Jippie, weer een uitnodiging voor een kinderfeestje! Dochter blij en deze mama duikt meteen in de kaart om te kijken of het allemaal ‘in de planning’ past en zo niet hoe we het gaan oplossen. Uiteraard is het leuk en fijn dat ze uitgenodigd worden voor feestjes, maar wat gaan we deze keer weer geven? Wat vindt de jarige leuk? We duiken in onze cadeaudoos in de hoop dat er iets geschiktst in zit!

 

De cadeaudoos

Sinds 2011 zit onze oudste dochter op de basisschool en sindsdien komen er elk schooljaar toch behoorlijk wat uitnodigingen mee naar huis. Op sommige momenten volgde de verjaardagen elkaar zo snel op dat er niet tegenaan viel te kopen! Na een keertje de mist in te zijn gegaan en een half uurtje voor het feestje nog naar de Intertoys te zijn gescheurd was ik er klaar mee!

We introduceerde in 2012 de cadeaudoos, een doos met cadeaus voor kinderfeestjes. Soms grijpen we alsnog mis, maar in 75% van de gevallen werkt het wel!

Een kaartje, een feestje!

Ja, er is weer een kaartje! Die hangen we op de kast en een aantal dagen voor het feestje nemen we een kijkje in de cadeaudoos. In de meeste gevallen vinden we een geschikt cadeautje en soms twee als het een wat kleiner cadeautje is. De keren dat het niet lukt gaan we alsnog ‘gewoon’ naar de winkel.

Cadeaudoos - uitnodiging

Soms hebben kinderen nu eenmaal een specifieke wens of de cadeautjes zijn ongeschikt voor het kind dat (bijna) jarig is.

Afgelopen week mocht de jongste naar een kinderfeestje, ze haalde een knutselpakket uit de doos en we kochten fineliners erbij! Een combinatie kan dus ook als we er niet helemaal uitkomen.

Wat zit in onze cadeaudoos?

Op dit moment is de bodem in zicht… helaas! We moeten dus weer eens gaan shoppen binnenkort. Op dit moment zitten er nog drie verschillende knutseldozen of pakketten in, een grote badhanddoek met een rugzakje en een doosje Playmobil.

Doorgaans zitten er cadeautje in die een waarde hebben van zo’n € 10,– soms iets meer maar soms ook minder, zijn ze wat minder mogen er twee cadeautjes mee naar het feestje!

Vorig jaar hadden we grote opruiming bij Kruitvat hier in Wageningen waar ik wat mooie dingen in de uitverkoop heb gekocht. In het pand waar de Kruitvat zat kwam een Prijsmepper waar ik vervolgens ook weer behoorlijk wat grote cadeaus voor weinig kon kopen.

Daar kocht ik bijvoorbeeld een Oilily meiden geurtje met een te leuk toilettasje, afgeprijsd van € 21,95 voor € 5,95! En wat dacht je van doosjes LEGO en Playmobil met een kleine beschadiging voor tussen de € 5,– en € 10,– doosjes die normaal toch echt wel wat duurder zijn. De kinderen die deze cadeautjes hebben gekregen hebben gewoon mazzel en onze meiden konden gewoon iets extra leuks geven!

Cadeaudoos vullen

Doorgaans zit er dus meer als genoeg in, maar vorige week bleek dat de bodem in zicht is. Nu vertelde mijn zusje dat er een grote Prijsmepper in Ede zit sinds een paar weken. Daar moet ik dus echt even heen ergens de komende weken, er moeten cadeautjes gekocht worden voor die doos.

Tegelijkertijd hou ik mijn ogen open als ik in een winkel ben, je weet immers maar nooit wat je tegenkomt! De doos moet gewoon weer gevuld worden, het scheelt te veel geld en tijd!

Gaan jullie voor elk (kinder)feestje op pad of hebben jullie ook een voorraadje liggen waar je uit kan (laten) kiezen?

Afbeeldingen zijn afkomstig van Shutterstock.com

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

  1. Dat vind ik een heel leuk idee! Ga ik ook doen. Hier komen ze ook met behoorlijk veel uitnodigingen thuis en ik weet dat vanaf januari tot april hier bijna elke week een feestje is van de vriendinnen van mijn oudste Noa, dus wel handig!

    1. Nou inderdaad, je koopt in één keer een aantal cadeautjes en je hoeft er niet meer persé voor de deur uit!

      Tip… mocht je een prijsmepper of bigbazar in de buurt hebben zou ik daar even gaan kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge