Sinterklaas, cadeautjes met sinterklaasWat geef jij met sinterklaas op of rond 5 december? Pak je groot uit of hou je het klein en bescheiden? Wat is de reden dat je het zo aanpakt? Doe je niet te gek, puur vanwege ruimte gebrek? Of uit principe? Of vier je het groot met veel cadeautjes, gewoon omdat het kan? Vier je het met het gezin of misschien wel met de hele familie? Wij doen het zo…

In een eerdere blog vertelde ik al dat de kinderen één keer per week de schoen mogen zetten thuis. Daarnaast mogen ze ook de schoen nog eens bij opa, oma en tante Mimi zetten, vaak genoeg die twee keer per week! Er gaan echt kleinere en goedkopere cadeautjes in, we pakken niet groot uit.

Sinterklaas, cadeautjes met sinterklaasMaar hoe doen we dat nu op 5 december? We kiezen er voor om een aantal cadeautjes per kind te hebben, niet al te dure cadeautjes en er zit ook wel meestal iets als een pyjama, broodtrommel of tas bij bijvoorbeeld. Er zijn dus geen grote dozen LEGO of Playmobil en geen andere mega grote of dure artikelen.

Waarom niet??

We krijgen wel eens de vraag, waarom dan niet?  In de eerste plaats omdat de kinderen genoeg spullen hebben, in de tweede plaats dat het allemaal maar tijdelijk is en op de derde plaats het feit dat we niet zo groot wonen, dus waar moeten we het allemaal laten?

Naast de sinterklaas cadeautjes voor de kinderen legt iedereen € 15,– in, van dat geld worden cadeautjes gekocht voor de volwassenen. Mijn zusje is meestal degene die dat doet, zij is degene met het meeste ideeën wat dat betreft!

Sinterklaas, cadeautjes met sinterklaasWij vieren 5 december eigenlijk altijd met mijn ouders en zusje, dit jaar vieren we het met iets meer mensen. Er zullen al met al best wel een heel aantal cadeautjes in de zak zitten! En die zak? Die wordt door één van de buren voor de deur gezet en zal met een flink wat bonken op de deur aangekondigd worden!

Hoe gaat 5 december bij jullie? En wat wordt er gegeven?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Lekker late reactie, maar ik zag deze post op FB voorbij komen. Lekker blog heb je! Anyway… hoe wij het doen. Dit jaar kleiner. Maar wel een grote doos. Ik verstop alles door het huis heen. Het liefst ga ik voor kwalitatief goed speelgoed. En ook liefst een beetje apart.
    Ik vind het zo’n leuke avond nu de kids nog zo klein zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge