Brownies & downieS in Wageningen, hot brownieGisteren was mijn parttime dag, om 14.00 uur sta ik dan keurig op school op mijn meiden op te halen. Dit keer gingen we vanuit school even snel een plantje halen en door naar het centrum. We zijn koffie gaan drinken bij Brownies & downieS in Wageningen, op de Markt (eigenlijk Hoogstraat)!

Een terrasje voor de deur en binnen een mooie grote, rustige horeca gelegenheid!

Wat is Brownies & downieS

Als je meer wil lezen over Brownies & downieS kan je dit artikel op mijn site lezen of even een kijkje nemen op de site van Brownies & downieS.

Voor dit artikel even in het kort…

Brownies & downieS Het is een bijzonder lunchcafé wat, vanuit idealisme is opgericht. De combinatie van kwalitatief goede gerechten en unieke bediening door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, zorgt voor een uniek horeca concept in Nederland. 

Brownies & downieS streeft er naar om op basis van kwaliteit en uitstraling het beste lunchcafé van Nederland & België te zijn.

Brownies & downieS in Wageningen

Brownies & downieS in Wageningen, lekker ruim pand!Het pand op Hoogstraat 17 kende ik, maar het oogde zo ruim… ruimer als dat ik het me kon herinneren!

Buiten stonden een aantal tafeltjes en bij binnenkomst werden we verwelkomd door Dianne en Ramona, het personeel werd door RTV Rijnstreek geïnterviewd en er is gefilmd! Kortom de mensen van Brownies & downieS worden echte BW’ers (Bekende Wageningers)!

Brownies & downieS in Wageningen, kinderspeelhoekDe ruimte is gevuld met grijze tafeltjes met witte en rode stoelen, er is een mooie bar en achterin een open keuken waar een kok aan het werk is! Links naast de keuken is een speelhoekje voor de kleintjes, ook daar is aan gedacht!

Op tafel staan leuke houders gemaakt van bestek, in de houders staat peper, zout en menu kaarten. Verder staan er gezellig bloemetjes op tafel, kortom gezellig en sfeervol!

Neem daarbij het vriendelijke en enthousiaste personeel en je bent al dik over de helft als het om sfeer en tevredenheid gaat!

Lekker eten en drinken!

Brownies & downieS in Wageningen, Latte voor mamaEn dan de grote vraag… wat zullen we nemen? Een maaltijd hoeft niet, ook geen lunch en een high tea was ook wat teveel van het goede voor zo in de middag.

De meisjes namen chocolademelk en mijn zus en ik besloten een latte macchiato te nemen, die werd geserveerd met een glaasje water en slagroom met (ik dacht) een siroop erin. Mmmmm, lekker!

Brownies & downieS in Wageningen, home made appeltaart bij B&DEn dan, wat wil je erbij… moeilijk! Wij gingen voor de ‘Hot Brownie’ en de jongste ging voor appeltaart! Het was niet zomaar even op een bordje gelegd, er is echt wel wat meer van gemaakt, het was echt een traktatie.

Verder bij Brownies & downieS

Op de kaarten die op tafel staan zag ik dat ze ook High Tea serveren, dat lijkt me ook eens leuk om te gaan doen. Verder kan je er ook terecht als je iets te vieren hebt, en ze hebben “wat de pot schaft”. Als ik het me goed herinner gaat het om een (ik dacht) twee gangen menu voor een mooie prijs, ideaal voor winkeliers of studenten volgens mij!

Voor nu kan Brownies & downieS bezoeken van mijn bucketlist af, ik vermoed dat ik er vanaf nu regelmatig te vinden zal zijn! Voor mijn eigen rust maar ook met de meisjes want ook die vonden het leuk!

Ben je al eens bij Brownies & downieS geweest? Er zitten vestigingen door heel Nederland!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge