Coco van Disney en PixarCoco is de nieuwste film van Disney en Pixar, deze studio is ook verantwoordelijk voor films als Toy Story, Finding Nemo, Inside Out en The Incredibles. Coco gaat over de Mexicaanse feestdag ‘de Muertos’, de dag van de doden. In deze review op Veusteveul lees je meer over deze feestdag, voor welke leeftijd het geschikt is en of we hebben genoten! 

Het verhaal

Coco gaat over de jonge Miguel en zijn liefde voor muziek. Door gebeurtenissen uit het verleden is muziek verboden binnen zijn familie. Ondanks het verbod wil Miguel zijn muziek en zijn talent laten horen. Stiekem beluisterd en bekijkt hij zijn idool Ernesto de la Cruz, een geliefde Mexicaanse artiest.

Het verhaal van Coco gaat over ‘Día de Muertos’, de feestdag ter ere van de doden. Op het moment dat zijn gitaar kapot wordt gemaakt door zijn familie vertrekt hij en komt hij door mysterieuze omstandigheden in het land van de doden. In het land van de doden wordt hij met oude familieleden herenigd en vanaf dit moment begint het grote avontuur!

Coco gaat over meer dan de dood, het is ook ‘gewoon’ een mooie en spannende film waarbij Miguel op zoek is naar zijn over-overgroot vader. De man van wie Miguel ongetwijfeld zijn talent voor het maken van muziek heeft geërfd. Dit is ook de man die ooit zijn familie achter heeft gelaten om beroemd te worden, dat is dan ook de reden dat muziek binnen de familie Rivera verboden is.

Het land van de doden

 

De wereld van het het land van de doden is totaal anders dan dat van de levende in de film. Alles is spectaculair, kleurrijk en in de hoogte, een wereld die laat zien hoe het leven in het hiernamaals kan zijn. Het lijkt zo nu en dan wel een pretpark.

Coco van Disney en PixarMiguel ontmoet er zijn voorouders, waaronder zijn over- overgroot oma Mamá Imelda. De kleine Miguel moet samen met zijn familie een plan vinden om terug te keren naar de wereld van de levende… maar dat gaat niet zomaar! Hij ontmoet niet alleen zijn familie maar ook Hector, een man met een verdrietig verleden.

Hector en Miguel hebben beide steun van een ander nodig en zoeken die steun en hulp bij elkaar. Naast Hector komt ook Dante, een straathond hen vergezellen. Een hond die je aan het lachen maakt door zijn stomme momenten en lange tong die uit zijn bek hangt.

Muziek!

De muziek in Coco is heerlijk, oprecht genieten! Het is geen film waarbij er continu gezongen wordt maar ik vervaarde het toch als een muzikale film. Genoeg liedjes, niet te veel maar zeker niet te weinig en in mijn ogen (en oren) perfect getimed!

Elke keer zoekt Miguel de muzikant in zichzelf en volgt zijn droom! Hij laat zich door niemand of niets tegenhouden.

Leeftijdsindicatie 6+

Deze film is zeker voor jong en oud geschikt, het zijn thema’s die ook voor volwassenen interessant zijn. Coco gaat over familie in het heden en verleden. De film gaat dieper dat wij dachten en vonden wij daarmee toch wat meer voor oudere kinderen zeg een jaar of acht.

Zaken die aan bod komen zijn bijvoorbeeld “Wat als er geen familie meer is die aan je denkt?” of “Wat gebeurt er als je, je familielid vergeet?”. Vragen die voor volwassenen al emotioneel kunnen zijn, het is stof tot nadenken. Ik denk dat het voor kinderen soms iets te verdrietig is, maar dat is onze persoonlijke mening uiteraard.

Er zaten best veel volwassenen en kinderen met tranen, zo ook onze jongste dochter van zeven. Ze was er echt verdrietig van en stelde voor voorlopig maar niet meer naar de film te gaan…

Wat vind ik?

Coco van Disney en PixarEr is weinig op de film aan te merken! De twee werelden zijn prachtig weergegeven, de animaties en kleuren zijn prachtig! De film is sterk in zijn emoties en de muziek blijft in je hoofd zitten. Coco laat een flinke indruk achter, wat mij betreft een hele mooie, sterke film.

Coco is hartverwarmend en heeft verschillende kleine levenslesjes. Het is en blijft knap dat Disney en Pixar het voor elkaar krijgen om ‘grote mensen dingen’ in de vorm van een animatiefilm geschikt te maken voor kinderen. De leeftijdsgrens vind ik wat dat betreft dan weer wel een issue, ik vraag me af of het echt 6+ zou moeten zijn of toch liever iets ouder.

Als je nog niet bent wezen kijken, ik zou hem kijken! Hij draait momenteel nog in de bioscoop en het verhaal gaat dat deze film vanaf begin april op dvd te koop zal zijn!

Heb jij Coco al gezien of wil je hem nog gaan bekijken? Als je Coco al hebt gezien, wat vond je ervan?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge