Blog DingenElke blogger zal het herkennen, de twijfels, zin, tijd en inspiratie! Soms ontbreekt het er gewoon aan… de laatste tijd was ik heel druk met andere dingen. Door uitval van mensen op verschillende plekken probeer ik dat min of meer op te vangen, voor zover het gaat en dat kost energie. Maar goed terug naar Veusteveul… ik vind bloggen heerlijk, maar er zijn soms zoveel twijfels!

Volgens mij heb ik bijna elk jaar rond deze tijd de twijfels over mijn blog en het bloggen. Niet alleen in de tijd van Veusteveul, maar ook mijn vorige blog waar ik destijds vooral over onze kinderen schreef. Die blog van toen trok heel wat meer lezers, waarom? Ik denk het persoonlijke stuk… Veusteveul komt daar naar twee jaar nog lang niet aan, helaas.

Die naam… Veusteveul

Is het de naam? Is Veusteveul te lastig? Het spreekt niet uit dat het om een family & lifestyle blog gaat… maar het is wel echt ‘Nathalie’ en ook redelijk vindbaar op het grote web.

En ja, ik vind die naam gewoon leuk en zo passend! Niet alleen bij mij, maar op de één of andere manier kan deze naam prima passen bij veel mensen. Daarnaast, er zijn zoveel verschillende onderwerpen op deze blog, dat kan ook wel eens ‘veusteveul’ zijn ;). Grapje!

Nathalie’s blog, drukkemoederblog of busymothersblog is dat niet beter? Maar dan weer alles omzetten? De software, mijn planning een nieuwe site? Nee al helemaal geen zin in! Maar goed die drukkemoederblog is wel grappig eigenlijk. Goed… jat mijn idee gerust hoor, ik begin er namelijk niet aan.

Bezoekers?

Waar blijven die bezoekers? Ja, ik beken! Ik ben niet zo fanatiek, ik deel mijn artikelen en blog niet zoals vele andere eindeloos in allerlei groepen en op diverse sites. Daar heb ik domweg de tijd en energie niet voor. De bezoekers zijn stabiel.. nou ja een soort van met hier en daar een piek van een ‘het gaat door het plafond’ berichtje dat her of der is opgepakt.

Maar structureel echt groeien doet het niet… Het gekke is dat ik me hier eigenlijk helemaal niet zo druk over maak normaal gesproken, maar nu ik minder lekker in mijn vel zit en het bloggen niet ‘als vanzelf’ voelt ga ik me daar weer wat drukker over maken.

Wat ik wel merk is dat collega’s die meer een ‘niche’ hebben (zij schrijven specifiek over met name één onderwerp, bijvoorbeeld Food of Fashion) sneller groeien en het wat makkelijker gaat. Met Veusteveul zijn we breed en schrijven Maureen en ik over alles wat ons bezig kan houden.

Maar het is duidelijk tijd om het weer los te gaan laten en weer mijn eigen ding te gaan doen!

Social Media

Facebook.. het liefst zou ik die stoppen, ben best klaar met Facebook! Privé gebruik ik het zelden meer, zakelijk wel en ja er komen echt nog genoeg bezoekers, klanten en bureaus via de Facebook pagina van Veusteveul, Via-Nathalie of mijn privé pagina binnen. Maar leuk? Nee dat niet!

Dan Instgram, mijn favoriet… ik kan echt genieten van foto’s en filmpjes maken voor op mijn account. Maar ik plaats gewoon wat ik leuk vind en en wanneer ik tijd heb. Ik zit niet in zogenaamde ‘pod’s’ via instagram waarbij iedereen elkaar hartjes geeft en reageert, ook daarbij voel ik me iets te veel verplicht. Stel ik heb een lange werkdag en al die twintig mensen plaatsen meerdere foto’s op een dag, dan moet ik dat ‘s avonds allemaal gaan bijwerken… dag blogtijd! Dag tijd voor mezelf. Kortom… dit lijkt ook niets voor mij te zijn. Volgers kopen doe ik ook niet aan!

En dan twitter, ik heb het idee dat het alleen maar ‘gezeur’ is wat daar voorbij komt. De ene is nog onaardiger als de ander. Daarnaast is iedereen met zichzelf bezig en niet met elkaar, heel af en toe kom ik veel reacties op elkaar tegen, maar vaak is het dan een discussie. Twitter levert me trouwens ook weinig bezoekers op!

Pinterest

Tijdens het Blogger by Nature event heb ik een hele leuke workshop Pinterest gehad, daar wil ik echt meer mee gaan doen. Maar het komt er nog niet van! Ik hoop dat ik in mijn vakantie eens even daarmee aan de slag kan gaan. Mijn gevoel zegt dat ik daar veel meer uit kan halen. Ik zie dat er best aardig wat mensen komen en dat er ook wel aardig wat mensen doorklikken, maar het kan veel en veel beter!

Inspiratie

Dit is wel een ding trouwens, inspiratie! Echt zoveel leuke en fijne dingen, maar ik krijg ze niet op papier.. of eigenlijk op mijn blog. Het komt er niet van of het lukt me niet het naar mijn zin in een artikel te krijgen. Onlangs heb ik 37 concepten weggegooid, ik bleef er maar naar kijken en tijd in stoppen maar het lukte gewoon niet.

Nu schrijf ik ‘live’ of ik schrijf en ze komende volgende ochtend online, dat is in de meeste gevallen zo. De laatste tijd ook best veel leuke samenwerkingen en persberichten ontvangen, dat geeft altijd stof tot nadenken en schrijven. Maar uiteindelijk wil ik toch echt weer wat meer schrijven over dingen die mij bezighouden en wat we allemaal beleven.

Alle inspiratie artikelen van andere bloggers en lijstjes die er zijn al tientallen keren doorgenomen, dat helpt niet op het moment!

Inspiratie opdoen!

Wat wel helpt is bijvoorbeeld het Blogger by Nature event waar ik begin juni ben geweest. Maar ook bezoekjes aan persbureaus of mailtjes met persberichten kunnen me enthousiast maken en ideeën geven.

Ook de drukte die wij ervaren geeft wel weer inspiratie, maar dan ontbreekt het aan tijd. Hoe leuk zou het zijn geweest om meer te schrijven over de voorstelling die de meiden en ik hebben gedanst? Of hoe de laatste schoolweken eruit ziet? Dat ze leuke einde seizoenstrainingen hebben gedaan bij het zwemmen? Of dat de jongste klaar is met schoolslag en naar de vlinderslag mag?

Maar ook de juffencadeautjes, die ik dit jaar kocht in plaats van maakte? Goed… genoeg ideeën ook wel, maar te weinig tijd! Maar… het komt vast weer!

Het overkomt ons allemaal wel eens….

Toch? Met vlagen lees ik dat bloggers wat minder inspiratie hebben. Deels door drukte, gebeurtenissen en soms gewoon omdat het zo is. En nu ben ik aan de beurt, hopelijk is het snel weer voorbij! In de vakantie is er meer rust, hopelijk ontstaat er dan ook meer ruimte in mijn hoofd en planning voor leuke blogjes!

Blog jij? Heb jij wel eens een gebrek aan inspiratie? 
Of altijd genoeg stof tot schrijven?

Enne, als je geen blogger of schrijver bent, heb je nog leuke ideeën of tips? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge