Persoonlijk Echt… het loopt weer, maar soms wat chaotisch. Er zitten te weinig uren in een week… wat zelfs in een dag! Ik heb echt te veel leuke dingen te doen die ik stuk voor stuk wil blijven doen. Lezen, schrijven, bloggen en creatief bezig zijn! Het is even passen en meten, ben bezig een (voor mij) nieuw project op te starten en de materie eigen te maken.

Mensen noemen me gek, mensen noemen me bevlogen… ik zelf een combinatie van beide! De man in huis hier is het ‘rustige’ type, ik wat dat betreft het tegenover gestelde. Ik kan niet rustig op de bank niets zitten doen, ja zitten kan ik wel… maar dan wel met een haakwerk, achter de naaimachine of achter de laptop om heerlijk te schrijven.

Werken en hobby’s

Naast mijn werk, ben ik vaak creatief bezig en schrijf en blog ik graag. Inmiddels schrijf ik voor meer als alleen mijn eigen blog. Ook over zaken waar ik (nog) niet zoveel verstand van heb. Maar des te leuker om me er in te verdiepen als ik wat tijd heb, te luisteren naar de mensen die er wel verstand van hebben en zoveel mogelijk oppikken! Ik hou ervan! Maar ja, het kost me iets meer tijd als schrijven over zaken zoals ik dat op mijn blog doe.

Ondertussen ben ik druk aan het nadenken over of ik van Veusteveul een bedrijfje zal gaan maken. Ik hou mogelijke opdrachtgevers op dit moment wat op afstand, ik ben te voorzichtig denk ik. Terwijl ik weet dat ik best zo nu en dan eens iets kan doet, mits ik maar eerlijk ben over mijn inkomsten. Het is een denk en groeiproces denk ik! Ga ik me inschrijven of niet en wat moet ik daar dan weer allemaal voor regelen en doen. Nou ja… stof tot nadenken!

Routine.. de ‘flow’

In tegenstelling tot wat ik eerder deze maand schreef, hebben we nu een week verder wel weer wat meer het ritme te pakken. De ‘flow’ zit er weer wat meer in, we hebben het ritme en regelmaat weer te pakken. Maar echt in mijn hoofd zit het nog niet, ik moet dagelijks nadenken en mijn agenda erbij pakken!

Elke dag staat op een weekplanner die in de gang hangt, voor mijzelf maar ook voor de man in huis en de kinderen. Daarnaast mijn ‘ouderwetse’ organizer waar ik zo blij mee ben op het moment!

De avonden zijn ‘van mij’ en de dagen dat ik uurtjes overdag en begin van de avond thuis ben (al zijn die zeldzaam door werk en hobby’s van de kinderen) besteed ik aan het huishouden.

In de avonden probeer ik zo weinig mogelijk weg te zijn van huis. Ik wil gewoon thuis zijn voor de meiden en als zij op bed liggen ga ik wat voor mezelf doen. Als ik wegga is dat doorgaans pas als de meisjes op bed liggen. Momenteel ben ik s’avonds vooral aan het schrijven, bloggen terwijl ik thuis op de bank of aan tafel zit.

De meiden

Ondertussen worden onze meiden ouder en (eigen)wijzer, het leeft soms bijzondere taferelen op. Soms ben ik ze kwijt als ze buiten aan het spelen zijn, dan blijken ze naar een vriendinnetje te zijn… of ze gaan een hele discussie met ons aan.

Momenteel ‘hot item’ kleding! We moeten nieuwe winterkleding… maar onze oudste vindt het allemaal maar niets. Onze dochter is klein van stuk en alles wat er in haar maat is, is ‘echt niet leuk hoor mama’. Waarna we weer hele discussies hebben en ik als laatste reactie geef, ‘dan ga je maar in te kleine kleding of in je onderbroek naar school’. Al waren de onderbroekjes die ik van de week kocht ook niet mooi genoeg voor zover ik het inmiddels heb begrepen.

De jongste die weet het allemaal prima, denkt ze en de oudste weet het nog iets beter. Prima! Het wil nog wel eens de hilarische situatie geven dat ze met elkaar in discussie gaan en ik daar geamuseerd naar kijk. Soms schiet ik in de lach en zijn ze boos, want hé ik mag niet lachen. Maar eerlijk is eerlijk, serieus blijven kijken als een 6 en 9 jarige in een ‘hele volwassen’ discussie zitten is behoorlijk lastig.

Zo! Dat was weer een blog die alle kanten op ging… maar heerlijk om te schrijven!

Lukt het jou om het ritme vast te houden en erin te krijgen?
Enne… zijn jou kinderen soms ook zo verschrikkelijk eigenwijs (en lachwekkend op z’n tijd)?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge