Nog tot en met 20 augustus zijn het de Brandweerman Sam weken bij Veiligheidsmuseum PIT! Dit alles ter ere van de nieuwe film Brandweerman Sam – Ufo Alarm! In het museum zijn verschillende Brandweerman Sam activiteiten te beleven, knutsel je eigen helm, doe brandweertestjes en behaal je Brandweerman Sam diploma!

Omdat het vakantietijd is, dus ook wat rustiger op bloggebied heb ik besloten om de leuke persberichten en dagjes uit tips te delen, zo ook deze! Het is dat onze meiden inmiddels wat te groot zijn voor Brandweerman Sam, maar het museum zelf is al erg leuk. Mocht je tijd hebben en nog wat leuks willen gaan doen, dan zou ik zeker eens aan Veiligheidsmuseum PIT denken.

Over veiligheidsmuseum PIT

Veiligheidsmuseum PITAls je benieuwd bent naar de wereld van de hulpverlening door brandweer, ambulance en politie ben je op de juiste plek in veiligheidsmuseum PIT. Er is genoeg te zien, van vroeger tot nu en genoeg te doen! Je kan van alles te weten komen over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken.

Volg interactieve lessen, bekijk de historische voertuigen en kijk hoe snel je een brand kan blussen. Ook kan je op de skelterbaan leren hoe om te gaan met verkeersveiligheid of probeer een misdaad op te lossen.

Wist je trouwens dat PIT niet zomaar een naam is? Vroeger heette het blauwe zwaailicht van de politie zo!

Brandweerman Sam weken bij PIT

Tot en met 20 augustus zijn er verschillende Brandweerman Sam activiteiten te beleven bij PIT. Knutsel je eigen Brandweerman Sam helm en doe brandweertestjes in het museum om je Brandweerman Sam diploma te behalen. Ook is er een Brandweerman Sam kleurplatenwedstrijd in het museum waarbij museumbezoekers kans maken op een leuk Brandweerman Sam prijzenpakket!

Brandweerman Sam weken bij PIT veiligheidsmuseum

Voor meer informatie kijk op: www.pitveiligheid.nl/sam.

Wat kost het?

De toegangsprijzen voor het Veiligheidsmuseum PIT zijn:

Volwassenen (vanaf 13 jaar): €9,50
Kinderen (4 t/m 12 jaar): €6,50
Kinderen (0 t/m 3 jaar): gratis
Gezin (2 volwassenen + 2 kinderen): €27,50

Museumkaart: gratis
Stadspas Almere: €7,50
CJP pas: €8,50
De Nieuwe Bibliotheekpas: €8,50
professionals en veteranen: €8,50

Tickets kunnen ter plaatse worden gekocht, maar ook online!

*Bron: Pitveiligheid.nl

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge