Je kent het vast wel… je kindje komt met een mooi kaartje de school uit rennen en al roepend ‘Mam, ik heb een kinderfeestje… jippie!!’. Natuurlijk superleuk voor de meiden, ze worden tenminste uitgenodigd. Maar dan, wat ga je geven? Wat vindt de jarige leuk om te krijgen en wat is leuk om te geven?


Onze oudste wordt vaak uitgenodigd, al eigenlijk vanaf groep één is het vaak raak! Nu heeft ze in ieder geval zo’n zeven feestjes per jaar. Onlangs was het weer zover, maar wat ga je geven? Als moeder van precies zo’n meisje met veel vriendinnetjes weet je hoeveel spullen ze krijgen en hoe dat zich op kan stapelen. Ik geef persoonlijk dan ook de voorkeur aan iets dat op kan, knutselspullen of iets dergelijks.

Thuis hebben we inmiddels een doosje staan met cadeautjes voor diverse leeftijden, als ik ergens tegenaan loop dat leuk is voor een mogelijke jarige voor niet al te veel geld koop ik het en stop het in de doos. Wij gaan dus niet meer shoppen zodra er een kaartje mee naar huis komt, de meiden vragen om de doos met spulletjes. Mocht er echt niets in zitten dat past bij de jarige dan kunnen we altijd nog overgaan tot het kopen van een cadeautje.

Nu heeft onze jongste binnenkort haar eerste kinderfeestje, de kaart kwam echt weken van te voren. Erg handig kunnen we er rekening mee houden, maar de jongste is dus al weken aan het kijken in de doos wat ze haar vriendinnetje gaat geven. Maar inmiddels heeft ze haar keuze gemaakt en is het volgens haar het beste cadeautje dat ze kan geven!

Hoe pak jij dat aan? Ga je voor elk (kinder)feestje op pad om een cadeautje te kopen of heb je een voorraadje thuis waaruit gekozen kan worden?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

5 comments

  1. Ik heb ook een doos. Maar daarin zitten ook cadeautjes voor dochters zelf. Voor het zwemdiploma, voor tijdens een lange reis, voor als ze geprikt moeten worden, voor …
    Ze mogen dus niet zelf in de doos kijken. Misschien moet ik daar binnenkort eens onderscheid in maken ;-).

  2. Na een uitnodiging ga ik op pad samen met het grut.
    Bij de oudste wordt het tegenwoordig steeds makkelijker. Ze willen allemaal geld of een cadeaubon. 🙂
    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge