Zo’n twee weken voor de verjaardag van de juffen besef ik oeps, dat is al bijna! Met onze drukke agenda’s op het moment was iets helemaal zelf maken er niet meer bij. Behalve een cadeautje wilde onze dochter natuurlijk ook passend gekleed richting school. Het thema was ‘typisch Nederlands’, we bestelde een oranje stofje en ik maakte nog even snel een rokje. Maar wat zouden we gaan geven? Het blijft altijd weer een zoektocht, dit keer was het niet erg origineel!

 

Juffendag!

De juffen van groep zes vierde hun verjaardag afgelopen vrijdag! Voor de kinderen van groep zes was het leuk dat ze de juffendag nog vierde met hun twee juffen die ze tot nu toe hadden. Eén van de juffen staat na de voorjaarsvakantie helaas in een andere klas. Het was dus behalve een verjaardagsfeestje ook een klein beetje een afscheidsfeestje, aldus onze dochter.

Je gaat niet met lege handen naar een feestje, wat voor een feestje dan ook! Maar wat ga je geven? Het is zo’n drie keer per jaar weer de vraag. Met dag van de leerkracht, de juffendag (verjaardag) en aan het einde van het schooljaar geven we een cadeautje.

Wat is het geworden deze keer?

Een aantal weken geleden kocht ik al een aantal mooie notitieboekjes, met het idee daar iets mee te doen. Maar dat kon de goedkeuring van onze dochter niet echt wegdragen. Het was wel leuk, maar saai… er moest iets bij.

cadeau voor de juf - notitieboekje één van de cadeautjes! cadeau voor de juf - notitieboekje één van de cadeautjes!
Thee! Dat zou het worden, daar valt alleen weinig zelf aan te maken. Dan maar zelf een thee glas personaliseren en lekkere thee uitzoeken was het idee! Tot we een heel leuk kratje tegen kwamen en het idee hebben opgevat om het kratje te vullen met leuke en lekkere dingen.

cadeau voor de juf - door onze dochter betekende thee glas!  cadeau voor de juf - door onze dochter betekende thee glas!
Daarna was het ‘shoppen’ geblazen bij één van onze favoriete thee, koffie en kookwinkels Columbus! Daar kochten we chocolade, theebloemen, thee en theezakjes. Nu maar hopen dat de juffen het leuk en lekker vinden!

cadeau voor de juf - uiteraard ook chocolade! cadeau voor de juf - thee bloemen.
We zochten vier verschillende thee melanges uit, losse thee omdat het gewoon het lekkerste en puurste smaakt! De smaakjes die we uitzochten zijn Sweet Roze Herbal tea, Rooibos Vanille, Lente thee en Rooibos Lemon Love.

cadeau voor de juf - vier smaken thee! cadeau voor de juf - vier smaken thee!
cadeau voor de juf - vier smaken thee! cadeau voor de juf - vier smaken thee!
Bij de Action kochten we deze mini weckpotjes waar we de thee in hebben gedaan, voor iedere juf vier smaakjes. De labeltjes knipte ik zelf uit een wat stevige ‘natural’ karton. We zette alles in de kratjes die we kochten en hebben het later nog ingepakt in folie!

cadeau voor de juf cadeau voor de juf
Onze dochter was trots op haar cadeau voor de juf of eigenlijk juffen! Ze vertelde vol trots dat ze als eerste haar cadeautjes mocht geven en dat de juffen blij waren.

Wat geven jullie als cadeau voor de juf of meester met een verjaardag?