Gedoe met photobucket... blogSchrijven over bloggen zelf met allerlei tips doe ik niet veel, soms mijn frustratie of mijn mening dat dan weer wel! Maar echt dé tips moet je mij niet vragen, ik doe maar wat! Door rond te kijken op al die sites met tips en tricks kwam CoSchedule tegen. Een progamma (plugin) die makkelijk is in gebruik om zowel je artikelen op de site te plannen als de berichten op social media! Ook benieuwd? Lees mee! 

 

Opzoek naar goede en handige plugins!

Twee weken geleden was ik op zoek naar wat handige tools. In de eerste plaats was ik op zoek naar iets om de social media berichten te plannen. Tot op heden plaatste ik deze berichten elke keer handmatig gedurende de dag. Eind vorig jaar kocht ik een bloggers agenda in pdf die je dan kon uitprinten en in een map kon stoppen. Volgens veel mensen echt een ideaal ding…  Nou ik heb er amper wat mee gedaan, voor mij werkt dat niet! Ik wil blog dingen kunnen plannen via het beheer van de site op een makkelijke en overzichtelijke manier.

Op drukke dagen dat ik ook aan het werk ben lukt het me gewoon niet… maar wat dan? Onder werktijd even snel? Nee, dat voelt niet goed! Nu plan ik mijn artikel altijd in met wordpress en vervolgens komt het bericht ook op facebook, twitter en instgram terecht. Maar ik wil daarnaast ook andere berichten opnieuw plaatsen en als het even kan wil ik dat vooraf inplannen.

CoSchedule from Garrett Moon on Vimeo.

Een agenda/planner geïmplementeerd in WordPress

CoSchedule-CalendarOp verschillende sites kwam ik als tip CoSchedule tegen, bij het kijken dacht ik ja mooi… maar ik ben een hobby blogger en het kost al genoeg geld. Dus ik stelde het weer uit! Op een gegeven moment toch de filmpjes, foto’s en recensies eens gaan lezen. Ja, ik ging overstag en downloaden de 14 dagen proefversie die er nu bijna op zit!

CoSchedule is een tool voor het inplannen en het delen van je artikelen op de site maar ook op je social media kanalen. CoSchedule is een plugin die echt geïntegreerd is in WordPress en in je menu wordt opgenomen.

Als je bent aangemeld op de website en de plugin hebt geinstaleerd verschrijnt er in het beheer een kalender. In de instellingen van CoSchedule kan je, je eigen social media kanalen koppelen maar ook je Google Analytics. Door de koppeling met Analytics ‘ziet’ de plugin wat de meest gunstige tijdstippen zijn om je posts te delen.

 

Oude berichten delen

In het beheer kan je zien welke berichten goed hebben gescoord en je kunt oude artikelen weer opnieuw inplannen om opnieuw onder de aandacht te brengen. Heb je zaken ingepland zie je dat keuring in je agenda! Is het toch niet helemaal naar wens kan je het item makkelijk weer verplaatsen naar een ander momenten.

CoSchedule

Het delen van oude, interessante artikelen is leuk om te doen. Het trekt opnieuw mensen en ook je oude berichten worden herlezen… ze verstoffen hierdoor niet! Social media gaat zo snel dat je soms ook domweg dingen over het hoofd ziet.

Wat ik zelf doe sinds ik CoSchedule in gebruik heb ik één bericht meerdere keren plannen, zo deel in een artikel meerdere keren op twitter. Eén keer deze week, de volgende keer over een maand zodat deze opnieuw in het zicht komt aangezien Twitter een ‘snel’ medium is waar je snel overheen kijkt.

Artikel schrijven en delen

CoSchedule wordpress editorOm eerlijk te zijn wist ik voordat ik me hier in ging verdiepen niet dat er nog vele andere manieren waren om een artikel te maken en delen. Zelf heb ik het altijd gewoon in WordPress gedaan. Gewoon in mijn beheer een nieuw bericht schrijven… nooit verder over nagedacht!

Bij het uitzoeken van CoSchedule kwam ik erachter dat je in CoSchedule ook berichten kan maken en die dan kan delen. Ook kan dat met een koppeling in Google Docs en/of EverNote, als je hier een bericht start komt deze vervolgens in CoSchedule te staan. In CoSchedule kan je het dan verder uitwerken of direct in WordPress, kortom er zijn meer wegen die naar Rome leiden!

Als je een bericht in gaat plannen kan je ervoor kiezen ze ook direct in te plannen voor social media. Ook kan je ervoor kiezen om ze op een later moment te plannen. Je kan je oude berichten namelijk weer zo vinden en (her)plannen in CoSchedule.

Geen (blog)stress meer op werkdagen!

Elke werkdag weer liep ik er tegenaan dat ik niet ‘even’ de tijd had om berichten te delen op social media en ja dat merkte ik ook wel iets in mijn bezoekers aantallen (en nog wel wat, al is het niet meer zoveel). Op mijn werkdagen had ik echt nadrukkelijk minder bezoekers als de afgelopen anderhalve week! Het werkt dus wel, al zou het van mij nog wel wat meer effect mogen hebben.

Nu denk ik dat ik het gewoon nog niet optimaal benut… maar dat komt vast wel aangezien ik besloten heb het product te blijven gebruiken. Het geeft me die vier dagen per week dat ik op kantoor zit iets meer rust, alles gaat gewoon door! Nou ja, mits ik alles keurig gepland heb dan!

Ben je nieuwsgierig geworden?

Mocht je benieuwd zijn of het wat voor jou is? Kies er dan net als ik voor om de gratis trail versie van CoSchedule gedurende 14 dagen te proberen. Deze twee weken zijn echt gratis en in korte tijd zal het systeem je duidelijk worden en zal je merken hoe makkelijk het eigenlijk werkt!

Je ontvangt na inschrijving wel mailtjes met verschillende tips en online kan je een ‘mini cursus’ volgen om CoSchedule te leren en te begrijpen wat er allemaal mee kan.

Gebruik jij CoSchedule, gebruik je een andere planner of helemaal niets en zie je het wel?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

  1. Ja precies dat, ik ben er mee gestopt omdat het me teveel geld ging kosten, maar het is wel een heel fijne plugin. De laatste tijd overweeg ik het toch weer, omdat ik echt een beetje te veel op mijn to do heb ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge