lang over heb nagedacht en waar ik vervolgens veel geduld voor moest hebben. Uiteindelijk was het niets voor mij, geen geschikte functie omdat de combinatie van het werk niet interessant en uitdagend genoeg was.

Neem daarbij alles wat ik toen schreef en het plaatje is compleet, de beren zaten op schoot! Gelukkig gaat het nu een stuk beter en voel ik me weer fijn, we mogen weer genieten van de lange dagen met veel licht, ik hou ervan!

Elke keer trap ik er weer in!

Er zijn elke keer weer momenten in mijn leven dat ik me op een minder leuke manier bewust word van het feit dat ik (te) graag help. Mensen die meeliften of profiteren van wie ik ben en wat ik samen met vrienden en familie doe. Je denkt mensen te helpen en ondertussen halen ze je genadeloos onderuit en houden er een eigen ‘werkelijkheid’ op na. Maar ook mensen die weten dat je op bepaalde vragen geen nee zegt omdat je, je verantwoordelijk voelt en betrokkenheid wil tonen… nee zeggen is niet mijn sterkste punt!

Ik leer er kennelijk onvoldoende van, het komt met enige regelmaat terug dit soort dingen! Maar hé, ik kan niet zeggen dat ik niet heb geprobeerd het beste in mensen en organisaties naar boven te halen!

Spannend

persoonlijkIn juli krijgt onze oudste dochter weer onderzoeken, ergens verwacht ik gewoon een goede uitslag. Althans beter als dat het vorig jaar was, ik zie haar opknappen en zie dat het beter gaat als een jaar geleden. Of het helemaal ‘klaar’ is? Dat denk ik niet, maar ik heb echt hele goede hoop dat de uitslagen goed zijn! Maar eerlijk is eerlijk, het blijft spannend! Als de uitslagen goed zijn is het nog niet klaar, maar dan zijn we wel een eind op de goede weg.

Mijn vakantie

De meiden hebben vanaf 8 juli vakantie, zelf moet ik nog wat langer doorwerken… en toch ga ik het vakantie gevoel wel krijgen! De eerste week van de schoolvakantie gaan de meisjes naar mijn ouders, zelf ga ik drie hele dagen werken in plaats van mijn uren te verdelen over vier dagen. Op die manier ben ik maar drie dagen per week van huis voor het werk, op die dagen begin ik ook nog eens om 7.00 uur zodat ik op tijd weer thuis ben!

Hierdoor heb ik elke week een lang weekend, daarnaast heb ik ook nog drie weken vakantie tijdens de schoolvakantie. Kortom, ik ga genieten van veel dagen met de meisjes waarin we gaan genieten van de leuke en vooral relaxte dingen!

Wanneer hebben jij en je gezin vakantie en ga je nog wat leuks doen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge