Traktatie boekenhapperGeïnspireerd door een artikel van Ingrid kwam het idee boven om boeken happertjes te maken als traktatie op school. De laatste tijd komt dochterlief namelijk regelmatig thuis met aardig wat snoepgoed, ik wil dat (liever) niet… één dingetje om te eten is voldoende lijkt me!

Creatieve traktatie

Traktatie boekenhapperHet idee was leuk, maar wat een werk! Ik maakte dus heel wat boeken happertjes klaar die dienst zullen gaan doen als traktatie. Ik maakte ze iets anders als die van Ingrid, maar ze zijn en blijven leuk!

Traktatie met een boodschap

Omdat onze dochter al een jaar lang thuis komt van school met snoep van diverse traktaties hoop ik dat ik met deze kleine maar leuke traktatie iets duidelijk maak.

Een traktatie hoeft niet vol te zitten met snoep en ongezonde dingen, het mag ook iets leuks met iets lekkers zijn. Gewoon met mate, stel je voor dat je 25 tot 30 keer per jaar een zak snoep getrakteerd krijgt? Echt niet nodig wat ons betreft!

Traktatie boekenhapperDe juffen en meesters krijgen ook geen snoep is het voornemen, misschien iets van thee of koffiepad en de kinderen, tja rozijntjes ofzo? We zullen zien wat er uiteindelijk in gaat komen, maar de basis is af!

De komende jaren

Nu heb ik een nobel streven, ik ben wel heel benieuwd of ik dat vol ga houden in de toekomst! Er komen nog heel wat jaren trakteren aan, eerst voor de oudste en later ook voor de jongste! Hopelijk kunnen we het een beetje beperken en gezond houden!

Verwacht vroeg of laat wat ‘tegenstand’ van de kinderen, zij zullen op een gegeven moment ook gewoon willen trakteren wat de andere doen vrees ik! Maar we zullen zien…

De traktaties voor nu zijn in ieder geval op tijd af!
Dit was dus een ‘tussendoor projectje’ nu ga ik weer aan de slag met de ‘raamslingers’ voor het voorjaar!

Maak jij leuke dingen voor de traktatie van je kind? Of koop je iets en hou je het makkelijk?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge