Gezellig avondje, dagje of nachtje zonder kinderen ik zie het regelmatig voorbij komen op social media. Koppels die er bewust voor kiezen om ‘date nights’ te plannen, of terwijl een dagje, nachtje of avondje zonder kinderen. Zelf kiezen wij daar niet bewust voor en vinden het eigenlijk fijner als de kinderen gewoon thuis zijn.

Misschien is het omdat wij best lang op kinderen hebben moeten wachten. Misschien is het, het feit dat we het gewoon fijn vinden met ons gezin te zijn. Geen idee, maar van mij hoeven die zogenaamde ‘date nights’ niet!

Samen uit of date nights

Wij vinden het fijn om als gezin thuis te zijn, we hoeven niet zo nodig zonder kinderen weg. Nu horen wij om ons heen genoeg mensen die dat wel fijn vinden. Zij plannen dan ook regelmatig zulke momenten, sommige zelfs met grote regelmaat.

Deze stellen kiezen er voor de kinderen te laten logeren zodat ze zelf een fijn (romantisch) avondje, dagje of zelfs een weekend weg zonder kinderen. Kortom, tijd en aandacht voor elkaar.  Er hoeft rekening gehouden te worden met de kinderen en alles wat daar bij hoort.

Daar valt natuurlijk wat voor te zeggen, je hebt de vrijheid om alles te doen wat je wil. Uit eten zonder kinderen, naar een festival of naar het café samen, met elkaar zonder kids. Het zou mensen opladen, je krijgt er energie van en de relatie bevorderen.

Onze ‘date nights’

Of eigenlijk onze ‘geen date nights’…

Wij zijn daar dus niet zo van kennelijk en vinden het erg fijn als de kinderen gewoon thuis zijn. Misschien zijn we wel niet romantisch genoeg of hebben we genoeg tijd samen ondanks dat we geen ‘date nights’ plannen!

Nu liggen onze meiden nog relatief vroeg op bed dus heb je nog een avond met elkaar. Je kan natuurlijk niet zomaar weg, de meisjes liggen immers op bed. Ondanks dat ze thuis zijn vermaken we ons en hebben we genoeg tijd samen.

Sterker nog als de meisjes niet thuis zijn dan geeft het ons een onprettig gevoel, we missen ze! Afgelopen zomervakantie waren ze een aantal nachtjes bij opa en oma logeren. Voor de meiden leuk, wij vonden het minder leuk en miste ze.

Heel af en toe gaan we samen ergens naar toe, omdat het ‘moet’ of omdat we er niet onderuit komen. Maar zelden plannen we echt iets voor ons samen. Als de meisjes gaan logeren zijn wij vaak gewoon thuis, filmpje kijken of gewoon onze normale dingen.

Samen weg?

Soms komen we er niet onderuit om echt samen ergens heen te gaan, een personeelsfeest met partner bijvoorbeeld. Komend weekend hebben wij dat, een personeelsfeest van het werk van mijn man. Uiteraard laat ik hem dan niet alleen gaan, dat is niet leuk en ga ik mee.

De kinderen en de honden gaan dan naar mijn ouders toen, gezellig logeren! Wij hebben een avondje uit met ons tweeën en nog een paar honderd collega’s van de man in huis.

Denk dat ik voor ons wel mag stellen dat dergelijke ‘date nights’ niet nodig zijn, we hebben genoeg tijd samen met de kinderen thuis.

Ik kan me overigens wel voorstellen dat er stellen zijn die het wel nodig hebben, wellicht dat wij er over een aantal jaren ook anders over denken. Dan gaan de meiden ook weer later naar bed, blijft er minder tijd met z’n tweeën over.

Hoe kijk jij aan tegen ‘date nights’ of terwijl het bewust plannen van tijd met je partner?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

5 comments

  1. Wij hebben nog geen kinderen en plannen al date night haha. Je wordt zo makkelijk meegenomen in de sleur van alledag. Als ik wel kinderen zou hebben zou ik het wel belangrijk vinden om niet alleen maar ouder te zijn, maar wil ik ook nog partner zijn/ vrouw. Dus ik snap de date nights wel. Denk ik hihi.

  2. Wij hebben bewust nog maar een tweetal keer zoiets gepland.. De andere keren ging Lenne ergens logeren omdat het feestjes waren waar we met 2 naartoe gingen en ze gewoon niet mee kon. Deze zomer zijn we wel 5 dagen naar Lissabon op mini-huwelijksreis geweest met ons 2.. Elke maand zou van mij niet hoeven, want ik heb Lenne ook liever bij mij, maar heel af en toe vind ik het wel eens fijn & een meerwaarde voor onze relatie.

  3. Ik ben totaal niet romantisch, maar vind het toch fijn om af en toe alleen iets met mijn man te ondernemen. We proberen ook 1x per jaar een weekendje samen weg te gaan.
    En ik vind mijn gezin ook echt heel fijn hoor, maar soms is het ook prettig om even als volwassenen en partners onder elkaar te zijn en even geen ouderlijke verantwoordelijkheden.
    Andersom is het voor de kinderen ook een uitje om uit logeren te gaan, dus een win-winsituatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge