Onze buren, zes koeien lopen in de wei rondom de boerderij
Onze buren…

We zijn inmiddels al weer een aantal dagen terug van onze vakantie, onze vakantie die we voor het eerst sinds jaren ergens anders doorbrachten als aan zee. Ik miste de zee, maar de omgeving wat heerlijk, net als Boerderij Vosheuvel in Wijlre. 

Hoe zijn we hier terecht gekomen? Mijn vader heeft het huis gevonden, hij heeft het volgens mij via marktplaats gevonden. Als je op marktplaats zoekt op “Vosheuvel” of “vosheuvel+limburg” kom je er wel en na het zien van onze foto’s herken je de advertentie direct (op het moment van schrijven is het deze advertentie)!

Onze dochters hebben een zelfde verslaving als dat ik heb… foto’s maken! Daarom dacht ik dat het leuk was om het huisje en buitenruimte te laten zien aan de hand van de foto’s van de meiden en een enkel foto van ons.

Boerderij Vosheuvel in Wijlre

Boerderij Vosheuvel in Wijlre
De plaats die bij de boerderij hoort, heel ruim!

Een grote, wat gedateerde boerderij maar wel van alle gemakken voorzien! Denk aan een vaatwasser, wasmachine, twee toiletten, extra koelkast, perfect wifi en een televisie met veel zenders (die was vooral in trek bij de mannen in huis).

En verder? Vooral heel veel ruimte in en om het huis, geen auto’s geen wandelaars helemaal niets een boerderij bovenop een heuvel aan een doodlopend weggetje waar je zonder doel niet zomaar terecht komt.

In boerderij Vosheuvel

Je komt binnen via een ‘bijkeuken’ het was vroeger de melkruimte begreep ik, nu is het de ruimte waar je binnenkomt met een toilet, een wasmachine en andere benodigdheden.

De keukentafel
De jongste maakte een foto van de keukentafel.

Vanuit de melkruimte kom je in de ruime keuken met alles wat je nodig hebt, inclusief een grote tafel.

In de keuken ligt meer als voldoende bestek, pannen, schalen, borden en schalen en heel fijn, er is een oven!

 

 

De zitkamer met televisie.
De zitkamer... de bank aan de andere kant
De bank aan de andere kant van de zitkamer.

Na de keuken kom je in het zitgedeelte, een riante kamer
met tien zitplaatsen en een moderne televisie die vele zenders laat zien via een schotel. Daarnaast is er goed wifi zodat je ook ‘gewoon’ online je ding kan doen.

 

Het bed in de grote slaapkamer beneden.
Het bed in de slaapkamer beneden.
Het zitje in de grote slaapkamer beneden
Het zitje op de grote slaapkamer.

Beneden ga je vanuit de zitkamer naar een hal met een trap naar boven, maar er is ook beneden een grote slaapkamer met bed met verstelbare bodem en een kleine zithoek.

 

 

Eén van de slaapkamers boven met twee losse bedden het is de tweede kamer aan je linkerhand als je bovenkomt!
Een slaapkamer met twee losse bedden.

Boven zijn vier slaapkamers en een badkamer met toilet, de kamers aan de linkerhand zijn twee kamers voor twee personen. De ene kamer heeft twee bedden naast elkaar de andere kamer heeft losse bedden.

 

 

 

De drie persoonskamer, drie losse bedden!
Slaapkamer met drie bedden.

Als je bovenkomt ga je rechtdoor naar de badkamer en rechts ga je een kamer in met drie bedden. Op de foto staan er twee bedden op elkaar, dit is geen stapelbed deze moeten naast elkaar gezet worden als je ze wil gebruiken. Wij hadden deze niet in gebruik! Je moet door deze kamer naar de vierde slaapkamer boven.

 

 

De vijfde slaapkamer van boerderij vosheuvel
De vijfde kamer, met twee losse bedden.
De vijfde kamer, het bed aan de rechterkant van de deur
De rechterkant na de vijfde slaapkamer.

De vierde kamer boven, de vijfde slaapkamer van boerderij Vosheuvel heeft twee losse bedden. Onze meiden sliepen in deze kamer terwijl mijn zusje op de kamer ervoor sliep.

 

 

Halverwege de trap een plateau met raampje waarbij je op het terras kijkt
Vanuit het raampje kijk je op het terras.
Het raampje halverwege de trap, reuze interessant voor kinderen en honden!
Voor honden en kinderen erg interessant!

Zowel onze honden als de kinderen vonden het leuk om vanaf het plateau halverwege de trap naar buiten te kijken!

 

 

Tot slot…

Ons uitzicht... wat wil een mens nog meer!Tot slot een foto van ons uitzicht vanaf het terrein van de boerderij, de rust straalt er vanaf… voor een weekje rust zou ik hier graag terug komen op termijn!

Behalve dat het er rustig is schept het mogelijkheden om met een grotere groep op vakantie te gaan en in één huis te verblijven. Toch leuk als je met je team, sportmaatjes, vriendinnen of familie op een mooie en veelzijdige plek wil verblijven!

Er is in deze omgeving namelijk ook echt van alles te doen! Denk dan aan Valkenburg met haar toeristische attracties, Maastricht, Gulpen, Miljoenenlijn, drielandenpunt in Vaals maar je bent ook zo in België en Duitsland vanaf Wijlre.

Waar ga jij het liefste naar toe op vakantie?