Weetjes, foto’s en plaatsen van voor ‘mijn tijd’… geweldig!
Vindt het super leuk om ‘mijn’ Wageningen zo nog wat beter te leren kennen.

De twee eerste foto’s en informatie heb ik gekopieerd van de Facebook pagina van Oud-Wageningen.

De Bergpoort gezien vanuit de Bergstraat, rond 1900 waarschijnlijk. Het uitzicht de Hoogstraat in is totaal veranderd, al is het torentje na de oorlog in een iets andere vorm weer teruggekomen. De bebouwing aan de Bergstraat is er grotendeels nog, al heeft ‘Au Bon Marche’ op de hoek rechts plaats moeten maken voor de bibliotheek. (bron: www.beeldbankwageningen.nl)
 
Vrijwel dezelfde foto maar dan eind zestiger jaren, met dezelfde panden aan de Bergstraat en de naoorlogse Bergpoortbebouwing met torentje. De Bergbrug is al verdwenen en de nieuwe Nutsspaarbank staat er, maar de kioskjes nog niet. Leuk weetje: dit was de plek waar ooit de eerste stoplichten van Wageningen stonden! (bron: www.beeldbankwageningen.nl)
 
 
En nu de foto… onlangs door mij genomen…
 
Voor het pand aan de overkant van de weg staan nu ‘glazen huisjes’ (bijna) iedereen in Wageningen weet waar je het over hebt als je het over de glazenhuisjes hebt. Het pand erachter staat er nog altijd, al heeft die ook al diverse huurders en dus verbouwingen ondergaan.
De apotheek links is weg, in dat pand zit nu volgens mij een dierenspeciaalzaak. Ook de bibliotheek heeft een flinke opknapbeurt gehad in de tussentijd.
 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge