Chocobroodje en kaasbroodjeOp Instagram regent het elke keer vragen als ik een gevulde Yumbox laat zien met een chocoladebroodje of kaasbroodje. En echt zo ingewikkeld is het niet… en ook niet de meest gezonde, maar volgens onze dochters wel de meest lekkere broodjes die af en toe mee naar school gaan! De juf van de jongste vroeg zich zelfs af waarom ze geen brood mee had naar school!

Meestal als er iets bijzonders is krijgen de meiden wat extra lekkers mee in de broodtrommel, dit kan bijvoorbeeld met een verjaardag of schoolreisje zijn. Vorige week kregen de meiden deze broodjes mee toen de jongste op schoolreis ging en de oudste niet omdat zij dit jaar op kampt gaat. Ook een dag later hadden ze nog lekkere broodjes!

Het recept!

Eerlijk is eerlijk, je kan het eigenlijk geen recept noemen! Het is gewoon erg simpel en voor iedereen te maken.

Benodigdheden

♦ Blikje croisssant deeg (Danerolle of een andere variant)
♦ Nutella (is wat ons betreft het lekkerste!)
♦ Kaas
♦ Ei
♦ Cupcake bakvorm(pjes)
♦ Papieren cupcake vormpjes
♦ Schaaltje
♦ Vork
♦ Kwastje
♦ Oven

Werkwijze

01. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 graden.

02. Maak het blikje en laat het deeg even ‘bijkomen’, rol het af en leg het in langwerpige stukken op een snijplank.

 Chocobroodje en Kaasbroodje
03. Doe de papieren vormpjes in het cupcake bakblik, dit voorkomt dat alles onder het beleg naar keuze gaat zitten.

04. Beleg het deeg met kaas of smeer het in met Nutella, je kan uiteraard ook andere soorten beleg kiezen die je lekker lijken!

  
05. Snij het deeg met beleg in reepjes, de breedte is afhankelijk van hoe hoog jij de broodjes wil hebben, de ‘kleine’ blikjes deeg die ik gebruik snij ik in vier reepjes.

06. Rol de reepjes los op, als je dit te strak doet ‘groeit’ het broodje in de hoogte en wordt het een torentje in plaats van een rondje.


07. Leg het rolletje in het bakblik, als je geen papieren vormpjes gebruikt zorgen dat je het bakblik invet.

08. Doe het ei in een schaaltje en roer het met de vork door elkaar.

09. Smeer de bovenkant van de broodjes met een kwastje in met een beetje ei.


10. Schuif het geheel de oven in, bak ze in tien minuten gaar!

 Chocobroodje en kaasbroodje

Onze meiden genieten echt van dit kaas- en chocobroodje tijdens hun lunch! Ze zijn niet echt super gezond door het croissantdeeg, maar wel lekker! Hopelijk hebben jullie iets aan mijn ‘recept’.

Heb jij nog een leuk en lekker recept of idee voor de lunchtrommel?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge