Urtekram Rose Shampoo and conditionerEen poosje geleden werd ik benaderd of ik het leuk zou vinden om de producten van Urtekram te gaan proberen en daar meer over te schrijven en laten zien op mijn site en sociale media. Nu was ik echt onbekend met deze producten, maar na een snelle blik op de site van Urtekram was het duidelijk, ja dat wilde ik wel testen! Een aantal weken geleden hebben we een pakket ontvangen met producten van Urtekram. 

Als jullie mij al wat langer volgen weten jullie dat ik krullen heb, daar ga ik zelfs voor naar een speciale kapper. Nu is zij fan van verzorgingsproducten zonder rotzooi, dus ik probeerde al het één en het ander uit. De laatste tijd kocht verschillende merken, maar de perfecte en goed betaalbare had ik nog niet gevonden.

Of de producten van Urtekram op termijn zo fijn blijven moet ik nog afwachten, maar tot op heden ben ik er echt heel erg blij mee. Ik ben de laatste jaren al zo vaak van shampoo gewisseld dat ik me afvroeg of ik wel een geschikte zou kunnen vinden die niet zo ‘nep’ ruikt, geen rotzooi erin heeft zitten, mijn haren schoonmaakt maar ook mooi kan houden en me geen jeuk bezorgd.

Mijn shampoo en conditioner zoektocht

Een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij een ‘echte’ krullen kapper terecht en zij vertelde me dat ik echt beter kan kiezen voor een shampoo en conditioner zonder al te veel rotzooi. Dit om te voorkomen dat mijn haar nog meer gaat pluizen en droger zou worden, maar ook om de jeuk op mijn hoofd te voorkomen.

In de jaren daarvoor kocht ik van allerlei ‘gemiddelde’ merken als Andrelon, Elvive, Herbal, Palmolive en Guhl de shampoo, conditioner en soms haarmaskers in de hoop het probleem op te lossen. Maar niets werkte echt voor mijn gevoel.. of als het wel werkte was het een aantal weken of maanden en dan had ik weer jeuk.

Het was wel even zoeken naar een iets meer geschiktere shampoo en toen kwam ik bij Dr. Organic uit, ook een fijn product maar wel wat aan de prijzige kant voor wat ik er aan uit zou willen geven.

Op mijn zoektocht was ik nog niet bij Urtekram terecht gekomen, maar zij wel bij mij! En ja… de geur is meer natuurlijk, de prijs staat me iets beter aan en het werkt voor mij!

Meer over Urtekram

Urtekram Rose Body Lotion and Shower gelUrtekram heeft biologische artikelen in de categorieën verwerkt- en diepvriesvoedsel, gecertificeerde biologische verzorgingsproducten én producten die ontwikkeld zijn voor mensen met allergieën (bijv. lactose, gluten en parfum).  De producten uit de verzorgingslijn van Urtekram zijn dierproefvrij, 100% biologisch en vegan.

Ze verkopen hun eigen merken Urtekram en Nutana, daarnaast leveren zij producten aan een aantal andere merken als Biotta, Bioforce, Ricedream en Rigoni di Asiago.

In 1972 startte het bestaan van Urtekram, in de jaren 70 en 80 groeiden Urtekarm flink door. Langzaam maar zeker verspreidde hun kennis zich verder als de kring van eco-liefhebbers. In het begin van de ’90 begon een ontwikkeling die ervoor zorgde dat biologische producten steeds populairder werden. De groei lijkt goed door te gaan, de producten worden steeds meer verkocht. De producten worden in meer dan 36 laden verkocht, landen in Scandinavië, de rest van Europa maar ook het Midden-Oosten, Azië en Noord Amerika.

Mijn ervaring met Urtekram

Het belangrijkste… geen jeuk! Echt helemaal niet… ook niet nadat ik het een aantal weken heb gebruikt. Wat ik persoonlijk ook fijn vind ik dat er een natuurlijke geur aan de producten zit. De producten die ik nu gebruik zijn met een rozen geur en ze ruiken naar een werkelijke roos, niet een (vaak extreem zoete) geur zoals je kent van de wat meer ‘reguliere’ producten.

Verder hoef ik mijn haar echt minder vaak te wassen en is het na gebruik van de conditioner ook goed te kammen ondanks mijn krullen. De douchegel en bodylotion zijn fijn in gebruik, met eveneens die fijne geur en zonder jeuk. De bodylotion zit in een flesje met een pompje, persoonlijk vind ik dat erg handig… fijner als zo’n knijpfles.

Meer informatie over Urtekram en alle producten kan je vinden op de site!

Wat voor een verzorgingsproducten gebruik jij? Gebruik je de ‘gemiddelde’ producten of kies je liever voor een wat natuurlijkere en biologische variant?

 

Leuk artikel Veusteveul.nl

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge