Blog DingenAls ik eens wat door Facebook groepen voor en door bloggers scroll, valt het me op dat er veel bloggers zijn die denken tips te moeten geven over bloggen. Hoe promoot je, je instagram en hoe haal je veel volgens binnen op Facebook. Soms komen tips van bloggers die net zijn begonnen of zelf nog geen duizend unieke bezoekers hebben.

Wat ik niet begrijp…

Wat ik niet begrijp, waarom moeten bijvoorbeeld beautybloggers, familiebloggers of andere ‘niche’ bloggers tips geven over zaken als bloggen, likes, volgers en SEO? Als ik een artikel tegenkom die een blogger promoot klik ik (nieuwsgierig als ik ben) even door, ik een aantal gevallen zie ik dan dat ze zelf niet al te veel volgers hebben of net een jaartje bloggen. Misschien ben ik daar wat negatief in, maar dan vraag ik me af waarom?

Als je nu een flink doorgewinterde blogger bent met een berg ervaring ja… dan snap ik dat! Stel dat je al jaren actief bent met bloggen en tegen dingen aan bent gelopen waar blogcollega’s wat van kunnen leren denk ik, fijn! Mooi, goed dat je dat met ons wil delen, daar hebben ik en mijn medebloggers iets aan.

Blogtips van ‘nieuwe’ bloggers

Ben je net een half jaartje bezig met bloggen of heb je hooguit duizend unieke bezoekers ga dan eerst zelf aan je blog werken voor je ander verteld hoe ze de bezoekersaantallen omhoog krijgen.

Is het doel van je blog om tips te geven omdat je een SEO expert bent, of wellicht werkzaam bent in de PR of marketing is het natuurlijk een ander ding en praat je vanuit een ander perspectief.

Instagram tips

Dit is iets waar mijn haren dus echt van recht overeind gaan staan. Sinds twee weken komen er veel tips voor meer volgers op instagram voorbij op verschillende sites, zowel bloggers als andere sites.

Perfecte plaatje?

De meest voorkomende tip die ik heb gelezen is, plaats alleen mooie, geschikte foto’s. Wat is mooi? Wat is geschikt? Is dat het zelfde als ‘perfect’? Zo ja, dan intresseert het me juist helemaal niets… ik hoef geen perfecte plaatjes te zien. De charme van een dergelijk medium is juist dat je vanalles kan laten zien.

Filters en laat het bij elkaar passen

Gebruik een filter over (al) je foto’s zodat het allemaal goed bij elkaar past. Maar waarom? Je Instragram is er om de foto’s te posten die bij jou passen, wat dat dan ook is. Maar dit is wellicht iets dat afhankelijk is van wat je wil bereiken op instagram.

Vanuit jezelf bloggen

Blog dingen zoals hierboven beschreven vindt ik in sommige gevallen best interessant, mits het geschreven is door een kenner of een succesvolle blogger… anders haak ik af!

Wat ik dan wel weer heel erg leuk vind, zijn de artikelen van bloggers die vertellen hoe zij het doen en van wat voor een plugins ze bijvoorbeeld gebruik maken. Maar ook hoe zij omgaan met bijvoorbeeld Instagram, plaats jij alleen de perfecte foto (of uitsnede daarvan) of gewoon zoals het is? Zolang de schrijver maar lekker bij zichzelf blijft kan ik dat echt meer als waarderen!

Wat vindt jij van alle tips die op veel blogs verschijnen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

 1. Ik herken wel dat het een beetje apart is dat iemand net is begonnen en al tips geeft. Anderzijds willen mensen misschien graag de kennis die ze hebben opgedaan delen.

  Zelf heb ik gewoon een apart blog gemaakt met tips over bloggen : )
  bloggenenloggen.nl
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Over schuttingen en zoMy Profile

  1. Ja bloggenenloggen ken ik! Lees er nog wel eens wat handige dingen!

   Snap dat mensen dingen willen delen en dat is prima. Maar niet hoe iemand de bezoekersaantallen omhoog kan krijgen terwijl ze zelf misschien 1000 bezoekers hebben

 2. Vaak zijn de tips die gegeven worden ook de standaard tips die je overal terug vindt. Daar heb je dan dus eigenlijk helemaal niets aan, want die tips ken je inmiddels al. Ik vind het wel erg leuk om te zien welke plugins bloggers gebruiken en wat zij doen met social media. Vooral omdat je soms dingen bij iemand ziet die je zelf misschien ook wel zou willen. Dan is zo’n artikel top!
  Anne onlangs geplaatst…20 Dingen die jij kunt doen tijdens het paasweekendMy Profile

  1. Plugins, ja dat is iets daar kan iedereen wel wat over vertellen en ook boeiend kan zijn! Social media en bezoekers aantallen vind ik altijd pas interessant als mensen op de eerste plaats zelf een interessante tijdlijn hebben maar vooral als ze zelf ook werkelijk een behoorlijke groep volgers en lezers hebben.

 3. Ik kijk eigenlijk nog amper in de Nederlandse FB groepen met bloggers. Misschien zit/zat ik in de verkeerde, maar het was er vaak best een b*tch fight. Daar heb ik dus helemaal geen zin in. Ik zit sinds een tijd in de FB groep van Sharon (van wheressharon.com en digitalnomadwannabe.com). Daar heb ik in korte tijd zoveel van geleerd, daar kan geen enkele groep/boek/cursus tegenop 😉 Wel heel Amerikaans, maar ja, ik heb ook een Engelse blog.

  Denk dat de ‘regels’ van het bloggen steeds weer veranderen. En het ligt echt helemaal aan je doel en doelgroep welke tips zin hebben. Ik kan me nog herinneren dat zo’n twee jaar geleden iedereen riep dat je echt wel meerdere keren per week moet publiceren. En dan niet te lange blogs, want dat leest natuurlijk niemand. Nou, dat blijkt dus de grootste onzin ever te zijn. Hihi, ik mag dit zeggen want heb meer dan 1000 unieke 😉

  1. Ik zit wel in Nederlandse groepen… maar als ik iets wil weten is Google mijn grootste vriend. Heb zelf zo’n 3000 unieke bezoekers, toch voel ik me niet geroepen op bloggers te zeggen hoe het werkt en moet allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge