Wij doen aan kamperen? Yep! Aan campingfood? Jazeker! En dat eten is altijd weer een uitdaging. Thuis is dit al een ding, maar op de camping is dat zeker niet minder. Sterker nog… ik heb het gevoel dat het bedenken van een maaltijd op de camping nog wat lastiger is. Ik ben ook een beetje een rare, ik kook liever niet in de caravan… die etenslucht op de plek waar ik ook slaap heb ik liever niet. Dus koken doen we buiten en in de voortent!
De Skottel is vervangen voor….
Bij kamperen hoort een Skottel, wij gebruikte tot voorkort de skottel die al jaren in de familie gebruikt werd. Het ding was zo’n 30 jaar oud en als er een beetje wind stond ging hij uit. Super handig dat ding, de Skottel gebruikte we dan ook vaak!
En toch, het irritatiepuntje van het telkens uitgaan als het waait liet me niet los. Sterker nog het idee dat ik ermee zou moeten gaan koken ging me tegenstaan. Als je er dan achter komt dat er tegenwoordig een betere versie is, eentje die niet uit kan waaien en waar ook nog andere opties zijn als de skottel dan heb je mij om.
Okay, het is even in de buidel tasten, maar gelukkig had ik nog wat verjaardag geld en kocht ik de Cadac Paella Braai. Ja, natuurlijk hadden we ook de nieuwe versie van de Skottel braai kunnen kopen, maar de pan leek ons wat makkelijker. De campingfood modus is aan!
Pasta met rode saus
Wat heb je nodig?
Recept voor 3-5 personen
- 600 gr (glutenvrije)pasta
- Knoflookolie of olijfolie
- 4 trostomaten of doosje cherry tomaatjes
- 3 bosuitjes
- 250 gr champignons
- 2 paprika’s
- 500 gr gehakt
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 1 groot blikje tomatenpuree
- Geraspte kaas of parmazan
Kruiden naar keuze, ik gebruikte:
- paprika poeder (gerookt)
- peper
- zout
- kerrie poeder
Verder nodig
- Cadac paella pan of een grote wok
- Pan om pasta te koken
- Snijplank
- Aardappelschilmesje
- Opscheplepel
Bereidingswijze Pasta met rode saus
Super makkelijk dit! Alles in stukjes snijden, dus de paprika, champignons en tomaten in stukjes en de bosui in ringetjes.
Giet wat olie in de pan, doe de gehakt in de pan en voeg de kruiden toe die je lekker vind. Kook ondertussen alvast de pasta, een minuutje korter als op de verpakking staat.
Voeg ondertussen de bosui en paprika er alvast bij, gevolgd door de champignons. Als alles gaar en wat zachter begint te worden voeg je de tomaten, tomatenblokjes en puree toe en laat het sudderen tot het een lekkere saus is geworden.
Voeg de pasta toe aan de grote pan waar je de saus in hebt zitten, warm het geheel op en het is klaar om te serveren!
Ik zei het toch? Makkelijker gaat het niet worden!
In mijn ogen echt wel campingfood, makkelijk, snel, lekker en toch verantwoord 🙂
Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.
Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!
Geef een antwoord