Blogger by NatureAfgelopen zaterdag was de tweede editie van het Blogger by Nature event, wat was het leuk! Blogger By Nature werd dit jaar wederom georganiseerd door Esmée, Joyce en Marguerita. Een dag helemaal gericht op bloggers, een dag vol presentaties, trainingen, netwerken en gezelligheid. Het werd, net als vorig jaar gehouden bij StayOkay in Soest en het was tot in de puntjes geregeld!


Aan het einde van de dag had ik weer veel inspiratie opgedaan, genoeg ideeën om uit te werken en zaken om aan te pakken. Ook nam ik een super leuke gevulde goodiebag (als je de inhoud wil zien check even mijn filmpje) en een flink stapeltje visitekaartjes mee naar huis! En dit alles naast de gezelligheid, lekkere lunch en nieuwe contacten die ik heb opgedaan die dag.

Netwerken

Bij zo’n bloggers event hoort ook netwerken, op het netwerkplein stonden een aantal bedrijven en pr bureaus die zich presenteerde en als bloggers konden wij onszelf onder de aandacht brengen. Even praten, informatie inwinnen en kijken of er een leuke klik is met wellicht een mogelijkheid tot samenwerken!

Het was leuk om mensen te ontmoeten van bedrijven waar ik al mee samenwerk, maar ook de nieuwe contacten waren leuk! Ik heb overigens niet iedereen gesproken, de tijd die er was gaf me niet de gelegenheid om elke bedrijf te spreken. Maar leuk was het! Ondanks dat ik van te voren hier heel erg tegenop zag.

Workshops en presentaties

Er waren meerdere workshops en presentaties die je bij kon wonen, vooraf kon je, je voorkeur opgeven. Uiteindelijk heb ik de workshops SEO voor gevorderden, Google Analytics en Pinterest bijgewoond.

SEO

De eerste workshop was SEO voor gevorderden met de grappige Caroline Geven van Yoast. Zij vertelde veel dingen waar ik al wel iets van wist, maar nog lang niet genoeg kennelijk! Ze liet ons ook nog wat zaken zien en maakte ons bewust van het feit dat de die ‘verhipte’ bolletjes echt niet persé groen hoeven te zijn! Al met al weer genoeg opgestoken!

Google Analytics

Gea Simons, van Jouw webwinkel coach gaf een presentatie en uitleg over Google Analytics. Zij vertelde, ondanks dat ik al best aardig wat weet nog wat nieuwe dingen. Haar belangrijkste boodschap is dat je er gewoon zo af en toe voor moet gaan zitten en je erin verdiept. Door wat ‘dieper’ te kijken en door te klikken krijg je meer inzicht in je site en de bezoekers.

Pinterest

Als laatste volgde ik een uitleg over Pinterest. Deze presentatie en uitleg, gegeven door Jody Hoogendoorn van Pinacademie.nl liet zien hoe je het beste je Pinterest account kan inrichten. Ik kan je alvast vertellen… ik voldoe echt nergens aan, genoeg winst te behalen dus! Zij vertelde ook, let er op dat Pinterest geen social media is, maar eerder een soort zoekmachine. Op die manier moet ik dan ook gaan denken bij het inrichten en ontwikkelen van mijn account.

Contact met blogcollega’s

Spannend vond ik het wel, andere bloggers ontmoeten. Waarom ik dat nu zo spannend vond? Geen idee! Maar op de één of andere manier was het zo. Het stomme is, vooraf maak ik me druk… ik loop naar binnen en het is over!

Met een aantal bloggers ben ik wat meer opgetrokken en hebben we wat meer met elkaar uitgewisseld dan met de ander. Maar goed, er waren ook veel bloggers… het was leuk om bij een aantal blogs die ik ken de blogger er achter in het echt te zien. Ook ontmoette ik veel mensen waarvan ik de blog nog niet kende.

Er waren grote en kleine bloggers, bloggers met minder bezoekers als dat ik heb en bloggers met veel meer bezoekers. Het is leuk om elkaars manier van werken en mening te horen en wat tips en trics uit te wisselen.

Echt een aanrader!

Als je het mij vraagt is Blogger by Nature echt een aanrader en baal ik dat ik vorig jaar niet al ben gegaan… dit jaar kwam het in mijn agenda goed uit. Nu duimen dat het voor volgend jaar ook goed uit gaat komen en ik gewoon kan gaan!

Het is toegankelijk voor elke blogger, groot of klein, ervaren of niet ervaren… je hebt er genoeg te doen, te leren en ervaring op te doen met contacten leggen en netwerken.

Ook benieuwd? Kijk op de site van Blogger by Nature en hou in de gaten wanneer de derde edtie zal worden gehouden.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge