Brownies & Downies WageningenHet staat op mijn bucketlist, een bezoek brengen aan Brownies & downieS. Op de één of andere manier is het er gewoon nog nooit van gekomen. Als je dan vraagt waarom Brownies & downieS op je bucketlist? De verhalen zijn erg positief, het personeel is een groep mensen die ik een warm hart toe draag… En nu? Nu komt er gewoon een vestiging in Wageningen!

Drie keer raden waar wij binnenkort te vinden zijn voor een lekkere en gezellige kop koffie!

Over Brownies & downieS

Van de site van Brownies & downieS:

“Brownies&downieS is een bijzonder lunchcafé wat, vanuit idealisme, in 2010 is opgericht door Thijs Swinkels en Teun Horck. De combinatie van kwalitatief goede gerechten en de unieke bediening van medewerkers met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt, zorgde voor een nieuw en uniek horeca concept in Nederland.

Brownies&downieS heeft de missie om mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een mogelijkheid te bieden op betaalde arbeid. Daarnaast streeft Brownies&downieS er naar om op basis van kwaliteit en uitstraling het beste lunchcafé van Nederland & België te zijn.

Franchise
In 2012 is besloten de groei van Brownies&downieS voort te zetten middels een franchiseconstructie. Deze constructie is erg succesvol gebleken, gezien het feit dat Brownies&downieS op dit moment negentien vestigingen telt, verdeeld over Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Zuid-Holland. Brownies&downieS heeft als doel in 2020 zeventig vestigingen te hebben verdeeld over Nederland & België zonder het idealisme uit het oog te verliezen!”

Het concept volg ik al een poosje, maar erheen gaan staat dus op mijn bucketlist en is tot op heden nog niet afgehandeld! Maar dat lijkt er nu toch echt snel aan te komen!

Brownies & downieS Wageningen

Afgelopen week kwam ik er (pas) achter dat er een vestiging in Wageningen komt!

De dames achter de vestiging in Wageningen zijn Dianne Dobbelsteen en Ramona Nederkoorn. Deze dames hebben volgens het bericht op Facebook al vele jaren ervaring met de doelgroep waar dit unieke concept voor is opgezet. Ik heb bewondering voor jullie stap, ik hoop dat het gaat lukken en het een succes zal worden!

Binnenkort opent de Wageningse vestiging op Hoogstraat 17 in Wageningen, dat is op de markt. Een prachtige plek als je het mij vraagt!

Waarom op mijn bucketlist?

De mooie verhalen en de fijne ervaringen doen het hem! Eén keer heb ik voor een dichte deur gestaan toen ik er heen wilde omdat ik niet goed had gekeken… en dus zette ik het op mijn bucketlist!

Ooit heb ik een opleiding MDGO gevolgd en daar veel plezier gehad in de stages met mensen uit deze doelgroep, in dit vakgebied werken heb ik nooit gedaan. Dat was niet ‘mijn ding’.

Wel heb ik jaren paardrijles gegeven aan mensen met een beperking, wellicht dat dit de redenen zijn dat dit op mijn bucketlist is gekomen.

Hoe dan ook wij komen zodra er geopend is langs voor een gezellige en lekkere kop koffie!

Ken jij Brownies & downieS? Wat vindt je van het concept en zou jij er heen gaan?

 

 

 

 

 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

7 comments

 1. Oh wat super om te lezen! Ik vind dit zo’n mooi concept. Ontzettend tof dat er één in Wageningen komt. Ik ga er absoluut ook heen als ze open zijn! Wie weet komen we elkaar wel tegen dan!

 2. Ik kende Brownies & downies niet, wel lunchrooms die gekoppeld zijn aan een organisatie voor verstandelijk gehandicapten. Maar eigenlijk vind ik het veel beter dat dit een eigen keten is, want dat staat veel dichter bij de reguliere arbeidsmarkt. De naam vind ik ook super, er wordt soms veel te voorzichtig gedaan om maar niemand te beledigen, is niet altijd nodig!
  Ik ga er ook zeker eens naar kijken of er één bij mij in de buurt zit.
  Kort geleden heb ik kennis gemaakt met inclusiedans, waarbij mensen met en zonder beperking samen dansen. Ik dans dan met rolstoel, er zijn een aantal dansers met het syndroom van down en een aantal professionele dansers, ieder met een eigen, maar even belangrijke rol.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Dansjurk en -top gemaaktMy Profile

  1. Wat leuk om te dansen in een gemêleerde groep!

   De naam van Brownies & downieS vind ik ook mooi gekozen inderdaad, het is een keten met franchise ondernemers. Ben heel benieuwd naar de vestiging hier in Wageningen.

 3. Kijk dat is nog eens leuk om te lezen! fijn dat jullie zo enthousiast zijn, we hebben er super veel zin in. We openen onze deuren begin juni en kijken erna uit om jullie te ontmoeten!
  gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge