Blog DingenNummer 17 van de de 30, het was een ‘zomervakantie’ ding de #30dayblogchallengeNL maar ik vermaak me er dus al maanden mee! Deze keer een blogpraat ding… namelijk doelen en desillusies! Best een interessante vraag als je blogdoelen per week, sterker nog per dag kunnen wisselen, zoals in mijn geval!

Blogpraat: Doelen

Mijn blogdoelen? Tijden heb ik geen doelen gesteld, op die manier hoefde ik er ook niet aan te werken en kon ik gewoon ‘relaxt’ blijven bloggen! Echter op een gegeven moment werd ik getriggerd om naar mijn statistieken te kijken en toen ging het mis!

Echt doelen stellen wilde ik niet, maar ondertussen heb ik dus wel een soort van doelen! Het eerste doel is drie tot vier artikelen per week online zetten. Het tweede doel is een stijgende lijn in bezoekers halen, hoeft niet snel maar wel stijgend.

Nu komen er al maanden zo goed als dagelijks nieuwe artikelen online, dus drie tot vier keer per week is wel gelukt! Maar de drang om dus meer te bloggen als mijn gestelde doel is groot, misschien ben ik hierin ook wel wat te veeleisend geworden in de loop van de tijd.

Als het gaat om de bezoekers aantallen heb ik als doel dat het een stijgende lijn zal zijn. Het hoeft niet snel te gaan, maar een stijgende lijn word ik blij van! Als er een maand een dipje is… of het lijkt erop dat de bezoekersaantallen niet hoger zijn als de maand ervoor kan ik er gewoon zenuwachtig van worden! Gelukkig valt het eigenlijk altijd mee en blijft het langzaam juist groeien.

Mijn doelen voor het nieuwe jaar:

♥ Plezier hebben en houden in het bloggen en schrijven
♥ Minimaal drie keer per week bloggen, meer mag!
♥ Stijgende lijn in bezoekersaantallen
♥ Meer volgers op Twitter, Facebook en Instagram.

Blogpraat: Desillusies

Echt een desillusie heb ik eigenlijk niet echt. Maar ik kom wel steeds meer tot besef hoe dingen ‘echt’ gaan en werken. Mijn motto in deze is toch “weinig verwachtingen hebben zorgt voor weinig teleurstelling en weinig desillusies”. Op die manier probeer ik het dan ook te benaderen en zo desillusies te voorkomen!

Veusteveul is mijn hobby waar ik af en toe iets leuks aan overhoud om zelf van te genieten of weg te mogen geven aan de lezers. Het is mijn hobby waarbij ik jullie meeneem in mijn leven. Ik schrijf over dingen die we doen, ik laat af en toe iets van mijn aankopen zien en ik vertel wat ik van bepaalde dingen vind. Kortom, best persoonlijk!

Hard werken

Een blog is hard werken! Dat het hard werken is wist ik wel voor ik eraan begon, maar toch is het harder als ik dacht. Wil je als blogger je hoofd boven water houden en een beetje bezocht willen worden ben je er echt wel een aantal uur per dag mee bezig. Dat redt je niet met een uurtje of tien per week, tenminste in mijn geval niet. Het is niet alleen het artikel dat hier op de blog verschijnt, er zitten ook nog uren vragen en mail beantwoorden, netwerken, foto’s maken, social media up to date houden en voor mij zit er ook nog offline werk aan vast.

Duidelijk is dat hoe meer tijd je in je blog kan steken hoe meer profijt je eruit kan halen! Ik kan niet bijvoorbeeld niet zomaar naar bijeenkomsten. Net als dat ik niet altijd naar pers events kan omdat ik naast bloggen ook in loondienst ben, vrijwilligerswerk doe en een gezin heb.

Twijfel

Het brengt mij wel eens in twijfel! Ben ik een slechte blogger (of schrijver) omdat ik meer dingen te doen heb als de zaken die er toe doen voor mijn blog? Bloggers die tegelijk zijn begonnen of korter bestaan hebben hogere aantallen bezoekers en super gave opdrachten. Maar als ik dan kijk naar de ‘situatie’ van de blogger is die niet te vergelijken met die van mij. Maar ook een andere doelstelling hebben als dat ik heb voor Veusteveul.nl.

Er zijn behoorlijk wat bloggers die meer tijd beschikbaar hebben voor hun blog. In sommige gevallen is het een flink uit de hand gelopen hobby en hebben ze er al deels hun werk van kunnen maken. Ik geloof ook dat het me zou kunnen lukken als ik de beschikking zou hebben over meer tijd. Meer tijd heb ik nu niet, maar wie weet in de toekomst!

Doel?

Ik moet stoppen met Veusteveul te vergelijken met andere en vooral blijven doen wat ik zelf leuk en fijn vind, dicht bij mezelf blijven is hierin mijn streven. Verder niet teveel verwachten en wie weet waar het schip strand!

Het gaat best goed en ik ben tevreden, mensen en bedrijven weten me steeds iets beter te vinden. Ik mag genieten van leuke samenwerkingen en ik mag ook offline profiteren van wat ik hier op Veusteveul.nl heb neergezet.

Voor de toekomst zou het mooi zijn als mijn hobby geen geld meer kost, maar geld op zou brengen en ik me in kan schrijven bij de Kamer van Koophandel. Maar hé je moet blijven dromen toch?

Wat zijn jou blog doelen en desillusies? Ik ben benieuwd!

 

Dit is een artikel naar aanleiding van de #30DayBlogChallengeNL die HareMaristeit lanceerde. 

#30dayblogchallengeNL

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

  1. Mijn grootste desillusie blijven toch posts waar ik zelf heel blij van wordt, en die dan bijna geen respons krijgen.

    Naar events ga ik eigenlijk ook nooit. Ik ben meer een introverte blogger, en daarnaast heb ik er geen tijd voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge