Van de week kreeg ik de vraag hoe ik het elke keer weer bedenk al die blogjes, om de dag bloggen… hoe doe je dat? Nou ik geef toe, het gaat niet allemaal helemaal vanzelf! Ook ik heb wel eens even geen idee waar ik over zal gaan bloggen, als we thuis weinig tot niets bijzonders meemaken of zaken die ik op mijn blog niet bespreek is het soms best even nadenken.
Wat ik doe is elke keer als er iets in mijn hoofd schiet open ik mijn wordpress app en zet ik daar snel een concept in als reminder, als ik dan weer een blogje ga schrijven of even niet weet waar over te schrijven pak ik één van die concepten weer op! Wat ook helpt is foto’s maken, als we iets doen of als ik denk ‘Ja, dat is leuk!’, dan heb ik dat als reminder.
Het meeste is toch echt gebaseerd op het dagelijks leven, ons leven, het leven van ons gezin en alles wat we doen en meemaken. Maar ook dingen die ik leuk vind of wat me bezighoud, hobby’s, nieuws en gespreksonderwerpen of mijn gedachten en hersenspinsels.

Mijn inspiratielijstje:

01. Dagelijkse dingen 
Wat hebben we gegeten, gemaakt of wat hebben we gedaan of zijn er nog bijzondere dingen!

02. Hobby’s
Schrijven over mijn hobby’s of die van één van mijn gezinsleden is ook een mooie, is het geen haakwerkje is het wel een cadeautje dat we hebben gemaakt of een activiteit van de kinderen die tot een blog kan leiden.

03. Nieuws en actualiteiten
Items die me wat doen uit het nieuws of iets waar ik wel een idee of een menig bij heb, uiteindelijk heeft iedereen wel een mening over dergelijks zaken. Al ben ik wel erg selectief en probeer ik het netjes (soms zelfs wat ingetogen) te brengen.

04. Twitter
Onderwerpen die ik op Twitter voorbij zie komen geven soms echt wel een bron van inspiratie, dat gaat echt alle kanten op van oproepjes tot mededelingen en discussies.

05. Aanschaf van spullen
Schrijven over dat wat gekocht is, dan heb ik het meestal niet over de dagelijkse dingen maar wel over kleding, schoenen of andere producten die we incidenteel aanschaffen.

06. Andere bloggers
Andere bloggers kunnen een inspiratie zijn, hun mening of de manier waarop en waarover ze schrijven. Hierbij gaat het dus niet over het overnemen van teksten (dus zorg dat je geen copycat wordt).

07. Pinterest
Daar staat zoveel op, daar kan ik eindeloos klikken, kijken en lezen en elke keer brengt het me weer op ideeën.

08. Vragen die je krijgt
Vragen die andere tellen, via de blog, email, twitter, facebook of direct geven me soms ook stof tot nadenken en af en toe schrijf ik er dan over, eigenlijk zoals nu!

09. Gesprekken en verhalen
Je kent het vast wel, in de supermarkt hoor je iets of op het schoolplein… dan heb ik er een mening over of een idee, soms heb ik het er over met iemand soms niet. Of ik raak ik gesprek met een wildvreemde zomaar, leuk en ja het hoort bij mij en zo nu en dan geeft het voldoende stof tot het schrijven van een blog!

10. Facebook
Op Facebook kan ik tijden scrollen voor allerlei berichten, van ‘ik ga naar bed’ tot hele inspirerende maar ook pijnlijke zaken komen voorbij. Dat raakt me soms behoorlijk en dan ga ik het opzoeken, nalezen en me er in verdiepen het verhaal vormt zich dan langzaam waardoor er een blogje uit komt.

Ben jij blogger? Zo ja, waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

5 comments

  1. Ik ben nog maar net begonnen, dus heb nog zat inspiratie. Ik wil me vooral richten op: mindstyle, werk, moederschap en vrije tijd.
    Op dit moment zit ik zonder werk en ben ik aan het nadenken in welke richting ik een baan wil zoeken. Dit m.b.v. een jobcoach. Daar raak ik dus ook door geinspireerd!
    Heel leuk om je gedachten op papier te zetten. Maar soms ook wel lastig om een goede samenhang te hebben en om niet hap-snap van alles aan het spuien te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge