Cadeautjes, ongeschiktOkay ik geef meteen toe, ik ga cadeautjes benoemen die ik liever niet in huis heb met verschillende redenen, maar ik geef het rustig wel zelf cadeau. Oeps! Wat zijn nu cadeautjes waar ik iets minder enthousiast over ben?

Nu vraag je, je vast af waarom we het wel cadeau geven? Onze kinderen kiezen zelf de cadeautjes voor andere kinderen en het wil dan wel eens gebeuren dat er spullen uitgezocht worden waar ik als moeder niet om sta te springen, maar dus wel cadeau geven.

Klei

Overal stukjes klei, vervolgens zit de klein in kleding, op kleden of in tapijt, in de randen van de stoelen en onder schoenen. Daarnaast zijn er hier honden die het als iets lekkers zien! Wat ook een ‘dingetje’ is, is dat er spontaan kleurtjes bij elkaar in de potjes kruipen. Op het moment van opruimen vinden de  dames dat geen probleem, tot ze opnieuw gaan kleien.

Verf

Geklieder met kwasten, doekjes, bakjes en verf! Alles wordt te nat, gaat door het papier en ‘mama, wil je helpen mijn kwast is vies’ kan ik dan ook niet meer horen. er wordt standaard over de hele tafel of het hele bureau ‘geschilderd’, dus niet alleen op het papier. De minst erge variant is waterverf, dat wil nog wel… al het andere laat ik liever!

Geluid

Nu de meiden wat ouder worden is het minder aan de orde, maar toen de meiden klein waren kregen we regelmatig cadeautjes met (veel en hard) geluid. Wat geluid is prima… maar sommige dingen gaan behoorlijk hard, wat mij betreft niet zo prettig. Wij wonen in een appartement, de buren kunnen meegenieten en zelf zijn we het op een gegeven moment ook wel zat. Vooral leuk als er meerdere kinderen zijn die met een speeltje spelen met geluid!

Groot

Soms kregen we groot speelgoed, leuk als je groter woont en ruime slaapkamers hebt of een speelkamer. Maar in ons appartementje werden we daar niet echt heel blij van. Het ikea keukentje heeft jaren in de woonkamer gestaan, dat was prima maar al het (felgekleurde) andere spul hebben we toch echt zoveel mogelijk op de kamers gezet en zodra ze er niet meer naar omkeken naar de speelgoedbank gedaan. Kortom, appartement en groot speelgoed is niet zo’n goede combinatie.

DVD of CD

Ongeschikte cadeautjesGeef niet ‘zomaar’ een DVD of CD, behalve als je echt zeker weet dat het aansluit bij de wensen van een kind! Er zijn behoorlijk wat dvd’s hier thuis die ongeopend richting de speelgoedbank zijn gegaan. Als je weet dat het kindje bijvoorbeeld ‘die ene’ DVD graag wil hebben is het prima, maar koop niet zomaar iets. Het is gewoon zonde!

Make-up

Direct besef ik me, afgelopen zaterdag gaf mijn oudste aan haar vriendinnetje nog nagellakjes en een glitter oogschaduw. Nu mag en kan dat meisje het ook gebruiken en heeft daar veel plezier van. Maar voor onze kinderen…. nee liever niet! Mijn meiden reageren nogal ‘heftig’ op lipgloss, daar krijgen ze nogal volle lippen van (althans van de meeste lipglossjes). Het gesmeer met het spul hoeft van mij echt nog niet… straks als ze een jaar of 16 zijn misschien, nog even uitstellen dus!

Knuffel

Echt, volgens mij krijgt ieder kind in zijn of haar leven te veel knuffels! Hartstikke lief en goed bedoeld, maar wat moet je er allemaal mee? Zelf zal ik er als kind ook helemaal gek mee zijn geweest, maar echt ik probeer het te beperken. Als ik de kinderen hun gang zou laten gaan zouden we echt te klein wonen en hun bed vol liggen met knuffels. Geef wat mij betreft geen knuffels, mits er echt om gevraagd wordt.

Snoep

Echt, ze krijgen genoeg! Als ik het zelf niet geef krijgen ze het namelijk wel op school met een traktatie, bij opa en oma of ergens anders. Geef het niet als cadeautje…

Mis jij nog iets op deze lijst? Zo ja, laat het me weten!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

  1. Ik kan me in de meeste afraders wel vinden en snap jouw bezwaren. Vooral snoep krijgen kinderen vaak te veel. Nou herinner ik me dat ik voor mijn tiende verjaardag van een vriendin een zelfgemaakt potje (van klei of brooddeeg of zoiets) kreeg met een klein aantal dropjes erin. Dat kan dan weer wel. Ik heb daar dagen mee gedaan, terwijl ik vanaf de tijd dat ik grotere hoeveelheden snoep kreeg en kocht, ze veel sneller opat.
    Astrid onlangs geplaatst…Acht fabels over de eetbuienstoornisMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge