Canon spiegelreflex 400D is verleden tijd... hij werkt niet meer naar behoren!Acceptatie… ik heb inmiddels geaccepteerd dat mijn negen jaar oude Canon spiegelreflex camera toch echt is overleden.. gewoon klaar, op, uit! Ondanks dat we hem zo nu en dan schoon lieten maken is het nu gewoon echt klaar. Steeds vaker werkte hij niet naar behoren en is het alleen maar frustrerend.

Canon Spiegelreflex 400D… het is klaar!

Duizenden foto’s heb ik er mee gemaakt, veel foto’s van vooral onze oudste dame van mini meisje tot onderbouw dame! Veel foto’s van familie en vrienden, zo genoten van mijn Canon spiegelreflex camera. Deze 400D was de opvolger van mijn analoge spiegelreflex camera, je weet wel zo’n camera waar nog rolletjes in gingen 😉

Vele foutmeldingen, kapotte flits (die gerepareerd werd maar toch niet goed blijft werken), lenzen die geen goed contact meer maakte zorgde ervoor dat het nu volgens mensen met verstand van zaken echt klaar is. In deze staat lag het toestel al een dik jaar in de kast, nu is hij weg, echt weg!

En nu? Wat gebruik ik nu?

Helaas is een nieuwe Canon Spiegelreflex camera voor ons even niet haalbaar… Sony DSC-HX50V een compactcamera!daarom besloten we vorig jaar een compact camera te kopen, iets minder duur!

Het werd tegen mijn ‘gewoonte’ en verslaving voor Canon in, een Sony DSC-HX50. Op dat moment was de prijs en kwaliteit interessant. Maar echt… niets maar dan ook niets kan tippen aan een Canon Spiegelreflex!!

Een nieuwe Spiegelreflex?

Ja… een nieuwe of andere Canon Spiegelreflex gaat bij deze dan ook op mijn bucketlist, ooit moet het er toch maar weer eens van komen! Als ik nu wat zou kunnen kopen zou ik voor een wat nieuwere Canon gaan, bijvoorbeeld 700 of 750D.

Voor nu is het nummer 028 op mijn bucketlist geworden! Nu duimen dat het ooit gaat lukken en ik zelf weer mooie foto’s kan gaan maken!

Hebben jij een spiegelreflex? Zo ja, welke? Enne… had je in het analoge tijdperk ook al een spiegelreflex?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

9 comments

  1. Ja, ik heb de Canon 1200D en ik ben er dol op. Heel even had ik spijt dat ik niet was gegaan voor een met een klepje, maar mijn foto’s zijn zo veel verbeterd dat ik daar al heel blij mee ben 🙂

  2. Wat grappig ik had ook een 400D en heb op Valentijnsdag (en alvast voor mijn verjaardag volgende maand) een 700D gekregen van mijn man en kinderen. Heb voor de magische mok het eerste filmpje meegemaakt. Maar ben nog opzoek naar een ander programma om video’s mee te bewerken.

    1. In mijn herinnering dacht ik een 350 te hebben, maar bleek een 400D te zijn! Maar goed… hij doet niets meer, helaas. Tegen de tijd dat wij het geld bij elkaar hebben is er vast al weer iets nieuws uit 😉

      Was die van jou ook echt op? Hier kreeg ik allemaal foutmeldingen en de flits kwam niet meer omhoog als het nodig was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge