Okay, het allereerste recept… zelf samengesteld door dagen lang ideeën op te doen op ontelbare vele pagina’s met tips en recepten! Deze curry met kip is inmiddels twee keer gemaakt op dezelfde wijze en is een blijvertje, zelfs voor ons toch wat kieskeurige dochters. Niet pittig of sterk, maar wel een fijn kruidig smaakje. Benieuwd? Lees mee!
We aten regelmatig curry die ik dan maakte met zo’n kruidenpasta. Maar ja.. in die kruidenpasta zitten meestal producten die ik niet meer eet. Daarnaast vonden de meiden het wel lekker, maar best pittig aldus de dames.
Dus ik stelde een volgende keer curry uit…. na een poosje recepten te zoeken, lezen en het zoeken naar alternatieven die ik wel mocht ben ik toch maar zelf wat gaan proberen.
Wat heb je nodig?
Nou ja, of misschien is het meer… wat heb ik erin gegooid? En kon ik het me nog herinneren? Toen het bleek te smaken heb ik alles opgeschreven en het een paar weken later nog eens gemaakt. Onderstaande benodigdheden zijn voor vier personen en je maakt een heerlijke curry met kip!
Voor de kruidenpasta
- 3 tl kurkuma
- 1,5 tl koriander
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kerrie
- 2 bosuitjes (alleen het groene gedeelte)
- 2 eetl. citroensap
- 2 eetl. olijfolie (ik gebruikte met knoflook aroma)
- halve paprika
- 1 rode peper
Overige ingrediënten
- ± 700 gr kilfilet
- 500 gr zilvervliesrijst
- 300 gr broccoli
- 200 gr sperziebonen
- 1,5 paprika
- ± 500 ml kokosmelk
- 1 kip bouillon blokje
- maïzena
Verder nodig
- keukenmachine/snijmachine (ik gebruik de TurboChef van Tupperware)
- snijplank
- slowcooker
- theelepeltje
- eetlepel
Bereidingswijze curry met kip
Kruidenpasta
Begin met het schoonmaken van de paprika en peper, zorg dat je alle zaadjes er goed uithaalt. Ook de bosuitjes maak je even schoon, het meest witte gedeelte snijd je eraf en alleen het groene snij je in stukjes voor verder gebruik.
De stukjes paprika, peper en bosuitjes doe ik samen met alle kruiden (kurkuma, koriander, peper en kerrie, citroensap en olie in de TurboChef. Daarmee maak ik alles heel fijn, er ontstaat echt een kruidenpasta, grover als je in de winkel koopt maar wel echt een smeerseltje.
De curry met kip
Maak de kipfilet schoon, snij het in grote stukken en meng deze in de kruidenpasta die je net hebt gemaakt.
Kook even wat water en los het bouillonblokje op in zo’n 500 ml water. Dit kan je alvast doen in de slowcooker. Vervolgens maak je de broccoli, paprika en sperziebonen schoon en doe ze in de slowcooker.
Voeg de kip toe en voeg de kokosmelk toe aan het geheel, zorg dat het alles onder het vocht staat. Stel je komt te kort voeg dan nog wat extra kokosmelk toe of wat water.
Zet de slowcooker op de lage stand voor zes uur, na zo’n vijf uur heb ik de kip eruit gehaald en het uit elkaar getrokken (pulled chicken) en het vervolgens weer terug in de pan gedaan.
Afhankelijk van hoe je de curry graag eet kan je ervoor kiezen om het wat dikker te maken met behulp van wat maïzena.
Als alles bijna klaar is kook je de rijst en je bent helemaal klaar!
Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.
Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!
Geef een reactie