Als je corona gerelateerde klachten hebt moet je, je laten testen zo staat overal te lezen. Ik, als brave burger liet mij testen na een aanhoudende verstopte neus en niezen. En dat terwijl ik net een druk weekend achter de rug had en best veel mensen had gezien, dat gaf onrust! Maar ik ging op voor een coronatest…
Verkoudheidsklachten
En dat is nu eigenlijk precies de ellende! Eigenlijk horen nagenoeg alle verkoudheidsklachten, die juist in deze tijd van het jaar nogal veel aanwezig zijn de reden, ook bij corona.
De vraag is dan ook, wat is de grens? Wat hoort nu eigenlijk gewoon bij de tijd van het jaar en wat niet? Zijn de klachten anders als anders? En wat besluit je dan? Ik vond het maar lastig… en ja ik weet dat de meeste dan direct roepen “bij verkoudheidsklachten moet je, je laten testen!”.
Wat nu als je (bijna) altijd verkouden bent?
Binnen ons gezin zitten wij wel met een “dingetje” wat dat betreft. Onze oudste dochter hoest 365 dagen per jaar, waarom? Zij mag geen longmedicatie gebruiken terwijl er wel longklachten zijn. Moeten we haar telkens laten testen? Nee…
De man bij ons thuis is altijd neusverkouden… in de zomer gaat het soms even over als het niet te droog is buiten maar verder, altijd bingo! Net als onze jongste, die heeft om de week een snotneus (als het niet elke week is).
En dan ikzelf, voorjaar hooikoortsklachten, zomer last van stof en droogte (dit is door de klimaatverandering alleen maar erger geworden de laatste jaren) en vanaf september/oktober is het de veranderende temperatuur en nattigheid die mijn tot het voorjaar volle holtes geeft.
Wat vinden anderen?
Het meest lastige vind ik dat mensen direct een mening hebben. Als iemand één van ons hoort hoesten, nasaal hoort praten ofzo, dan is de mening al snel: Hoor jij niet thuis te blijven?”. Euh, bepaal jij dat of ik? Denk ik dan.
Dit zou voor ons gezin betekenen dat we niet kunnen werken en niet naar school kunnen zolang er corona is. En dan heb ik het niet over een keertje niet, maar helemaal niet. Okay, de jongste inmiddels wel omdat die jonger als 13 is. Maar dan nog, dat we hier last van hebben is al irritant genoeg.
Nu moet ik zeggen dat het redelijk relaxt is gegaan een langere periode, mensen raakte niet zo in paniek. Momenteel met de inmiddels flink opgelopen aantal besmettingen zijn er weer mensen die nogal snel ik de “paniekstand” schieten.
Meedenken!
Natuurlijk hebben wij overleg gehad met verschillende mensen, maar wat doe je? Ga je direct over tot actie en plan je een coronatest? Of doe je dat als het anders is als anders? Of wellicht pas als je gecombineerde klachten hebt? Of zelfs pas als je koorts hebt, benauwd bent of erg hoest?
Inmiddels weten we van onze oudste dochter wel waar we op moeten letten, haar lichaam werkt immers net even wat anders. Zodra die verhoging heeft wordt er actie ondernomen.
Voor onze jongste hoeven we ons inmiddels minder druk te maken… ze is onder de 13 en wordt door de medemens als acceptabel beschouw.
En dan wij zelf, we kijken hoe we ons voelen en indien het anders is als anders of gecombineerde klachten dan gaan we wel testen. We zijn in ieder geval niet van plan zo’n beetje de hele winter thuis te moeten blijven zitten omdat we elke keer een test moeten laten afnemen vanwege onze gebruikelijke klachten die er al tientallen jaren zijn.
Het blijft lastig!
Hoe dan ook, het blijft lastig… want ja wanneer is het een verkoudheid, reguliere griep of corona? Niemand die het je zo kan vertellen.
Feit blijft dat de reguliere test opties de mensheid en voortgang van de “normale dingen van het leven” te ver beperken. Zeker nu er steeds vaker lang gewacht moet worden voor je terecht kan en dan vervolgens nog langer als die 48 uur op de uitslag moet wachten.
Ik had ook pech! Ik kon na drie dagen terecht voor de test, vervolgens kon ik vier dagen wachten op de uitslag. Serieus ja! Niets geen 48 uur, reden volgens de GGD: Problemen in het lab in Duitsland.
Inmiddels weet ik dat dit heel wat vaker voorkomt als dat er gezegd wordt en is het toch heel vaak zo dat uitslagen langer op zich laten wachten.
Laat maar snel die sneltest en die ademtest ingezet worden, dat gaat (denk ik) wel wat tijd en frustratie schelen!
Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.
Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!
Geef een reactie