Eventjes een paar weekjes terug in de tijd… die regenachtige vakantie deze zomervakantie, had wel geteld anderhalve dag goed weer! En op de dag dat het echt droog zou zijn besloten we naar Texel te gaan. Wat was het heerlijk, niet echt warm en veel wind, maar het was droog en dan kan je een hoop ondernemen en is het leven net even wat leuker!

We zouden in de vakantie een dagje naar Texel gaan, maar wanneer is dan de vraag? Al snel kwamen we tot de ontdekking dat ons ‘vaarbewijs’ voor het zogenaamde dal tarief was, we zaten vast aan dinsdag, woensdag of donderdag. In eerste instantie zouden we op woensdag gaan, maar jeetje wat een slecht weer was er voorspeld met onweer en allerlei andere ellende. We besloten het uit te stellen tot donderdag… het was een gok, maar wel de juiste!

Na de vaart zijn we eerst naar De Bonte Belevenis gegaan, daar hebben de meiden kaarsjes gemaakt, zeepjes gemaakt, papier geschept en brood gebakken. Tussendoor hebben ze nog heerlijk gespeeld in de speeltuin en op het schelpenpad dat ze daar hebben. Ze hebben er ook een koffie/thee huis waar we wat te drinken met iets lekkers hebben genomen. In het land staan allemaal tafeltjes waar je kan zitten om wat te eten en drinken, aan het begin van de middag hebben we daar nog wat gedronken terwijl de kinderen aan het spelen waren. Het was net als vier jaar geleden weer een heel leuk uitstapje!

Na ons plezierige bezoekje aan De Bonte Belevenis zijn we doorgereden naar het strand, Paal 12. Een bescheiden strandopgang met een strandpaviljoen en een strandwinkel. Het waaide flink, maar de zon scheen en de lucht was blauw. Met een vestje aan was het prima te doen. De meiden moesten nog even een lading schelpen zoeken op het strand voor oma en Mimi, toen dat gelukt was zijn wij wat gaan drinken en de kinderen hebben nog even op het strand gespeeld.

Na het strand reden we naar wat dorpjes, hebben wat rondgekeken en voor we het wisten was het weer tijd om richting de boot te gaan. We hebben echt genoten van deze droge en aangename dag na een week van regen, het heeft samen met de zondagochtend in Petten onze vakantie ‘gered’.

Texel

Hoe was jou vakantie? Genoten? Of blij dat de kinderen weer naar school gaan?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge