Tag, vragenlijstjesDe afgelopen tijd zie ik met regelmaat de Bloggers be like TAG voorbij komen van Hare Maristeit! Ik vindt hem zo leuk dat ik heb besloten deze ook in te vullen, even een ander soort “inkijkje”.

Zo nu en dan plaats ik een tag én omdat deze vragen echt betrekking hebben op bloggen en de vragen erg leuk zijn besloot ik hem in te vullen!

De antwoorden op de Bloggers be like… ~ Tag

♦ Hoe lang blog je al?
Mijn eerste blogje schreef ik in oktober 2004, lang geleden. Destijds ging dat over onze kinderwens, enkele jaren later ging dat over in een mamablog.

♦ Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?
Het leukste? Gewoon lekker schrijven, mijn ideeën, mening en creatieve projecten delen met andere. Het allerstomst? Copycats, mensen die zelf geen ideeën hebben maar (bijna) letterlijk tekst en foto’s van andere overnemen.

♦ Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?
Mijn kwaliteiten als blogger? Lastig, ik blog vooral omdat ik het leuk vindt en altijd wel ideeën heb. Ik vind het gewoon erg leuk om te doen geen idee wat mijn kwaliteit zal zijn! Waar ik nog aan wil sleutelen? Het kan volgens mij altijd beter, dus nog genoeg te doen 😉

♦ Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?
Dat zijn er echt teveel, ik neem op zo veel blogjes een kijkje! Soms zit ik op een leuke blog en klik ik weer door en zie ik weer leuke nieuwe plekjes op het web.

♦ Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?
1. Tweeling? Nee…
2
Pyjama ouders, ze geven geen goed voorbeeld!
3
Broodtrommel vullen – lunch kinderen

♦ Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?
Een veelgehoorde opmerking is, bloggen? Dus je gooit je hele privé op internet? Nee… dus, dat is een keuze en dat is niet iets dat je standaard doet als je blogt. Ik denk niet dat ik het onderschat heb, althans het bloggen zelf. Wat ik wel lastig vindt is om selectief te blijven in samenwerkingen, om echt bij mezelf te blijven.

♦ Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?
Geen idee!

♦ Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?
Mijn blog is van mij… ik doe tot op heden alles zelf.

♦ Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?
Het type blogs dat ik lees is héél verschillend, er zitten best veel mama/lifestyle blogs bij. Over het algemeen bezoek ik wat minder beauty blogs.
In mijn favorietenlijstje staan denk ik een kleine dertig blogjes die ik graag zo nu en dan volg. Daarnaast klik ik vaak wat rond en als er gereageerd wordt op mijn blog kijk ik altijd even op de site van degene die reageert, leuk en gezellig! 

♦ Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?
Bijna alles is gepland, mijn blogs komen vroeg in de ochtend online in de meeste gevallen. Dan ben ik vaak druk met de kinderen, alles gereed maken voor school en werk of in het weekend lig ik nog lekker op bed. Maar het is niet zo dat ik een week vooruit schrijf.

♦ Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?
Overstappen naar een eigen domein en om eens contact op te nemen met JustHost.

♦ Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?
Denk niet dat het zo zeer de mooiste ervaring is maar het blijft bijzonder en apart dat mensen je herkennen of je verhaal. Qua samenwerking kan ik nog niet zo heel veel vertellen, ik doe af en toe een review voor een webshop/bedrijf en soms werk ik mee aan een artikel van een collega blogger. Allemaal leuk om te doen! 

♦ Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?
Echt spijt heb ik niet van dingen die ik heb gedaan, echt stomme dingen volgens mij ook niet… of ik hem het verbannen uit mijn gedachten!

♦ Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?
Van 2004 tm 2012 heb ik veel persoonlijke dingen gedeeld, van verhalen, ervaringen, ziekte, gebeurtenissen tot veel foto’s. In 2013 besloot ik het roer om te gooien, ik zette alles op privé en startte ondertussen een blog zonder echt privé te bloggen. Natuurlijk bleven de verhalen, maar de namen van de meiden verdwenen, net als de herkenbare foto’s. Nu blog ik nog altijd ook over privé zaken, maar zonder naam en toenaam en zonder al te veel (herkenbare) foto’s.

Er worden op de blog geen dingen afgeschermd door een wachtwoord bijvoorbeeld, mijn mening hierbij is je blogt of je blogt niet en trek een grens maar achter een slotje of wachtwoord? Nee… als ik zelf zo’n blog bezoek klik ik hem weg om er vervolgens nooit meer te komen.

♦ Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?
Geen idee, ik hoop gewoon lekker te kunnen bloggen en dat er zo nu en dan mensen ook een kijkje komen nemen en reageren. Heb niet echt een idee of ik er echt iets mee zou willen bereiken of via mijn blog zou willen bereiken. Op dit moment dus nog geen streven behalve lekker bloggen en schrijven!

Maris, bedankt voor deze leuke Tag! Met veel plezier hem ik hem ingevuld!

Wil jij deze Bloggers be like Tag ook op je blog zetten? Neem hem gerust over, vermeld wel dat deze afkomstig is van Maris van Hare Maristeit!

Vertel, wat vindt jij? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

7 comments

    1. Er staat nu een concept klaar die erg op het leven van onze oudste is gericht…. ik twijfel daarmee nog of ik hem ga plaatsen, dus ook ik loop er nog wel eens tegen aan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge