Canon spiegelreflex 400D is verleden tijd... hij werkt niet meer naar behoren!Acceptatie… ik heb inmiddels geaccepteerd dat mijn negen jaar oude Canon spiegelreflex camera toch echt is overleden.. gewoon klaar, op, uit! Ondanks dat we hem zo nu en dan schoon lieten maken is het nu gewoon echt klaar. Steeds vaker werkte hij niet naar behoren en is het alleen maar frustrerend.

Canon Spiegelreflex 400D… het is klaar!

Duizenden foto’s heb ik er mee gemaakt, veel foto’s van vooral onze oudste dame van mini meisje tot onderbouw dame! Veel foto’s van familie en vrienden, zo genoten van mijn Canon spiegelreflex camera.Β Deze 400D was de opvolger van mijn analoge spiegelreflex camera, je weet wel zo’n camera waar nog rolletjes in gingen πŸ˜‰

Vele foutmeldingen, kapotte flits (die gerepareerd werd maar toch niet goed blijft werken), lenzen die geen goed contact meer maakte zorgde ervoor dat het nu volgens mensen met verstand van zaken echt klaar is. In deze staat lag het toestel al een dik jaar in de kast, nu is hij weg, echt weg!

En nu? Wat gebruik ik nu?

Helaas is een nieuwe Canon Spiegelreflex camera voor ons even niet haalbaar… Sony DSC-HX50V een compactcamera!daarom besloten we vorig jaar een compact camera te kopen, iets minder duur!

Het werd tegen mijn ‘gewoonte’ en verslaving voor Canon in, een Sony DSC-HX50. Op dat moment was de prijs en kwaliteit interessant. Maar echt… niets maar dan ook niets kan tippen aan een Canon Spiegelreflex!!

Een nieuwe Spiegelreflex?

Ja… een nieuwe of andere Canon Spiegelreflex gaat bij deze dan ook op mijn bucketlist, ooit moet het er toch maar weer eens van komen! Als ik nu wat zou kunnen kopen zou ik voor een wat nieuwere Canon gaan, bijvoorbeeld 700 of 750D.

Voor nu is het nummer 028 op mijn bucketlist geworden! Nu duimen dat het ooit gaat lukken en ik zelf weer mooie foto’s kan gaan maken!

Hebben jij een spiegelreflex? Zo ja, welke? Enne… had je in het analoge tijdperk ook al een spiegelreflex?